Guest pit83 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 ma poate ajuta cineva sa identific componentul incercuit cu rosu din poza?este pe o placa principala cod BN 41-01136B de la un monitor samsung SM 2494HS,pe placa e marcat cu S301.Din ce am mai citit pe net ar trebui sa fie un fel de intrerupator(litera S) dar nu gasesc niciaieri vreo informatie.m-ar interesa sa stiu daca e normal sa sune ca un clopotel cand il scuturi si daca ar putea fi cauza defectului care il are monitorul,functioneaza perfect doar ca are pe ecran o linie subtire,verde,de vreo 2 mm latime.va multumesc aceasta e placa,,,linia verde e pe verticala exact in mijlocul ecranului,,,in rest nu are niciun defect Link to comment
leoncris Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Lasa "clopotelul" , defectul este de la display. Link to comment
Rx-Tx Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 @initiator: dupa cum descri defectul, se pare ca umbli dupa potcoave de cai morti..defectul nu e de la acea piesa dupa cum spune si leoncris. Link to comment
Guest pit83 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 ok.deci e display de schimbat va multumesc de raspunsul prompt,cu asta m-am lamurit dar pana la urma aceea piesa ce e?si de ce zangane? Link to comment
Guest Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Piesa respectiva este un switch utilizat pentru detectarea automata a pozitiei displayului (portrait/landscape) la versiunile de monitor dotate cu functia pivot, este normal sa "sune" deoarece are in interior o mica piesa metalica ce se misca, si nu are legatura cu defectul care este datorat panelului (linie verticala). Link to comment
leoncris Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 (edited) SASIUL ESTE : LS24KIIar "clopotelul" este SPSF100100 .http://datasheet.octopart.com/SPSF100100-ALPS-datasheet-57855.pdfIAR MANUALUL SERVICEhttp://archive.espec.ws/section513/file22551.html Edited March 13, 2015 by leoncris Link to comment
Guest pit83 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Acum m-am lamurit,va multumesc de timpul acordat Link to comment
Recommended Posts