Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casa de 1000E


Mondan

Postări Recomandate

Stirea e data in vreo 20 de locuri diferite daca o sa cautati cu gogu.Si la o lecturare atenta o sa vedeti ca inca nu e construita,e doar in faza de proiect.Care proiect dupa parerea mea face el insusi mai bine de 1000euro)).Iar restul e gargara.Ba unii ,,ziaristi" are sunt mai ziaristi ca altii pun la inceputul articolului alte poze gen

Posted Image

Bine,e vorba de antena 3,aici n-ai ce sa ceri...

Link spre comentariu

1. Presupunand ca ai terenul, nu mai dai banii pe el.

2. Un balot - in functie din ce este facut - costa intre 3 lei si 8 lei.

3. Lemnaria pentru acoperis si structura de rezistenta, tigla / tabla costa ceva banuti.

4. Proiectul - presupunem gratis.

5. Mana de lucru - presupunem gratis.

6. Tencuiala, zugraveala interior - exterior, costa ceva banuti.

7. Nu mai pun la socoteala utilitatile - electricitate (doar cablare, fara bransament), apa, canalizare.

TOTAL: peste 1000 euro.

Asa ca, o mare pacaleala de viitorul 1 Aprilie 2015 !

Si daca era construita numai din chirpici, lemn si tabla zincata, tot sarea de 1000 euro. Aaa, la un curs de schimb de 20 de lei euro, poate...

Link spre comentariu

Cum construiau bunicii nostri la tara, acum 70 ani, cu resurse financiare aproape 0... ? Noi de ce am pierdut contextul asta social?

 

Manopera regie proprie, sau echipe formate din locuitorii unei mici comunitati.

 

Tencuiala, pamant galben, balega, cost 0. Mereu mergeam cu bunica la groapa, sa luam pamant de lipit, si la intoarcere adunam balegi pentru finisaj.

Varul costa uneori un schimb anume. Bunicul era sculptor, si se ocupa de mici servicii pe monumente. Alteori mergea la targ cu cruci, pe care le dadea pe alte produse. Pentru case se ocupa cu realizarea fundatiilor din piatra fasonata, a treptelor bloc de piatra, a detaliilor de arhitectura. Aveau cariera de calcar in padure, undeva in zona Buzaului.

Vecinul de la 2 case era tamplar. Facea usi si ferestre, elemente de gard, porti, etc.

Paie, intr-un anume context, in care se face un schimb de produse-servicii, cost 0. La paianta, erau nuielele de salcam. Aici chiar ca era simplu.

Ce costa, fie sa aduci din padure, fie sa cumperi, sau troc, pentru stalpi, talpi, etc, elemente din salcami mai mari.

Fundatie beton coclopian, sau chiar fara liant. Agregate cost 0, tara asta geme de agregate... cum am scris mai sus.

Ferestre recuperate si reconditionate cu cap, cost 50 lei/fereastra. Asta in lipsa altor solutii.

S.a.m.d... ati inteles ideea. 

 

Cat despre proiect (costuri), am studente in scoala, care proiecteasa hoteluri si spitale la 25 ani. Intelegeti unde bat... ?

 

Nu va puteti imagina cat mobilier si cate materiale bune, inclusiv chiar cazi acril cu vechime de doar 2 ani aproape noi, am aruncat... mobilier vintage, material lemnos, etc.

Romanii au o problema cu prejudecatile. Pe langa asta, sunt campioni mondiali la carcoteala. Daca vrei cu adevarat, poti.

 

 

P.S. In anumite conditii de punere in opera, balotii de paie NU INTRETIN ARDEREA! Nu pot fi indeplinite conditiile de ardere (mentinere), prezenta unuia sau mai multor elemente de mentinere, combustibil, temperatura, oxigen.

 

Nu faceti confuzie, a arde e una, a intretine arderea e altceva.

 

Acesta este un forum public, nu vorbiti fara sa aveti toate informatiile, ca va crede lumea! Asta e o sectiune in care vorbesti doar daca stii ce vorbesti. Sau iti vezi de ale tale.

 

Link spre comentariu

 Nu cred ca analogia cu construitul unei case pe vremea bunicilor merge cu articolul ala.Asa de exemplu pot afirma ca masina mea face un drum de 100km si ma costa zero lei combustibilul pentru ca am dus pe cineva si acel cineva a platit benzina.Daca te apuci si afirmi ca ai proiectat si poti construi  o casa cu 1000 euro apoi cand vin clientii incepi cu : sa vedeti,mergeti in rapa si luati doua carute  de lut,mergeti in padure si taiati 5 copaci cam de marimea asta,cautati vreo 5 ferestre date jos de altii,doi metri cubi de scandura are vecinul dvs,ii dati porcul la schimb pe ea,vedeti pe la tiganii care fura cupru daca n-au vreo 200 metri conductor pentru instalatia electrica,vorbiti cu vreo 5 vecini sa vina s-o ridice...s-a dus naibii clientela.Cat despre ignifugare aveti dreptate,se refera la faptul ca materialele nu intretin arderea,adica in lipsa unui material combustibil nu ard.

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu

Acela este un articol in care nu se spune nimic mai mult decat ca o constructie a costat 1000E. In lipsa oricaror informatii, si legat ce cuvantul "concept", fiecare crede ce vrea. Iar analogia nu o luati la litera, si nici de porci n-am pomenit nimic.

 

Ecuatia focului contine 3 elemente. Combustibil, temperatura, oxigen. Scoate-l pe oricare, si se stinge...

 

Prima regula a "arhitecturii de locuire", este sa folosesti materialele locului. Ca atare, un iglu e un iglu, o cabana e o cabana. Restul sunt povesti de magazin de bricolaj...

 

Preluare din interviu cu arhitectul Bogdan Muresan;

 

"O casă din baloţi de paie de 75 de metri pătraţi costă doar 1.000 de euro. Asta dacă beneficiarul are materialele la îndemână. Este nevoie de piatră, puţin lemn, lut şi bineînţeles baloţi de paie. Se poate construi în regie proprie cu ajutorul a câţiva prieteni în două-cinci săptămâni. Are un confort termic sporit deoarece zidul din baloţi are 50 de centrimetri grosime. Practic vara este răcoare, iar iarna este cald. Se poate face şi un acoperiş înverzit şi atunci costurile de încălzire se reduc cu 30%. Dacă omul nu are materialele disponibile acestea nu costă mai mult de 1.000-1.500 de euro. Deci casa îl va costa maximum 2.500 de euro. Din baloţi de paie se pot face şi adevărate vile cu etaj. O astfel de locuinţă ajunge să costă 20.000 de euro, cam 20% din preţul uneia din beton şi cărămidă."

 

Subiect incheiat!

 

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări