Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

card micro sd vs. sdhc.

Radiotelegrafist

Recommended Posts

salut colegi si buna seara tot odata,vreau sa cumpar de la miva.... un card micro sd pentru un telefon si nu are pe stoc decat cel de a doua varianta adica sdhc,pot folosi in locul celui sd? telefonul fiind un samsung gt-s5230.ca sa stiu daca-l cumpar. multumesc anticipat .

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• belasajgo

2

• Radiotelegrafist

2

• validae

1

• core

1

Top Posters In This Topic

da bineinteles ca citeste pana la 32gb telefonul,oricum m-ati lamurit si va multumesc pe aceasta cale pentru ca aveam aceasta nedumerire.

Denumirea cardurilor SD in functie de capacitatea de stocare:

- cardurile SD simple (SDSC / SD 1.0 / SD 1.1) au capacitate de pana la 2 GB

- cardurile SDHC (SD 2.0) au capacitate de la 4 GB la 32 GB

- cardurile SDXC (SD 3.0) au capacitate de la 48 GB la 2 TB

Denumirea cardurilor SD in functie de dimensiunea lor fizica:

- cardurile SD au dimensiunea 32,0 mm × 24,0 mm × 2,1 mm

- cardurile miniSD au dimensiunea 21,5 mm × 20,0 mm × 1,4 mm

- cardurile microSD au dimensiunea 15 mm × 11 mm × 1 mm

asa spune standardul, dar se pot formata si si 64 sau 128 Gb ca sdhc, mai ales pentru camere video.

pentru standardul sdxc se cere o licenta suplimentara, ca sa mai stoarca niste bani, de aceea microsoft nu permite nativ formatare sdhc peste 32 gb, ci forteaza la sdxc asfel limitand o parte din aparate vechi la 32 gb.

trebuie sa aveti atentie la cardurile de capacitate mare, sunt multi care vand fake-uri chinezesti, pare ca scrie ok, insa de fapt mai mult de 8gb (depinde de card), nu scrie.

[...] trebuie sa aveti atentie la cardurile de capacitate mare, sunt multi care vand fake-uri chinezesti, pare ca scrie ok, insa de fapt mai mult de 8gb (depinde de card), nu scrie.

Exact! Sunt insa si carduri contrafacute unde capacitatea este cat scrie pe card, in schimb viteza de scriere este mult mai mica decat cea specificata.

Exact! Sunt insa si carduri contrafacute unde capacitatea este cat scrie pe card, in schimb viteza de scriere este mult mai mica decat cea specificata.

Eu am patit-o dar asta e,am luat unul de 32g clasa 10 dar viteza de scriere este ca de clasa 2.Acum stochez pe el poze.