Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung cx 5013z


Recommended Posts

Buna ziua,

 

 ac. tv, sasiu P58SC, a venit cu urmatoarele defecte: rastru defocalizat, pe care l-am rezolvat prin reglarea de pe traf, si la pornire lipsa imagine si sunet, dupa un timp apare imagine alb-negru, apoi color si in final apare si sunetul. Am schimbat filtrajele in sec.si primar, insa B+ este 114v, iar recuperatele -vertical 22v, video 170v, cele de 16,5 si 18v, mai mici cam cu 2volti. Am verificat ohmetric primarul sursei si nu prea gasesc defectul pentru ca B+ sa fie 125v, ca sa pot trece mai departe. Un pic de ajutor de la cunoscatori v-as ruga.

 

multumesc.

cu stima!

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

In afara de condi din sursa(primar/secundar) acolo trebuie schimbati si electrolitici din jurul TDA8305 si din cadre....!!! Tensiunea de 114v nu o puteti mari din potentiometrul din sursa?!?! Daca sigla unui post tv se cadreaza corect in rastru (nu este in afara rastrului) lasati tensiunea 114v asa cum este!!! Dar pentru problema cu imagine lipsa si apoi alb negru trebuie inca schimbati o ''caciula'' de electrolitici in jurul :TDA8305;TDA3562;TDA3590....!!!

Edited by BUGHIU
Link to comment

Buna dimineata,

 

si pe bec si in funct.-tens. am lasat-o asa probabil asa trebuie sa fie-imaginea se incadreaza perfect. Am schimbat si conzii din jurul junglei si defectul initial nu se mai manifesta. Cred ca o sa-l las asa, functioneaza bine.

 

Mutumesc tuturor pt. ajutor.

cu stima!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines