Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Mondan

Casa de 1000E

Recommended Posts

Fantezii, costul ala este imposibil, sunt disperati care vor sa faca trafic pentru publicitate, genul: senzational, de necrezut, afla cum poti sa-ti faci o casa cu doar 2 bani

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luam ca exemplu casa din imaginea respectiva. Numai termopanele costa mai mult. Nu mai pun la socoteala acoperisul si alte finisaje interoare si exterioare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

probabil ca inainte sa dea foc balotului,  a fost bagat in apa ...si normal... ca asa nu arde! :rade:

Edited by elmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evident e pretul casei fara teren.

 

O fi totusi din lemn.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evident e pretul casei fara teren.

 

O fi totusi din lemn.....

siii ? lemnul e ieftin???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stirea e data in vreo 20 de locuri diferite daca o sa cautati cu gogu.Si la o lecturare atenta o sa vedeti ca inca nu e construita,e doar in faza de proiect.Care proiect dupa parerea mea face el insusi mai bine de 1000euro)).Iar restul e gargara.Ba unii ,,ziaristi" are sunt mai ziaristi ca altii pun la inceputul articolului alte poze gen

Posted Image

Bine,e vorba de antena 3,aici n-ai ce sa ceri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Presupunand ca ai terenul, nu mai dai banii pe el.

2. Un balot - in functie din ce este facut - costa intre 3 lei si 8 lei.

3. Lemnaria pentru acoperis si structura de rezistenta, tigla / tabla costa ceva banuti.

4. Proiectul - presupunem gratis.

5. Mana de lucru - presupunem gratis.

6. Tencuiala, zugraveala interior - exterior, costa ceva banuti.

7. Nu mai pun la socoteala utilitatile - electricitate (doar cablare, fara bransament), apa, canalizare.

TOTAL: peste 1000 euro.

Asa ca, o mare pacaleala de viitorul 1 Aprilie 2015 !

Si daca era construita numai din chirpici, lemn si tabla zincata, tot sarea de 1000 euro. Aaa, la un curs de schimb de 20 de lei euro, poate...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum construiau bunicii nostri la tara, acum 70 ani, cu resurse financiare aproape 0... ? Noi de ce am pierdut contextul asta social?

 

Manopera regie proprie, sau echipe formate din locuitorii unei mici comunitati.

 

Tencuiala, pamant galben, balega, cost 0. Mereu mergeam cu bunica la groapa, sa luam pamant de lipit, si la intoarcere adunam balegi pentru finisaj.

Varul costa uneori un schimb anume. Bunicul era sculptor, si se ocupa de mici servicii pe monumente. Alteori mergea la targ cu cruci, pe care le dadea pe alte produse. Pentru case se ocupa cu realizarea fundatiilor din piatra fasonata, a treptelor bloc de piatra, a detaliilor de arhitectura. Aveau cariera de calcar in padure, undeva in zona Buzaului.

Vecinul de la 2 case era tamplar. Facea usi si ferestre, elemente de gard, porti, etc.

Paie, intr-un anume context, in care se face un schimb de produse-servicii, cost 0. La paianta, erau nuielele de salcam. Aici chiar ca era simplu.

Ce costa, fie sa aduci din padure, fie sa cumperi, sau troc, pentru stalpi, talpi, etc, elemente din salcami mai mari.

Fundatie beton coclopian, sau chiar fara liant. Agregate cost 0, tara asta geme de agregate... cum am scris mai sus.

Ferestre recuperate si reconditionate cu cap, cost 50 lei/fereastra. Asta in lipsa altor solutii.

S.a.m.d... ati inteles ideea. 

 

Cat despre proiect (costuri), am studente in scoala, care proiecteasa hoteluri si spitale la 25 ani. Intelegeti unde bat... ?

 

Nu va puteti imagina cat mobilier si cate materiale bune, inclusiv chiar cazi acril cu vechime de doar 2 ani aproape noi, am aruncat... mobilier vintage, material lemnos, etc.

Romanii au o problema cu prejudecatile. Pe langa asta, sunt campioni mondiali la carcoteala. Daca vrei cu adevarat, poti.

 

 

P.S. In anumite conditii de punere in opera, balotii de paie NU INTRETIN ARDEREA! Nu pot fi indeplinite conditiile de ardere (mentinere), prezenta unuia sau mai multor elemente de mentinere, combustibil, temperatura, oxigen.

 

Nu faceti confuzie, a arde e una, a intretine arderea e altceva.

 

Acesta este un forum public, nu vorbiti fara sa aveti toate informatiile, ca va crede lumea! Asta e o sectiune in care vorbesti doar daca stii ce vorbesti. Sau iti vezi de ale tale.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Nu cred ca analogia cu construitul unei case pe vremea bunicilor merge cu articolul ala.Asa de exemplu pot afirma ca masina mea face un drum de 100km si ma costa zero lei combustibilul pentru ca am dus pe cineva si acel cineva a platit benzina.Daca te apuci si afirmi ca ai proiectat si poti construi  o casa cu 1000 euro apoi cand vin clientii incepi cu : sa vedeti,mergeti in rapa si luati doua carute  de lut,mergeti in padure si taiati 5 copaci cam de marimea asta,cautati vreo 5 ferestre date jos de altii,doi metri cubi de scandura are vecinul dvs,ii dati porcul la schimb pe ea,vedeti pe la tiganii care fura cupru daca n-au vreo 200 metri conductor pentru instalatia electrica,vorbiti cu vreo 5 vecini sa vina s-o ridice...s-a dus naibii clientela.Cat despre ignifugare aveti dreptate,se refera la faptul ca materialele nu intretin arderea,adica in lipsa unui material combustibil nu ard.

Edited by loleksibolek
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acela este un articol in care nu se spune nimic mai mult decat ca o constructie a costat 1000E. In lipsa oricaror informatii, si legat ce cuvantul "concept", fiecare crede ce vrea. Iar analogia nu o luati la litera, si nici de porci n-am pomenit nimic.

 

Ecuatia focului contine 3 elemente. Combustibil, temperatura, oxigen. Scoate-l pe oricare, si se stinge...

 

Prima regula a "arhitecturii de locuire", este sa folosesti materialele locului. Ca atare, un iglu e un iglu, o cabana e o cabana. Restul sunt povesti de magazin de bricolaj...

 

Preluare din interviu cu arhitectul Bogdan Muresan;

 

"O casă din baloţi de paie de 75 de metri pătraţi costă doar 1.000 de euro. Asta dacă beneficiarul are materialele la îndemână. Este nevoie de piatră, puţin lemn, lut şi bineînţeles baloţi de paie. Se poate construi în regie proprie cu ajutorul a câţiva prieteni în două-cinci săptămâni. Are un confort termic sporit deoarece zidul din baloţi are 50 de centrimetri grosime. Practic vara este răcoare, iar iarna este cald. Se poate face şi un acoperiş înverzit şi atunci costurile de încălzire se reduc cu 30%. Dacă omul nu are materialele disponibile acestea nu costă mai mult de 1.000-1.500 de euro. Deci casa îl va costa maximum 2.500 de euro. Din baloţi de paie se pot face şi adevărate vile cu etaj. O astfel de locuinţă ajunge să costă 20.000 de euro, cam 20% din preţul uneia din beton şi cărămidă."

 

Subiect incheiat!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Corect,deci casa de 1000 de euro din baloti costa minim 2500 euro si de fapt e facuta din baloti acoperiti cu lut.Eventual daca mai vrei un acoperis inverzit mai pui ceva.Bine spus,,un iglu e un iglu, o cabana e o cabana".Casa asta de fapt e un bordei  ceva mai rasarit.

 Si cu subiect incheiat ai dreptate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×