Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme depanare radio Cora (germaniu)


Kostas1
 Share

Recommended Posts

Buna ziua!Posed aparatul sus-mentionat,cu 7 tranzistoare cu germaniu. L-am luat din targul de vechituri ca nefunctional. N-am mai pierdut vremea si am inlocuit din start toti electroliticii si toti ceramicii cu unii noi, lasand neschimbati pe cei styroflex. Am verificat si traseele, conexiunile de la bobina de pe ferita, rezistentele sa nu fie sparte. Nu l-am facut sa mearga. Se aude un fasait in difuzor, deci amplificatorul audio este ok. Tinand cont ca aparatul este f. simplu, ce ar putea sa mai fie? Tranzistori arsi? Ma depaseste problema, mai ales ca am schema dar nu stiu ce tensiuni de control trebuie sa am ca sa stiu ce sa caut, ele nefiind scrise pe schema. Am nevoie de ajutor!Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Verificați cu mare atenție lipiturile și traseele de cablaj, acele radiouri nu se ,,ardeau,, niciodată dacă erau folosite corect. De obicei nefuncționarea este cauzată de o lipitură întreruptă la una din bobine sau transformatoare de frecvență intermediară , condensator variabil cu lamele scurtcircuitate, mufa de cască, potențiometru. Dacă ați schimbat din start condensatori prin el, e posibil să fi făcut vreun scurtcircuit între două cablaje alăturate.De obicei căzăturile erau cauza principală a problemelor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines