Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

orga de lumini


Guest nemessis

Recommended Posts

Guest nemessis

salutare tuturori cine ma poate ajuta cu un sfat cum asi putea monta direct in  boxa beculete  care sa licuie dupa bass  medi si inalte  deci ma refer sa pun roata dupa difu de bass 4 beculete  dupa difu de medii alte 4 beculete sau imi poate da cineva o schema pentru  orga de lumini care o pot monta direc in interioru boxei

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

S-a mai discutat acest lucru, alimentarea unor jocuri de lumini sau orgi de lumini direct din amplificator (de la bornele difuzorului) e posibilă dar nu recomandabilă. Asta fiindcă poate afecta amplificatorul în caz de defectare. Și foarte probabil afectează într-o anumită măsură și calitatea semnalului audio, deși probabil că acest lucru nu mai contează pentru cei ce vor musai becuri în difuzoare.

Aprinderea ledurilor în funcție de frecvență (orga de lumini) necesită filtre și nu ar fi chiar simplu de realizat fără alimentare externă.

Câteva leduri  în serie și cu o rezistență de limitare legate direct la bornele difuzoarelor vor pâlpâi în funcție de volum, lumina va depinde de amplitudinea semnalului, nu de frecvența lui. Valoarea rezistenței de limitare depinde în principal de puterea amplificatorului, se încearcă mai întâi cu valori mari ( Ex, 1-2 kOhmi ) și se scade până la aprinderea mulțumitoare a ledurilor. La amplificatoare de putere mică (câțiva Wați), semnalul poate fi insuficient să aprindă și patru leduri înseriate, care vor pâlpâi doar la volum maxim sau la valori mici (zeci de Ohmi) pentru rezistența de limitare, care e obligatorie întotdeauna.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines