Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum leg 2 amplificatoare

Guest CkVara

Recommended Posts

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• elektronu85

6

• Adrian_BBS

1

• zal

1

• maxente

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Poti sa adresezi o intrebare cat de cat corecta ?

Cum sa pui un amplificator pe basi si unul voci ??? 

Cate amplificatoare si cate boxe ai ?

Edited by maxente

Stiu Ca treb sa intre in mixer ambele amplificatoare... Dar pe basi vreau sa imi scoata tunetul acela doar... 

Am 2 amplificatoare.. Unl omnitronic p1000 si unul rcf de 1400... 2 basi vreau sa pun pe omnitronic si am 4 boxe de le pun pe rcf. 

Mai omule da si tu ceva detalii ca noi nu suntem in fata sculelor tale si nu stim ce ai acolo, spune si tu ce amplificatoare ai, marca si modelul, ce boxe ai si cate bucati, eventual si ce mixer ai. Nu citim ganduri si nici nu suntem telepati, conteaza daca ai intrari balansate la amplificatoare sau ai doar RCA-uri etc....

Pune si tu macar o poza sau mai multe sa vedem ce ai acolo.

Fii mai explicit daca vrei raspunsuri la obiect.

Pai su subwooferele ce impedanta au?? Dar Fullrange-urile??

Tie in mod normal ti-ar trebui un cross-over activ cu macar 2 iesiri, in intrarea crossoverului vii cu cablurile balansate din mixer, pe prima iesire setezi crossoverul pe filtru trece jos, sa taie mediile si inaltele si legi iesirea asta la primul amplificator la care legi sub-urile iar cealalta iesire o lasi asa sau eventual mai tai din joase si o bagi in celalalt amplificator la care legi fullrangeurile.

Am ajuns la concluzia ca imi trebuie un cross-over... subwooferele au 8 ohmi... iar fullrange-urile sunt 2 rcf-uri de 8 ohmi si 2 proeluri de 4 ohmi

Multumesc frumos! 

Configuratia ta va fi urmatoarea;

Mixer, care amesteca sursele, mic, cd, laptop, etc. ----> intra in crossover, acesta separa in benzi ----> intra in amp. fie medie/inalta, fie separat, si in cel de-al doilea de basi. Crossoverul are toata povestea acolo, taierile lpf/hpf, subsonic filter, etc. Cu el in fata o sa intelegi mult mai bine ce si cum. E destul de intuitiv...

Configuratii complexe nu discutam...

Inainte de Crossover, poti avea si un egalizator, daca vrei... efecte, etc.