Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lumini marsarier golf 4 1.6, 16V


Postări Recomandate

Salutare, astazi am observat ca nu mai functioneaza luminile la mersul inapoi. In putinul timp pe care l-am avut la dispozitie am verificat doar becurile care se pare ca sunt ok.  Am deschis si usita de la panoul de sigurante, insa nu am reusit sa-mi dau seama care este siguranta cu pricina. Pun o poza cu panoul si semnificatiile acestuia. Poate aveti idee care ar fi siguranta serie cu aceste becuri.

post-211087-0-28649800-1422995731_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, stiam ca exista un contact pe cutia de viteze, insa nu ma gandeam sa fie acesta defect. Dar o sa verific, o sa pun o punte asa cum zice ovy83 pe acea mufa daca o gasesc. Sunt curios ce sarcina poate comuta acest contact, intreb pentru ca masina avea din dotatare doar un bec, pe partea dreapta, parca. Pt ca masina o conduce sotia si pentru o vizibilitate mai buna, am mai pus un bec de 21W si in partea stanga daca tot exista soclu, a functionat asa cam 1 an. Ovy83 poza este facuta de sus, cum privesti motorul, sau de sub masina?

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

poza este luata de pe net,dar este facuta de sus in jos,adica pozitia normala -motor in stanga,cutie in dreapta, cum te uiti din fata masinii spre parbriz.si da,acel contact este conceput pentru puteri mici si se defecteaza nu musai din cauza ca a-ti pus bec de 21w.

verificati becurile prima data,nu ochiometric ci puse pe baterie.

Editat de ovy83
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ieri am avut putin timp sa ma ocup de problema, avand si aparatul de masura la indemana. Am scos mufa intrerupatorului de pe cutia de viteze, am pus contactul si am masurat 12V pe pinii ei. Circuitul s-a inchis cel mai sigur prin filamentul becului. Asa ca pentru o proba mai concludenta am facut un strap pe pinii mufei, becul de marsalier s-a aprins, este clar ca contactul e deteriorat. Acum urmeaza sa-l schimb, pentru comanda e suficient sa precizez "contact marsarier" si datele masinii din talon? Nu am citit codul piesei, fiind ff frig si acesta pozitionat destul de incomod de citit. Ma gandec ca majoritatea masinilor Golf IV au acelasi tip de senzor.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator giovaniciuca
La 23.02.2015 la 9:28, turcu_dan a spus:

  Multumesc pentru indicatii, am schimbat contactul, totul functioneaza ca inainte.

Salut.Am aceiasi problema.Adica cred.Am schimbat cutia de viteze si nu am verificat daca functioneaza luminile pentru marsarier.Imi poti spune te rog cum ai schimbat contactul.

Multumesc.

Editat de giovaniciuca
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări