Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot face scoala la 17 ani Jumate????


Recommended Posts

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In jumatea lu Mai o sa fac 18 ani.Pot sa dau acuma la scoala si sa iau carnetu cand fac 18 ani???Nu de alta,da sa fiu sigur ca si daca il pic de multe ori,macar sal iau cam in vara pe cand fac 18 ani.

art.29 alin.(4) din Regulament: "Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de lege pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia".

Teorie poti sa faci si de la 14 ani ca nu pui in pericol pe nimeni. :smt003

 

Asa ca, daca vrei sa te sui pe motor (categoria A), poti s-o faci si acuma fiindca ai varsta ceruta (minim 16 ani).

Daca te intereseaza categoria B, cu 3 luni inainte de 18 ani poti sa tragi si de volan.

Bafta. :smt006

Link to comment

pai numai bine te poti apuca.INSA, eu zic ca cel mai bine intrebi la scoala unde vrei sa te duci. e posibil sa nu te primeasca.nu stiu de cind e legea asta, insa acum 9 ani cind am vrut eu sa ma duc, nu m-au primit. si mai aveam doar 1 luna pina implineam 18 ani.

Link to comment

Eu m-am inscris anul trecut cu vreo 3 luni inainte sa fac 18 si n-au fost probleme, in schimb mi-au pus orele de asa natura incat sa ajung la examen chiar atunci cand fac 18 ani. Astfel in 24 febr facem 18, in 6 martie aveam permisul :supz:

Link to comment

Pai am sa merg si sa intreb.Sper sa ma primeasca,ca daca pic de mai multe ori am ti timp pana in vara

Observ ca esti foarte optimist in privinta asta :smt003 Nu e chiar asa de greu pe cat pare. Sfatul meu: cauta un particular care are contract cu un profesor de legislatie, eu asa am facut; putem sa ma duc la cate ore de legislatie vroia muschiu' meu, nu ma taxa suplimentar. Dupa ce faci vre-o luna de zile chestionarele alea le cam inveti si treci examenul cu brio :supz: Succes!
Link to comment
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Art 29. litera l din regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002 in vigoare de la 1 dec 2006 si republicat cu unele modificari in iunie 2006:subcategoria B 1 autovehicul cu 3 sau 4 roti cu masa proprie mai mare de 400 kg dar sub 550 kg, capacitate cilindrica > 45 cmc Deci da, se poate numai ca examen nu se da separat pt B1 , B incluzand B1, chestionarele fiind aceleasi conform Ordinului 1497/2006 privind Procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducereConf art 33 din Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002 pt categ A1 si B1 trebuie sa ai cel putin 16 ani impliniti. Pt ca sa poti conduce capacitati cilindrice mai mari, alt examen, adica pt A , B etc. Deci chiar daca ai 19 ani si permis cat B1 nu poti conduce un autoturism normal in schimb poti conduce un triciclu de 1000 cmc daca are sub 550 kg.

Link to comment
  • 1 year later...

acum ca suntem in 2010 stie cineva daca s-a schimbat legea ? si inca ceva ( putin offtopic) sa presupunem ca am cunostintele si imi construiesc o masina ce se incadreaza la normele B1 se poate inmatricula si circula cu ea ? ( nu ma refer la OZN-uri si aberatii sunt masini kit cat si planuri si carti pentru ele )

Link to comment

Pentru a-ţi face propria maşină o să trebuiască s-o omologhezi (probabil la RAR).

Da, dar unele componente (geamurile, farurile, etrierele de frână şi multe altele) trebuie să fie deja omologate de către producătorul lor autorizat. Aşa că pe astea trebuie să le cumpere oricum, dar le poate monta pe un şasiu şi o caroserie construite de el, iar RAR-ul îi omologhează vehiculul respectiv (în măsura în care corespunde normelor în vigoare, evident).E mai ieftin să-şi ia o maşină veche cu 1.000 de euro şi să o modifice. O maşină construită pe cont propriu va depăşi în mod sigur 10.000, iar obţinerea omologării va dura veşnic, trebuind să prezinte documente de omologare pentru o mulţime de componente.Pe o maşină construită de el, nu poate să pună faruri de Ford şi să jure el că alea sunt faruri de Ford omologate. Chiar trebuie documente de la Ford pentru asta. Pe când pe un Ford Escort din 1992 poate să pună un motor de sub 500 cmc şi nu-l mai întreabă nimeni despre omologarea farurilor, parbrizelor, frânelor etc.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines