Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clorura ferica


Recommended Posts

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

în principiu, cu apă! cel mai bine, cu apă distilată! (atenţie la dozaj)pastile??? :smt017 personal n-am auzit, nici n-am văzut clorură ferică sub formă de pastile... bulgări, sau vorba altcuiva de pe forum "pişoarcă de magazin", da, dar pastile nu!!!sigur e clorură ferică???

Link to comment

exista granulata, ATENTIE! se dizolva exoterm, adica poate incepe sa fiarba violent.cea granule poate da o solutie mai puternica, in functie de concentratia finala a solutiei.acu 15 ani am avut o solutie in care corodam cablajele in cateva minute (dar cred ca era cam concentrata)

Link to comment
  • 3 weeks later...

Am avut ghinion cu clorura.Am facut concentratie tripla fata de cat scria pe punga si tot e mai slaba ca cea luata de aici din oras pe care scrie 38 % concentratie.Deci mai bine iau clorura deja preparata care ma costa 6 ron iar pe cele trei pungi am dat 120 ron.Si sa dizolvat normal..na fost nici o reactie...a trebuit sa incalzesc eu sticla in apa calda sa se dizolve.

Link to comment

eu am luat de la bungard, prin conexeelectronic, si a iesit o solutie excelenta. (doar ca am uitat sa o inclzesc la 60 de grade, asa cum scria pe ea, si am agitat mai rau ca un barman pana s-a topit). precautiile de temperatura se iau la cea de 99%. (am patit-o cand eram mic si era sa explodeze sticla, ca incepuse sa bolboroseasca si ajunsese pe la 90 de grade, dar... am scapat cu viata si nevatamat. :supz: :supz: )

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines