Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mitsubishi FTO - sta turata in 3000


Recommended Posts

sal.sunt nou pe aici si am si eu o mica mare problemaam un mitsubishi FTO si de ceva tim imi sta turata in 3000 de ture. Am schimbat si debitmetru am schimbat si corpu clapeta cam tot ce credeam eu k ar fi...dar degeaba, si m-am gandit k poate stiti voi de la cear fi.multumesc

Edited by bibanu47
editat titlu
Link to comment

am verificat si par in regula iar cu motorasu pas cu pas e schimbat ca am pus tot corpu clapeta nou...da este 2000 v6eu ma gandeam sa nu gie din copiuteru de bord s.au sa nu se calibreze motarasu dar am facu chetia aia cu scosu borbei + cu contactu pus ca sa se calibreze cand pui borba

Link to comment

sal...am verificat mufa de la motoras si am curent pe ea..12 volti si 14 volti am si 5 volti..eu am verificat pe fiecare pin imparte...dar cand scot mufa de la motoras nu se intampla nimica...doar cand scot mufa de la debitmetru atunci scade turatia si daca e rece moare motoru...daca este cald sta dar nu mai asta asa turara sta sa zic in 1200 de ture...si mai un senzor care e legat cu axa de la clapeta cate cred ca este socul electric..

Link to comment

Nu stiu cum e la mitshubishi, dar la troaca mea veche motorasul pas cu pas antreneaza o cremaliera cu melc.

 

DAca ii scot mufa ramane unde il lasi. In schimb daca il scot afara, cand ii dau contact se vede cum se deschide si apoi inchide. Poate poti face si tu testul asta.

Uite un exemplu, 

Dar dupa parerea mea, acel motoras e stricat. La mine nu caraie si conul acela se misva vizibil si cursiv, fara sa tremure.

Evident, nu porni motorul cu el scos ca o sa iti stea motorul la 6000 ture. :)

IAr la mine ECU s-a speriat de turatia mare si tot incerca sa inchida prin impingerea conului in fata. Atat de mult a impins de el incat cremaliera a zburat afara impinsa de arc.

 

Cum masina mea are 23 ani, acel sistem e cam uzat si are joc. Reglajul cateodata era anevoios. Se mai intampla sa ramana turat motorul la relanti. Am rezolvat prin adaugarea unui inel sub arcul care tine conul si am eliminat jocul. 

Poate experienta mea iti este utila in aceasta diagnosticare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines