Guest MariusMarinache Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 As dori sa stiu unde pot gasi un kit de amplificator 5.1 pentru PC cu urmatoarele specificatii (sau daca e cineva dispus sa imi asambleze unu):Placile audio 5.1 scot semnal pe trei cabluri distincte, deci:canal Subwoofer/boxa centrala = 100W-4ohm/50w-4ohmcanal boxe fata (stanga/dreapta) = 2x50w-4ohmcanal boxe spate (stanga/dreapta) = 2x50w-4ohmIn plus alimentare corespunzatare, filtre si ce mai trebuie pentru o calitate buna a sunetului.canalul de Subwoofer sa aiba o frecventa reglabila intre 40-150 Hz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IonutMarinache Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 MariusMarinache e contul fratelui meu.sorteh:Nu stiu daca sunt deja filtrate iesirile, pt ca in prezent am un sistem de boxe 2.1 si atunci cand pun placa in modul 5.1 in orice mufa as pune sistemu se aude la fel, deci cred ca filtrarea se face la nivel de amplificatorPlaca audio 5.1 cand este pusa in acest mod scoate semnal pe trei mufe 1 pentru boxa centrala si subwoofer1 pentru boxele fata S D1 pentru suround - boxe spate S DDeci de asta cred ca placa scoate semnal brut(nefiltrat) pe toate cele 3 iesiri (sunet stereo cred) singura modificare o face atunci cand semnalul procesat de placa e cel de tip AC3 de pe DVD/DIVX cu sunete pozitionate in spatiu.Nu ma pricep deloc la electronica si amplificatoare insa sunt pasionat de audio si as fi interesat de astfel de kit 5.1.Deci daca crezi ca poti face un motaj spune cam ce presupune si la ce pret si poate facem o treaba.cum ziceam mai inaintesubw la 100w/4ohm cu control volum/frecv 40-150Hzrestu 5x40/4ohm (1x40 boxa centrala, 2x40 boxe fata SD, 2x40 boxe spate SD) cu control volum si filtre pentru medii/inalte (sa tai destul de mult frecventele joase de bas)Sistemu 2.1 pe care il am e bunicel dar cam slabut de putere. (o chestie buna e sistemu de filtre in boxele stanga-dreapta nu se aude ni un fel de bas, iar pe subw nu se aud decat frecv joase). A e un sistem Hercules 30W+2x10w.Ionut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IonutMarinache Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 In prezent cam asta vreau mai intai:Subwoofer.Difuzoru pt el va fi un dif SAL de 100W (80W reali) in 4 ohm SGX 2030Deci imi trebuie un amplif pentru capacitatea lui ( ma gandesc la 80-100W, nu stiu cum e mai bine)Un filtru pe trei cai, cel pentru frecvente joase sa lucreze intre 40-150Hz.Control volum pentru subwoofer si control volum pentru freventele medii/inalte.Ce am eu in gand. Subw va face parte in final dintr-un sistem 5.1 pentru PC (deci semnalu va veni dintr-o placa audio - 3 canale stereo - daca are vreo importanta acest fapt). Deci subw va primi semnal dintr-unu din canalele stereo de la placa audio si vreau sa fie impartit cumva ( un preamplif cu filtre, nu stiu daca zic bine) semnalu cu frecv joase sa plece la amplif de subw iar semnalu de frecv medii/inalte la un viitor amplif pt o boxa centala.Am vazut un amplif de 100w la conex (nu stiu daca e potrivit pt dif care vreau sa il pun), pt preampli, filtre, alimentare nu prea am idee.Cutia o sa o fac de mana, binenteles de dimensiuni adecvate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.