Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

emitator radio

Recommended Posts

Am o rugaminte la colegii de pe forum radio amatori,vreau sa fac un sistem automat de comanda,si problema este la modulul de emisie vreau sa folosesc module din seria aurel,astea au puterea de emisie data in dbM iar

distanta de care am nevoie este de circa 500m. va rog sa imi spuneti si mie cam ce putere am nevoie pe distanta asta pentrua avea o transmisie sigura sau cum pot sa calculez distanta in functie de puterea data in dbM.frgventa de lucru este in functie de module de 434 sau 868mhz dar pot folosi si 2,4ghz asta nu este asa important.va multumesc

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

In camp deschis? Pe apa? Intre cladiri?In principiu, in camp deschis un modul ISM iti asigura comunicatia de o vrei tu. Preferabil sa folosesti un protocol de comunicatie care sa poata reduce interferentele.Eu pentru distante marite folosesc module LINX TECH din seria LR. Receptoarele sunt foarte sensibile, tinand cont de limitarea in putere impusa in aceste benzi la "liber". O antena potrivita ajuta in mare masura.Nu cunosc modulele Aurel, sper doar sa fie construite cu mai mult simt de responsabilitate decat modulele ISM de 1.5$ de pe eBay.LE: vad ca Aurel au module LR cu sensibilitate de -118dBm combinat cu o iesire de 27dBm. Impresionant. Ma intreb cat costa. Daca sunt sub 20-30$ atunci sunt super. Dar ma indoiesc ca sunt in gama asta de pret.

Edited by thunderer

la unul asemanator mam gindit si eu dar nu stiu ce modul de emisie sa iau din gama asta in atas estedoar receptorul au pe site mai multe tipuri si nu stiu ce putere de emisie imi trebuie pentru distanta asta aici e problema mea Pentru modulele  tip LR este un pic mai complicat pt. mine,prefer cele aurel din simplul motiv ca sint ansamblate si au pini de conexiune.

Edited by fane
http://www.aurelwireless.com/en/radiomodem-data-transceivers/Alege un transceiver, poate mai tarziu o sa vrei mai multe de la link-ul asta. As merge pe orice alta frecventa decat 433.Chiar daca e un modul cu pinii disponibili, asta nu inseamna ca este mai usor de lucrat cu el. Nu am vazut daca au foi de aplicatii, dar as citi mult inainte sa-l pun pe un PCB. Astfel de module sunt foarte sensibile la orice influenta de la componentele din apropiere. Rezultatul, o legatura radio de proasta calitate. Nu te descuraja si nu cumpara ieftin. Daca nu stii sa faci antene, cumpara.Legatura foarte scurta pentru antena este imperativa. Edited by thunderer