Guest extreme_extreme25 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 (edited) Buna seara am si eu probleme cu acest tv samsung, problema lui este pe placa tcon, placa de baza functioneaza am toate semnalele de iesire conform manualului service cand dau semnal dintrun decodor digi are sunet dar fara imagine se aprinde backlightul dar displayul ramane negru fie ca e pe hdmi sau scart sau catv, pe modulul tcon am masurat tensiunile de 1,2 3,3 12 sunt toate 3 un prieten cu mai multa experienta mia sugerat sa schimb integratul ISL24835 nu am gasit nici un catalog cu acest cip, am inteles ca ar fi in genul lui AS15 , voi ce ziceti se merita sa il cumpar sa il schimb sau poate fi din alceva. in poza cu cipul ISL24835 mai este o mem eprom care are un piciorusi rupt si 2 condensatori langa ea credeti ca ar avea asta de aface cu problema mea probabil la cine a fost tv ul inainte a mai incercat sa il repare Edited February 19, 2015 by extreme_extreme25 Link to comment
Guest Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 (edited) Daca (??) acel Ic e memorie eeprom, se vede ca e pinul 8 intrerupt ,care e V in 3,3 V . In cazul asta memoria nu lucreaza . Daca a fost ciobanit in halul ala mai bine lasa-l . Memorie cu picior rupt , ti-ar trebui alta memorie cu acelasi continut , ceea ce nu vad sa gasesti usor , decat de pe acelasi tip de display . Doar daca poti reface cumva traseul insa din poza se vede ca ar fi smuls pinul 8 . Edited February 19, 2015 by Guest Link to comment
SASSU Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Cred ca are o pasta neagra acolo nu cred ca e rupt pinul de la memorie sar putea sa mearga si as15 ca vad ca ambele au 14+1 ch Link to comment
Guest extreme_extreme25 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 nu se vede foarte clar in poza da chiar este rupt deci daca memoria aia nu e alimentata nu arata nimic pe display chiar nimic? un datasheet la acest integrat aveti? Link to comment
Guest Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Datasheet nu prea este de la acest IC . ar putea fi gasit doar printr-o schema de panel sau t-con Echivalente la as15 ar cam fi : AS15-F SL10141 TSL10141F HX8915-A I78H48 Incearca mai intai sa vezi ce e cu Ic-ul ala cu pinul rupt vine acolo 3V3 sau nu . Mi-e, sa nu ai o munca infernala cu rezultate zero si e pacat ca timpul e bani . Link to comment
Guest extreme_extreme25 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 ok, o sa verific cel putic pe acel pad al pinului daca e acea tensiune de 3v3 Link to comment
Guest extreme_extreme25 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 intradevar peacel pad era 3v3 , am reusit sa lipesc cu o lita foarte subtire accel pin la integrat dar din pacate nici o schimbare tv ul face tot la fel backlight aprins dar fara imagine doar fond negru alte idei? Link to comment
Guest extreme_extreme25 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 nu mai are nimeni nici o idee? Link to comment
Guest Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Au toti idei .Renunta " e ciobanit" . Link to comment
Recommended Posts