Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu 11ak19


Recommended Posts

Salut! La acest tv am gasit finalul linii in scurt BU2506df si fff mult praf. Am inlocuit cu unul identic si am verificat si c-urile din B+ bune . Am pornit tv-ul si pe ecran apare cursa inversa pe un fond mov, fara purici. Am masurat B+ = 144v, nu stiu cat trebuie dar cred ca este mare la diagonala de 51cm. Am inlocuit singurul c electrolitic din sursa 100uf/25v care avea ers2,5ohm dar sursa are tot 144v , ci pe sursa este mc44604p, nu este plantat semireglabil pe sura si nu stiu cum sa cobor tensiunea banuiesc la 110v , cam asta cred ca a ars si finalul , filamentul se aprinde cam tare. Care este parerea dumneavoastra?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Final busit si scoate tensiune fix 144? Aveti o schema va rog , ce este acest tl thiristor?Scz nu am fost atent ca a-ti spus final video. Poate este busit ca am redus G2 la traf la minim si tot luminos este ecranul. Se aprinde cam instant.

Link to comment
Share on other sites

Salut prieteni! Am revenit , TL431 masoara ca un tranzistor cu baza pe mijloc, tot nu stiu ce este ala "zener reglabil cum arata in schema, CI , pe placa scrie ECB ?" In sfarsit l-am schimbat cu unul din alta placa si tensiunea a ajuns la B+=115V . Pana aici este bine , dar cum spunea domnul dan-cod si finalul linii poate fi ars , si asa a fost , l-am inlocuit cu TDA6107 si tot nu a mers , ca mai era si rezistenta pe 200v arsa . Acum merge binisor dar nu prea am verde de ajuns , o fi ca nu am pus tda6108 sau tub uzat ? Nu stiu cum se vedea inainte . Poate ma ajuta cineva cum sa intru in meniul de service pentru reglaje. Am telecomanda 1040 de la mivarom , este cam pentru 11ak30 dar face comenzile si la acesta. MULTUMESC TUTUROR PENTRU AJUTOR!

Link to comment
Share on other sites

Nu merge cu menu 4725 . Meniul acestui sasiu este diferit de 11ak30 , nu are tabele este mai simplu din cateva linii , si nu am instal pe telecomanda. M-am uitat in seara asta la acest televizor si merge , dar am imagine cam in jos si cam putin verde , parca si manjeste putin imaginea , nu este din g2 ca am modificat , trebuie sa intru in menu service neaparat dar cum?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines