Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se scapa de CryptoLocker

Eugen Chirila

Recommended Posts

Stimati colegi, ati avut cumva nefericirea sa va infectati PC-ul cu CryptoLocker?

Daca da, va rog sa imi spuneti cum ati procedat sa scapati de el si cum ati restaurat fisierele criptate, in sistemul de operare Windows XP.

Posted Image Posted Image

• Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Rudolf

8

• gauss

7

• Eugen Chirila

5

• Untold

4

Încearcă să reinstalezi Windows-ul fără să accesezi ulterior partițiile infectate și mai ales fără să fii conectat la internet pe timpul instalării.Să ai un antivirus bun descărcat  și actualizat cât mai recent ( Ex. Bitdefender ) salvat de pe alt calculator pe un stick sau CD scanate tot pe alt PC de viruși. După instalarea sistemului de operare, primul lucru de făcut este instalarea antivirusului și eventual actualizarea lui rapidă. Apoi încerci să devirusezi partiția sau partițiile de stocare infestate de virus, chiar dacă asta duce la pierderea datelor.Mai mult de atât nu poți face. Poate din asta vei învăța că un antivirus bun nu e un moft, ci o necesitate. Internetul e un loc infectat masiv de excroci avizi de câștiguri prin furt de date, să intri pe net fără antivirus e ca și cum ai umbla pe un deal  când plouă cu descărcări electrice ținând o tijă lungă de metal deasupra capului.....e o chestiune de timp să fii lovit de trăsnet.

E o problema, intr-adevar. Si inca una mare.

Nu am o solutie la aceasta, doar o sugestie pt. viitor: pastrati-va copii de siguranta ale fisierelor importante pe un cd, dvd, stick, etc.

Eu am un stick de 16Gb pe care am tot ce e important. Unele din ele nu sunt in calculator, motivul e usor de inteles.

Am gasit totusi ceva, cautand cu Google: http://www.idigitaltimes.com/cryptolocker-virus-removal-how-decrypt-or-restore-encrypted-files-and-remove-ransomware-malware-free

Mai puteti incerca un System Restore la o data inainte de infectare, e una din solutiile din link-ul de mai sus. Urmariti cu mare atentie ce se zice acolo, e posbil sa scapati.

Succes in rezolvarea problemei!

Edited by Untold

@untold, ceea ce ai gasit tu, am gasit si eu dar nu se aplica la Win XP, ShadowExplorer este numai pentru Vista,  Win7 si 8.

@modoran, ceea ce mi-ai trimis tu, este o facatura, il tesatsem, si toate fisierele pe care le-am trimis imi spun ca nu sunt cripate cu cryptolocker.

Le-am mai dat si adresa de e-mail, sper sa nu ma trezesc cu cine stie ce alti carcalaci de pe acest sit.

Edited by Eugen Chirila

Poate chiar nu sunt criptate cu virusul original CryptoLocker, ci cu o versiune ulterioara a lui. Nu cred ca site-ul acela este o facatura.

Daca fisierele nu sunt importante pentru ine atunci formatarea hardului intr-un mediu Linux de preferat si o reinstalare de windows ar rezolva problema.

Sunt extra, ultra importatne, sunt toate datele societatii, bilanturi contabile, prezente, concedii, contracte etc, etc, sunt de o importanta majora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stiu, o sa imi sariti toti in cap, si o sa imi spuneti ca PROSTIA se plateste SCUMP.

Dar PC-ul in cauza este al unui prieten al meu si vreau sa il ajut.

Nici asta nu este o rezolvare, am citit pe net ca multi au platit si au luat teapa, ca au ramas cu fisierele criptate si cu banii luati.

teoretic, criptarea unui fisier original se face intr-o copie, dupa care originalul se sterge si copia se redenumeste. Sistemul de operare insa nu sterge continutul fisiereleor, ci intrarile in structura de directoare, si nici pe alea complet, doar le marcheaza ca sterse.

ai avea putine sanse, sa scoti cate ceva, cu un program de recuperat fisiere sterse, in caz ca nu ai hardisk-ul plin deja (peste 80% ocupat)

Poate din asta vei învăța că un antivirus bun nu e un moft, ci o necesitate. Internetul e un loc infectat masiv de excroci avizi de câștiguri prin furt de date, să intri pe net fără antivirus e ca și cum ai umbla pe un deal  când plouă cu descărcări electrice ținând o tijă lungă de metal deasupra capului.....e o chestiune de timp să fii lovit de trăsnet.

off topic

Nu toti antivirusii isi fac treaba, Nici chiar cei corporate. Indiferent ce folosesti, tot mai ramane o gaura de astupat. Eu pe laptopul de acasa NU AM ANTIVIRUS. Av-urile ma obosesc, ma ingreuneaza, ma fac sa nu fac nimic. Un av este un ca pachet de nervi,care se updateaza vesnic,

Am sistemul de 2 ani, si nu am nici un virus. Din an in paste instalez un av, scanez, rapid, si-l rad. Trebuie sa fac si eu ceva cu laptopul ala, nu sa astept 10 minute sa-mi deschida un ..ahat de site, un jpeg sau pdf... Viata e scurta.

la subiect:

rezolvarea exista, dar este putin mai dificil de ajuns la ea. Si pentru ca "colegii" mei deschid tot ce zboara,  a trebuit sa gasesc o rezolvare. Iat-o:

http://labs.bitdefender.com/projects/cryptowall-vaccine-2/bitdefender-offers-cryptowall-vaccine/

De virusul cryptolocker scapi f. repede doar ca fisierele infectate raman asa, din pacate am fost patit si am fost la 2 centre speciale de recuperari date si nu s-a putut face nimic, site-ul e o mare teapa iar daca faceti plata s-ar putea sa ramaneti cu niste bani dati aiurea, imi pare rau de fisiere dar nu asa se pastreaza datele importante, malwarebytes, avast, avg, au protectie impotriva virusului dar daca il iei si isi face treaba sunt slabe sansele. Deocamdata exista doar un site unde se pot decripta dar depinde si de versiunea la care au fost criptate, ultima oara am vazut la 3.0.

Daca avea un antivirus nu se ajungea la fisiere criptate, toti producatorii de antivirus si-au facut update pentru a bloca virusul respectiv.

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/543518/decryption-keys-are-now-freely-available-for-victims-of-cryptolocker/

cititi aici.

Edited by 1987

Daca avea un antivirus nu se ajungea la fisiere criptate, toti producatorii de antivirus si-au facut update pentru a bloca virusul respectiv.

Eu am platit 1000euro, pt, o solutie antivirus corporate si nu a gasit virusul specificat anterior, cu toate ca fusese anuntat cu 9 lnainte. Deci ?

Antivirusul nu poate substitui inteligenta celui care butoneaza sau da click-uri.