Guest SOK Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 Salut, in primul rand doresc sa va felicit pentru sfaturile si ajutorul pe care il dati atunci cand cineva il cauta , imi place foarte mult ce se scrie in acest forum al electronistilor , si promit ca voi fi si eu alaturi de d.v in cazul in care pot ajuta cu ceva. Doresc sa construiesc un convertor 12-220 v cu o putere de minim 250w pentru a putea alimenta un tv sport si eventual un bec pentru cort, problema e ca nu pera gasesc scheme mai usoare din punct de vedere al pieselor [ intregrate si transformator ] , Apelez la d.v in speranta ca poate aveti o schema mai simpla dar care sa poata prezenta si ceva garantie ca functioneaza. Eventual si ceva indicati despre adaptare/modificari pentru o putere mai mare. Detin un transformator care are in primar sarma 1 , iar in secundar bara de 8, transformatorul e 220v-2x12v [ are 14 kg], oare credeti ca acest tr poate fi folosit in schema unui convertor ? nu ma deranjaza gabaritul montajului , problema e sa mearga. In diverse montaje se folosesc 2n3055 , voi ce tranzistori credeti ca ar fi mai buni pentru o putere si stabilitate mai mare/buna? Astept sfaturi si propuneri si daca e posibil si documentatie de specialitate din partea celor care doresc sa dea o mana de ajutor, Va multumesc foarte mult si sa auzim de bine Link to comment
vasilenicolae52 Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 un convertor de 250W (minim !) iti stoarce bateria de la masina in 2-3 ore ! ... de ce nu alimentezi la 12Vcc tv-ul si eventual un mic convertor pt. un tub cu neon / evident nu in 50 Hz ! ... "un carcotas !" Link to comment
Guest SOK Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Tv, nu e [sport] , e un tv la 22ov, mam gandit si la varianta cu neon care e foarte simpla si chiar am un montaj facut cu un neon de 20w si alimentare la 12v, dar eu prefer sa fac un convertor pentru a putea avea si tv care consuma 100w si eventual un bec de 60w , sau ce mai e nevoie atunci cand esti la munte cu cortul, evident nu le alimentez pe toate o data ca nu e nevoie.Astept in continuare parerile voastre si eventual ceva scheme .multumesc Link to comment
adi_0106 Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 partea electronica a unui UPS folosita pe o baterie de masinavezi ca pe la vanzari/cumparari vindea gogu190 UPS-uri ieftin Link to comment
Guest SOK Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Multumesc pentru aceasta informatie, voi incerca aceasta varianta pentru inceput , sper ca pot gasi un ups mai cuminte la pret......... Link to comment
Recommended Posts