Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti de Topping tp22

dj_bryz

Recommended Posts

Ce parere aveti de Topping tp22? Un prieten tot lauda acest amplificator si tot spune ca chipul cu care lucreaza etajul final ...este foarte destept si suna mai bine decat un clasa a. Aceasta saracie mica are un sunet de invidiat .....am ramas putin surprins de ce poate sa faca.

Ce parere aveti...?

Este mai bun acest amplif in clasa T decat unul in A/AB pe partea de fidelitate?

Exclud diferenta dintre ele bazata pe caldura disipata si intreb doar de fidelitate..

https://www.google.ro/search?q=topping+tp+22&biw=1280&bih=698&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9nIEVabQDYmvPJH4gegN&ved=0CAYQ_AUoAQ

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dj_bryz

10

• bmwh548

2

• flores72

2

• Razvan Raducan

2

Nici un amplificator in comutatie, nu are cum sa sune mai bine decit clasa A.

La clasa A nu ai (teoretic) distorsiuni de crossover, nu ai tensiune reziduala (de comutatie) chiar daca este mult peste domeniul audio, nu ai inductanta mare la iesire>10uH si capacitor paralel pe boxa (680nF-2,2uF).

Asta incerc si eu sa spun...si sa il conving pe tovarasu asta ...ca nu ai cum sa faci din cacat bici oricat ar fi tehnologia de avansata.

Unde nu sunt piese multe si "consumatori mari" nu sunt nici performante.

Se merita 450ron cu tot cu transport din UK?

Eu spun ca nu!

Alimentarea se face printr-o sursa (incarcator gen laptop) iar puterea la iesire a amplificatorului este undeva la 25w dupa urechea mea.

O putere maricica pentru un chip idiot care nu este dotat cu radiator.

De la 3 sferturi in sus amplificatorul distorsioneaza.

Unele probe s-au facut pe fostex-uri micute si suna destul de bine...dar cred ca difuzoarele au un rol important in faza asta.

Omul spune ca a "aruncat" spre vanzare vechiul amplif sony 500es ...cand a auzit acest topping tp22.

Alte pareri?

Edited by dj_bryz

Fidelitate?

In ce conditii?

Sa fim seriosi .

A ascultat vreunul dintre voi o clasa A?

Facem o proba daca sunteti dispusi , dar aduceti voi boxe.

Facem un BEBE T  si faceti comparatie.

Va ajut eu daca vreti.

Nu orice zboara se mananca.

Chiar daca arata bine si suna ok.

Vorbim.

Astazi am ascultat iar acest amplif ....dar de data asta pe incintele astea fostex fe103en si am ramas cam prost....ce viata poate sa aiba acest chip.

Am pus si un audiosource amp three si nu suna la fel.....parca nu avea viata si erau incintele intoarse cu fata la perete.

Surprinzator de bun acest topping.

Nu fac nici un fel de reclama!! Scuze daca se crede asta.

Edited by dj_bryz

Salut

Sunt curios si eu de cum suna.

Parerea mea este ca ai aflat in final ceea ce insemna 2x25w intr-o camera normala de bloc.

Probabil.

Poate ma insel.

Deci sunt dispus sa vin la o proba.

In comparatie facem o proba cu aceiasi sursa de semnal cu statia si boxele mele.

Sunt dispus sa ma deplasez eu .

Deci o facem?

Asta e o provocare .

Deci astept raspuns.

O seara buna.

• 4 weeks later...

Salut

Sunt curios si eu de cum suna.

Parerea mea este ca ai aflat in final ceea ce insemna 2x25w intr-o camera normala de bloc.

Probabil.

Poate ma insel.

Deci sunt dispus sa vin la o proba.

In comparatie facem o proba cu aceiasi sursa de semnal cu statia si boxele mele.

Sunt dispus sa ma deplasez eu .

Deci o facem?

Asta e o provocare .

Deci astept raspuns.

O seara buna.

Salut, acolo sunt 2x4w maxim.

Stiu asta pentru eu am facut inregistrarea si te invit la mine sa testam, probam...etc

Sunt din Bucuresti si ma poti suna cand vrei  la nr: 0743 634 819

O seara buna.

Hai sa ne laudam razvanele  :rade: ..acum ca ti-ai luat si tu topping.

Flores cred ca se referea la puterea maxima data de topping............dar la 2x13.8vcc nu cred ca are 25w

Edited by dj_bryz

Ideea ar fi ca incinta sa fie "buna" pentru toate genurile de muzica. Piesa din clip este tipica pentru dealerii de scule, dar cand alegi alt gen, lucrurile se schimba RADICAL.

Astfel de muzica este reprodusa mai mult decat f.bine si de difuzoare chinezesti no-name!!!!!!

Ia "baga" o corala, un Beethoven, un rock, etc. si poti trage concluzii corecte asupra incintei si difuzorului ce o echipeaza. Clipul demonstreaza clar ca incinta si difuzorul in cauza sunt de clasa superioara, putand satisface majoritatea pretentiilor daca nu se cere sonorizarea de spatii mari sau sa asculti rock sa vina politia!

Ca sunt si compromisuri este clar, dar prea multi nu cred ca in conditii normale, astfel de incinte si difuzoare pot fi realmente de varf. Compromisuri se fac si la cele mai bune incinte, dar si la cele echipate cu difuzoare de brand care-i fac pe unii sa creada ca ating Nirvana!!!!

In aparenta pare off topic, dar indiferent de amplificator, trebuie sa te intorci la punctul nevragic al lantului audio.

Guest viobio

Ideea ar fi ca incinta sa fie "buna" pentru toate genurile de muzica. Piesa din clip este tipica pentru dealerii de scule, dar cand alegi alt gen, lucrurile se schimba RADICAL.Astfel de muzica este reprodusa mai mult decat f.bine si de difuzoare chinezesti no-name!!!!!!Ia "baga" o corala, un Beethoven, un rock, etc. si poti trage concluzii corecte asupra incintei si difuzorului ce o echipeaza. Clipul demonstreaza clar ca incinta si difuzorul in cauza sunt de clasa superioara, putand satisface majoritatea pretentiilor daca nu se cere sonorizarea de spatii mari sau sa asculti rock sa vina politia!Ca sunt si compromisuri este clar, dar prea multi nu cred ca in conditii normale, astfel de incinte si difuzoare pot fi realmente de varf. Compromisuri se fac si la cele mai bune incinte, dar si la cele echipate cu difuzoare de brand care-i fac pe unii sa creada ca ating Nirvana!!!!In aparenta pare off topic, dar indiferent de amplificator, trebuie sa te intorci la punctul nevragic al lantului audio.

Adica........sa ne intoarcem la incinte,ca ele "prapadesc" cel mai mult sunetul.

Eu am facut este adevarat ...dar ajunge in 25 doar daca pui difuzoare cu spl maricel.

Asta e aberatia zillei!!Ce treaba are presiunea acustica(SPL) cu puterea??Puterea o da amplificatorul,difuzorul transmite puterea catre capetele seci si neuronii mai putin cititi,informati.Adica obtii 25W doar daca ai incinte cu SPL mare!?Nu stiu citi ani ai dar la bac ai copiat rau,norocul tau ca nu ai fost prins.Cred ca intru in clubul lui Victor,are dreptate de multe ori,E plin netul de ineptii,partea proasta este ca le scriu niste profani,total atehnici ,sunt memorate si imprastiate de alti profani .

Identic cu Vio, doar ca trebuie inteles ca un amplificator in comutatie (switching amplifier), NU poate suna EVER mai bine decit un amplif in clasa AB calibrat corect.

Incercati o simulare la frecventa de 15-16kHz sinusoidal (banda audio audibila si de urechile din tabla) in acre la iesirea amplificatorului, avem o inductanta de 22uH serie cu difuzorul si un capacitor de 680nF-1uF paralel pe difuzor, difuzorul fiind sa zicem clasic unul de banda larga de 8 ohm cu 1,5mH inductanta.

Apoi repetati simularea cu un semnal dreptunghiular de aceeasi frecventa.

Iar apoi inlocuiti in acelasi tip de simulari bobina de 22uH cu una de 2,2uH paralel cu 4,7 ohm, iar condensatorul paralel, DISPARE (clasaAB filtrul RL) de la iesire.