Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema osciloscop rusesc OP-1.


Guest Dragus Ghia

Recommended Posts

Guest Dragus Ghia

Stie cineva unde gasesc schema osciloscopului rusesc OP-1, L-am gasi si la aceasta adresa  http://www.hupra.com/OP_1M_info_EN.htm   , insa nu are si sectiune de service. Nu-mi mai merge baleiajul, nu mai apare spotul pe ecran, doar la stingere apare din dr. sus, pana se stinge . Eventual sfaturi pentru depanare. Multam 

Link to comment

Ar trebui verificați condensatorii electrolitici cu un ESR-metru, dat fiind vechimea aparatului. Asta în primă fază.Dacă nu aveți ESR-metru și nu vreți să investiți într-unul (deși este un aparat neprețuit) atunci schimbați-i pe toți. Cu unii de calitate certă, nu cei mai ieftin găsiți. Apoi verificați și curățați comutatoarele osciloscopului.

Link to comment
Guest Dragus Ghia

Tocmai pentru o astfel de verificare as avea nevoie de o schema, ca sa verific numai componentele care fac parte din sistemul de baleiaj, Banuiesc ca cel vertical este defect,  Nu detin un ESR, si nci , la ce fac eu, nu-mi permit achizitiona unul. 

Link to comment
Guest Dragus Ghia

Multumesc pentru raspuns, dar nu este vorba de asa ceva. Osciloscopul meu este cu tranzistori, fabricat in 1989. O sa mai caut, daca nu o sa o iau babeste, din aproape in aproape. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines