Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor 12v dc-350vac


Recommended Posts

Uite ca veni si precizarea... 

Dragut.

E  ca si precizarea sibianului gasit pe Luna de catre Armstrong dupa aselenizare, pe care acesta-l intreaba cu uimire: " Cu ce dracu ai venit aici?", iara acesta-i raspunde simplu : "Cu branza si palinca..."

Link to comment

O fi ardelean colegul sau are sânge de spartan, că aceia erau renumiți ca fiind scurți la vorbă. Știți  poate istorioara legendară ce spune că un mesager al unui rege dușman trimis la spartani i-a transmis regelui spartan avertismentul : Dacă venim cu oștirea noastră peste voi, vă vom lua sclavi copii, vă vom silui femeile și vă vom prăda bogățiile, etc..........  după ce l-a ascultat cu atenție, regele a murmurat în barbă.... - Dacă !

 

Acum vorbind serios, niște detalii suplimentare despre utilizarea acelui invertor nu ar strica. Ce frecvență se dorește ?  Cu un miez de ferită se poate lucra doar la frecvențe ridicate. E neapărată nevoie de miniaturizare acolo sau ar merge și un invertor 12-220V  50Hz pe miez de tole, similar celor din UPS-uri ? Atunci s-ar putea simplifica schema construind un invertor cu undă dreptunghiulară care ar scoate direct tensiunea alternativă, fără dubla conversie necesară la invertoarele cu traf pe ferită.

Link to comment

lipsesc ceva pecizari: 350 alternativ efectiv ? 50 hz? 5 amperi unde? la 350v? asta inseamna aproape 2 kw, daca e asa trebuie 2 miezuri edt 49.

 Pentru generatoarele de impulsuri nu e nevoie de sinusoidal ca oricum il distorsioneaza ele.

ce fel de generator e acela?, cu triac si trafo de fier, cu sursa in comutatie?

Cele cu sursa in comutatie pot fi alimentate si cu curent continuu nu mai e nevoie de complicatii in plus, numai sa aiba si sursa auxiliara tot in comutatie si nu cu un mic trafo de fier.

 la asa tensiune mare nu pot fi folosite ir 2110 sau ir 2113 trebuie tlp 250 sau 3120 pentru puntea de la iesire. De asemenea e nevoie de IGBT-uri la 1200 v.

 

Se poate face si la frecventa joasa pe trafo de fier dar daca are 2 kw iese cam greu, nu stiu generatorul in sine cat e de greu, daca mai conteaza sau nu trafu cu pricina.

Edited by cavit
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines