RazviTm Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Cum putem transforma energia solara in curent electric inafara de bateriile solare fotovoltaice? Link to comment
MifTy Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 o cale mai ocolită ar fi: rezervor de tablă vopsit în negru, plin cu apă chioară (aqua chiorensis) > turbină > motor de cc > baterie-tampon > priză...deşi la fluxul luminos de la noi din ţară eficienţa ar fi mai mult simbolică... chit că de câţiva ani o ţinem din secetă în secetă, întrerupte de inundaţii temporare şi absolut imprevizibile (pentru guvernanţi!!). Link to comment
Gerula Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 O alta calea ar fi asa : ai 1ha de pamat, cultivi planta x, asta acumuleaza energie solara si faci bezina sintetica din ea.Dar chiar si uleiul ala de floarea soarelui arde si ar putea inlcui benzina. Link to comment
MiniTehnicus Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Sau folosesti o termocentrala in care arzi carbune. :yawinkle: Sau cultivi plantele, le recoltezi si obtii biomasa care se folosestepentru obtinerea de biogaz, care se arde si se obtine curent electric. Link to comment
Yo4You Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 CIca cum poti face celule solare ? simpluun fectar de fotodiode serie paralel calculate bine si sa vezi ca obtzi curent electric.S-a discutat in tehnium Link to comment
Guest Posted January 24, 2007 Share Posted January 24, 2007 Ar mai fi o varianta ...Si acuma cand scriu asta ..o scriu la modul cel mai serios...insa nu ma pot lauda ca e ideea mea...Deci in diferite recipiente de sticla care in partea superioara au o forma asemanatoare unei palnii ..se umpleau cu apa in care puneau alge ... si algele puse asa in recipientele astea erau asezate la lumina , expuse la lumina aceste alge eliberau un anumit gaz ... imi pare sincer rau ca nu mai imi aduc aminte acum ce gaz in orice caz hidrogen sau oxigen ...dar nu asta ar fi important ca asta se poate testa usor dupa ce ai algele si desigur recipientele ..... palniile de mai sus se legau intre ele printro retea de tuburi (tot de sticla) care se uneau intr-un singur tub mai mare .....ulterior ...se compacta gazul si se obtineau baterii din cate stiu eu parca Hidrogenul se poate compacta in baterii....dar in fine poate spun o prostie in ceea ce am scris mai sus ...si nu mias iertao nikiodata ......Sursa de inspiratie este Discovery Chanel ....macar un sambure de adevar tot am inclus si eu in toata chestia Link to comment
MiniTehnicus Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Se include la biocombustibil sau biomasa.Ideea este a se folosi diferite plante care inmagazineaza energia solaracare mai apoi se extrage prin diferite procedee si se converteste inenergie calorica sau electrica.O planta folosita intensiv pentru asta este trestia de zahar, se cultiva inBrazilia pentru obtinerea de combustibil pentru autoturisme si carealimenteaza 60% din parcul auto.Alta varianta utilizata este utilizarea deseurilor vegetale din care se obtinebiogaz.Se fac cercetari si pentru folosirea resurselor din oceane dar nu sunt incafolosite la nivel industrial. Link to comment
MiniTehnicus Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Si o varianta care se foloseste de obicei in zonele desertice, folosireade cuptoare solare.Se foloseste o oglinda parabolica care focalizeaza razele soarelui intr-unpunct pe un cazan cu apa din care se obtine abur sub presiune care invarteo turbina si se obtine curent electric.Sau un perete oglinda concava. Link to comment
aghora17 Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 sau bagati pietr intr-un motor carnot, ca randamentul nu depinde de tipul de combustibil. (glumesc) Link to comment
Adi Florin Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Se poate cultiva frumusel orice cereala din care se va obtine etanol ce va fi folosit in E85 (85% etanol + 15E benzina) si merge masina... iti trebuie doar rezervor din plastic si conducte inoxidabile. Link to comment
djgabryel Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 poti sa faci celule solare si din tranzistoare de tip 2n3055 sau ceva de genu, dai capacelul jos il pui la lumina si pui un voltmetru pe emitor si colector si o sa ai 1,2V. curent...nu stiu cat Link to comment
djgabryel Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 poti sa faci celule solare si din tranzistoare de tip 2n3055 sau ceva de genu, dai capacelul jos il pui la lumina si pui un voltmetru pe emitor si colector si o sa ai 1,2V. curent...nu stiu cat Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 inainte de a darama piatza energiei conventionale, va rog sa va ganditi si la aspectul filosofic al problemei: unde am ajunge daca am avea energie multa si gratis? Mai in gluma, mai in serios, va invit sa raspundeti ce ati face daca ati putea folosi ORICE tip de consumator si ORICAT de puternic - e gratis energia, nu? deci e si inepuizabila. Cum ar fi viata omului daca maine s-ar da lovitura? :yawinkle: Link to comment
MifTy Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 am încredere în "homo (crede_el_că_e)sapiens": întâi au să ţipe că e imposibil, apoi au să zică_că nu rentează, apoi au să se mire de ce nu s-a folosit treaba mai demult.. :snakeman: dacă energia ar fi brusc free... nici n-ar şti ce să facă cu ea!!pentru că se sărbătoresc vre-o 150 de ani, cam aşa, de când "huamenii" au fost dresaţi să nu-şi folosească imaginaţia... doar "ştiinţa" noastra e perfectă, ce dreq... nu mai există NIMIC de descoperit, NIMIC de inventat... NIMIC de comentat... :snakeman: Link to comment
Guest Alex Baccilu Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 eu daca as avea acces la energie MULTA fara sa platesc m-as inarma in primul rand, e in firea omului... lasere, campuri de forta, prostii din astea :supz: Link to comment
Recommended Posts