adrian250786 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 salutare,va rog daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un dump pentru acest tv,sasiu k2166axt,proc.sda-5555-a068.defectul care il maifesta nu vede telecomanda.multumesc anticipata. Link to comment
iuliantv Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 (edited) incercati asta sda-5555-a068.rar Edited March 17, 2015 by iuliantv Link to comment
adrian250786 Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 multumesc,dar nu functioneaza se comporta la fel .....banuiesc procesorul Link to comment
iuliantv Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 sa inteleg ca a-ti schimbat senzorul ir se alimenteaza ,la pinul de ir oscileaza tensiunea odata ce este apasata una din tastele telecomenzii,a-ti urmarit traseul pana in pinul procesor,ati testat telecomanda nu doar pe camera telefon sau unde radio,schimbati eventual quartul de pe telecomanda,telecomanda nu este una noua care ar trebui sa mearga.etc Link to comment
Guest costin170688 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 va salut.de aceiasi problema m-am lovit si eu.telecomanda nu functioneaza (verificat telecomanda ok,inlocuit sensor IR,tensiuni alimentare ok)habar nam ce sai mai fac eu banui ca chiar procesoru ar fi de vina daca aveti si alte idei v-as fi recunoscator Link to comment
dan cod Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Telecomanda e sigur buna?E cea care trebuie? Link to comment
Florinel TV Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 (edited) eu sincer nam intilnit procesor defect doar pe ir ar trebui telecomanda incercata pe alt tv functional sau alta telecomanda Edited March 17, 2015 by Harhas Florin Link to comment
Guest costin170688 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 omul spune ca e telecomanda originala a televizorului si ca sa fiu mai sigur am si cautat pe net iar la respectivul model de televizor aia este telecomanda. in momentu in care ai dau o comanda din telecomanda si tin aparatu de masura pe pinu de ir de la processor acesta vede telecomanda dar nu face nimic Link to comment
iuliantv Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 (edited) pe senzorul ir sant 3pini masa alimentare(3v, 5v) si ir care trebuie sa fie tensiune apropiata de tensiunea de alimentare(3v 5v) cu aparatul de masura dat pe dc 20v unul din testere la masa si celalalt pe pinul ir daca pe pinul ir este ex 3v la actionarea unei taste telecomanda pe pinul ir ar trebui sa fie o fluctuatie de curent deci cca 2,5v ,telecomanda se poate proba pe un radio pe unde medii undeva la 1200,sau pe un telefon cu camera se baga senzorul ir al tel in fata camerei si apasand taste ,,ledul ,, telecomenzii ar trebui sa clipeasca alb,dar telecomanda poate sa emita eronat pe alta frecventa si sa dea bine la camera,atunci se recomanda testarea pe un cititor dedicat telecomenzi sau pe tv identic,este de ajuns ca quartul telecomenzii sa o ia razna si telecomanda sa para ok,de aceea recomand schimbarea quartului ,daca acesta exista pe telecomanda,daca nu exista tensiune pe pinul ir al tv ului trebuie schimbat senzorul ir si verificat traseul ir pana in pin procesor,si da am intalnit cel putin 2 procesoare defecte pe partea de ir ce nu recunosteau telecomenzi Edited March 17, 2015 by iuliantv Link to comment
Guest costin170688 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 exact senzoru se alimenteaza cu 5 volti in momentu in care ai dau comanda pe pinul ir de la processor tensiunea scade semn ca senzorul lucreaza iar telecomanda e ok am incercat si cu alta memorie si la fel am scos si butoanele si nimic toate tensiunile sunt in regula sunt intr-o mare pana de idei Link to comment
iuliantv Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 (edited) exact senzoru se alimenteaza cu 5 volti in momentu in care ai dau comanda pe pinul ir de la processor tensiunea scade semn ca senzorul lucreaza iar telecomanda e ok am incercat si cu alta memorie si la fel am scos si butoanele si nimic toate tensiunile sunt in regula sunt intr-o mare pana de idei care tensiune scade,ce de alimentare sau cea de pin ir,sau amandoua? daca telecomanda are quart schimbati-l Edited March 17, 2015 by iuliantv Link to comment
Guest costin170688 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 tensiunea de ir tensiunea de alimentare ramane ok 5V Link to comment
iuliantv Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 pai nu mai ramane decat traseul ir procesor,procesorul sau tel,verificati traseul ir pana in pinul procesorului,si daca direct in pinul ir al procesorului aveti acesta tensiune ce oscileaza la apasare din telecomanda,atunci buba e in telecomanda sau procesor Link to comment
dan cod Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Eu am întâlnit ce-i drept rar procesor defect doar pe partea de IR. Link to comment
Florinel TV Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 verifica traseul de la iR pina la procesor si daca are cond pe masa scoatel Link to comment
Recommended Posts