Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena


Guest kissmarco

Recommended Posts

Guest kissmarco

buna ziua am o problema in legatura cu o antena. satelit. am una de 1.20 m diametru si vreau sa construiesc din ea un radiotelescop pentru frecvente radioastronomice apecial pentru 1420 mhz linia de hidrogen,si am un lnb (feedhorn) zis in engleza. cu un diametru de 15.5 cm ,si as vrea sa construiesc cele 3 axe care o sa sustina lnbul pe antena adica pe cele 3 brate. ale antenei.As dori sa stiu. la ce lungime ar trebui sa tai axele pentru antena ,care tine lnbul pe punctul focal adica pe centru?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest kissmarco

Se poate monta feedhornul si pe un singur brat cum e la cele offset normal si la ce lungime sa construiesc bratul, va rog ajutatima, eu am citit pdful pe care lam primit dar nu prea am inteles cine stie ce. :)

Link to comment

Păi în acel pdf. se arată spre final metodele prin care se poate afla focarul antenei (zona în care trebuie amplasat feedhorn-ul). Cea mai simplă este cea optică, în care se lipesc patru oglinzi mici pe suprafața interioară a antenei în patru zone echidistante. Antena se va comporta ca un reflector imens de lanternă, ,,punctul,, luminos obținut prin însumarea spoturilor de la cele patru oglinzi fiind și focarul ei optic. Lungimea suportului de feedhorn se alege astfel încât focarul antenei să se suprapună peste intrarea în ghidul de undă al LNB-ului. Ulterior se vor face ajustări de finețe ale poziției LNB-ului. Tija sau tijele de fixare ale feedhornului trebuie să fie prevăzute la ambele capete cu filete de ajustare fină a lungimii pentru o centrare precisă.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines