Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Orion Color 513

stefank

Recommended Posts

Buna ziua . La acest televizor peste imagine se suprapune o pata verde diforma si cu contur perfect delimitat care cu timpul incepe sa se innegreasca iar cind reglez luminozitatea la minim imaginea se intuneca dar apar linii albe orizontale in partea de sus si jos a imaginii . Am verificat conzii din baleiaj si de pe langa TA8659N dar nu am gasit devalorizati . In speranta ca cineva a mai intalnit fenomenul , multumesc anticipat .

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Cu pozele mai greu , deocamdata .... Este un Orion cu STR 50103 in sursa care este fara separatie . Am mai banuit prenadezul folosit pt. lipirea unor fire si conduri in fabrica si care degradandu-se a oxidat niste piese inclusiv TA8659 dar dupa curatare problema se mentine .

Guest mister_rf

Tipul acesta de televizor are OSD cu insert direct in etajul final video?Poate ca acolo sunt problemele mentionate.

Intre timp am gasit piesa care cauza efectul : condensatorul elco de filtrare a tensiunii de alimentare a CI cadre uPC1488H , peste care am sarit la verificari crezand ca este o problema mai complexa . Multumesc pt. raspunsurile prompte si va urez spor la treaba . :smt024

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines