Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pietros

Membru
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  BRASOV ROMANIA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pietros's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter
 • One Month Later
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Am vrut sa cer parerea unor profesionisti si am primit raspunsurile la care ma asteptam. Se poate inchide topicul .
 2. Multumesc pentru implicare. Voi rezolva cu fostul proprietar toate aspectele legate de filtre si de optimizare acustica. Spatiul nu imi permite alte boxe mai inalte de 47 cm, acesta este motivul pentru care voi pastra aceste boxe care au potential ,dar nu cu filtrele cu care au fost fabricate.
 3. Asa este cel mai bine pentru noi romanii, sa nu ne pricepem la toate, deci oamenii potriviti la locurile potrivite. Am inteles cum sa leg filtrele si apreciez ajutorul tuturor. Am vorbit cu fostul proprietar care face de 15 ani filtre si sunt taiate la 800-3000 Hz, studiate atent, ascultate si "calibrate" pe boxe foarte similare cu ale mele( pe Arcus TS 45) cu singura diferenta ca este proiectat pentru medii de 8 Ohmi. Pot schimba daca nu imi place cum suna(difuzorul actual 4 Ohmi ), cu un Tonsil de 100 mm diametru pe 8 Ohmi cu SPL bunicel,bine inteles in functie de cat atenueaza filtrul si dupa discutii cu fostul proprietar pentru a ajunge la o liniaritate dorita. Cred ca cel mai bine ar fi sa vina sa faca si ceva masuratori chiar el.
 4. Multumesc mult. Daca mi-se spune ce si cu ce sa schimb, schimb fara probleme. Nu am doua maini pe stanga.
 5. Din experienta dvs. ce trebuie schimbat sa nu mai fie mediile indoielnice? Ce se poate schimba (adauga sau scoate) se sustina la valori de maxim 3.5 Ohmi pe woofer ? M-ar ajuta sa scrieti (desenati ) direct pe poza cu fata filtrului.
 6. In legatura cu modul de cuplare al cablajului eu inteleg : rosu WE (este plusul de la un canal amplificator) si cu verde WE (este minusul de la acelasi canal amplificator) ,apoi plusul de la fiecare (difuzor bas,medii,inalte) il pun unde este marcat cu rosu dupa care leg minusurile la marcaj cu verde de la fiecare (difuzor bas,medii,inalte) si treaba este gata. Gresesc cu ceva ? Daca da va rog sa ma ajutati cu modul de cuplare cablaj ?
 7. Mi sa spus de catre fostul proprietar ca rezistenta incercuita cu galben poate va fi inlocuita in functie de potrivire cu 4 ohmi sau cat de tare canta mediile. Filtrul a fost proiectat pentru bas de 4 ohmi, medii de 8 ohmi si inalte de 6 ohmi. Intrebarea este: se poate pune difuzor de medii pe 4 ohmi. Am revenit cu o schema mai clara ( sus mediile ,mijloc inaltele,iar jos basul ).
 8. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu modul de cuplare a filtrului cu cablajul de la amplificator si (intre ele daca pot spune asa),deoarece nu inteleg cum sa leg cablurile.Am primit doua fotografii, o schema si mi-sa comunicat ca ceea scrie pe filtru cu rosu WE (este plusul de la un canal amplificator) si cu verde WE (este minusul de la acelasi canal amplificator), in rest va rog sa ma luminati care este modalitatea de cuplare cu difuzoarele. Atasez poze cu fata/spatele si schema filtrului. Explicatii clarificare despre fotografia cu fata filtrului : in partea de jos cu rosu langa bobina mare la conector scrie WOOFER +,la conectorul albastru din stanga scrie cu verde WOOFER -. Mi sa spus de catre fostul proprietar ca rezistenta incercuita cu galben poate va fi inlocuita in functie de potrivire cu 4 ohmi sau cat de tare canta mediile. Filtrul a fost proiectat pentru bas de 4 ohmi, medii de 8 ohmi si inalte de 6 ohmi. Intrebarea este: se poate pune difuzor de medii pe 4 ohmi.
 9. Dire Straits, Noarah Jones, Aha, Chris Rea, Roxette, Eric Clapton, UB40, Gerard Joling, Phill Collins, Chris de Burgh, Tears For Fears, anii 80, anii 90 etc.
 10. Cand le-am cumparat mi-am asumat asta. "Cat de cat corect" nu e citatul potrivit, suna mai bine ca multe Technics-uri. Au 40 de ani dar acum se aud ca in prima zi. Inaltele si basul sunt la 0 caci nu le trebuie (sunetul este complet si detaliat), fiind conduse de un Yamaha CR 420.
 11. Ca sa fie meniul complet,am ranforsat peretele frontal si cel din spate la fiecare boxa fix in centru cu o bucata de lemn de stejar bine uscat de diametrul 30 mm si lungime 230 mm, taiat astfel incat sa intre fortat intre pereti. Sunetul este minunat. Nu stiu de ce subapreciati aceste boxe atat timp cat cei de la Grundig Fine Art au facut boxe in colaborare cu cei de la Arcus. Probabil gusturile fine difera.
 12. Am zis ca sunt incepator si incerc cate ceva. Inteleg acum ca nu au nici-o legatura structurile de cauciuc, cert este ca se aude foarte bine datorita schimbarii condensatorilor. Apreciez implicarea si raspunsurile care m-au facut sa inteleg putin cum sta treaba cu incintele.
 13. Mai absoarbe din vibratiile critice conform unui studiu de la un constructor particular de incinte din America(vezi link mai jos). Am zis sa incerc si a dat rezultate. Basul este mai definit, mai profund. Nu sunt sub placa pe care sunt montate filtrele. https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/lowering-mechanical-noise-floor-in-speakers
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines