Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

MULTITEC CHROMA 82-4403 100Hz

TCM SERVICE

Recommended Posts

Salut!Am dat peste numitul televizor printre cele venite din Germania, in stare de functionare, deci nu l-am desfacut si nu stiu care-i e "anatomia".Mi-ar prinde bine pentru viitor manualul service sau macar modul de accesare al meniului service, fiindca nu seamana cu nimic din ce-am avut pana acum.Daca puteti sa ma ajutati dupa datele din titlu, bine, daca nu, revin ulterior cu amanunte, oricum, nu-i foarte urgent.Multumesc.

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• TCM SERVICE

5

• Tavi

3

• mircea626

3

• JAD

1

Top Posters In This Topic

Dupa meniul de utilizator - pe de-o parte, dupa 100 Hz, pe de alta parte, si chiar dupa PIP, ca am mai avut numai niste SEG-uri...11AK52, pentru care am avut documentatie.

Daca aspectul cutiei este de Seg/Vestel si meniul principal este cu pictograme dar in rest seamana cu AK52 atunci este AK53. Ai si limba romana in meniu? Ca AK52 n-am vazut cu romana dar AK53 da. Eticheta din spate nu are scris sasiul? Sau o serie de forma:

10023549 0310300730

SN:5513555 300730

10023549 0310

bineinteles cu un cod de bare.

Da, Jad, ai perfecta dreptate, am fost cascat, este o eticheta pe spate cu sasiul, care zice asa:multiteccroma82-4403 C-1PT100iar codul de bare este:2003091910802065S137620Nu cred sa fie Vestel, n-are meniu in romana si nici pictograme, dupa cum arata meniul seamana mai degraba a Philips ori Beko.Va rog deci sa ma ajutati cu manualul sau accesul in meniul service pentru acest sasiu.Multumesc.

Multumesc,Jad, Tavi si Mircea, am gasit ceva documentatie pentru sasiul respectiv, chiar voluminoasa si detaliata, dar in cele 128 de pagini ale manualului service nu exista nici o referire la meniul service.Aveti voi ceva in acest sens? In ce am eu sunt descrise pe larg componentele, sunt date schemele, dar atat.

Multumesc, Mircea, chiar asta e.A aparut si un prim defect.Televizorul este conectat la cablu.Pe canalele din FIF si S-uri imaginea este buna, normala, iar pe cele din UIF are o dunga verticala de cca.15cm in care imaginea este curata, iar in rest are un fel de interferenta, ca un semnal perturbator.Fenomenul este vizibil si pe rastru, fara antena conectata, si numai in UIF.Pana in prezent am schimbat tunerul si amandoua modulele cu altele verificate, dar problema nu s-a rezolvat.Aveti vreo idee ce poate fi? Mentionez ca un alt tv identic, cu acelasi semnal, merge bine.