Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dixon

Membru activ
 • Număr conținut

  12
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Despre Dixon

 • Dată Naștere 23.04.1978

Profile Fields

 • Locatie
  Râșnov

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

Dixon's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Collaborator
 • One Month Later
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Dedicated

Recent Badges

 1. Autorul spune: am copiat fișierele dintr-un televizor care pornea si nu trecea de logo. Dupa ce am încălzit procesorul televizorul functiona corect. Asta inseamna ca SW este Ok. Am verificat fisierele binare si au conținut. Nu sunt FF Fișierele au fost copiate pe cablu prin portul serial nu pe socket cu ajutorul vreunui programator. Cel putin asa reiese din LOG-ul din arhiva.
 2. TV: LG 22MT44D-PZR Main: MT45/LA40A EAX65428305(1.1) P/N: EBU62407986 SoC: LGE2134 NAND, IC102: Spansion S34ML01G2, 1Gb FW: 03.05.00 LCD: M215HTN01.1 Boot, IC100: MX25L8006E NVRAM, IC104: 24C256 Программатор: TNM5000+ Образ считан с ТВ с неисправной SoC. При поступлении ТВ выводил логотип производителя и перезагружался. После прогрева SoC работоспособность устройства возобновилась. W100_MT45⁄LA40A_EAX65428305(1.1)_LG_22MT44D_17956.7z https://drive.google.com/open?id=1auvEtH_IbOHVTK7A8UXo_fwF0VYh-tNY
 3. Avem doua placi noi, cu acelasi BN 94-xxxx ( cel care si contează) ca al Dvs. daca nu rezolvați. Imi dati un MP si va servesc.
 4. “Aplaudacul meu” , cand ai cont VIP (pârț) nimic nu este imposibil. Poftim , daca ai probleme cu link-ul (sunt pe mobil si face figuri ) da-mi un MP. Ai grijă, fișierul este copiat din nand cu BB si fara nicio corecție. Am inteles ca e copiat cu beeprog ( n-am verificat) ca prj. deci, cum să-l “decompilezi” parcă tia explicat Sorin.
 5. Salut. Domnu’ este Servit. Ti-am copiat nand_ul cu opțiunea: hard copy apoi cu Skip BB. Analizând dump-ul rezulta ca Nand-ul are 2 BB deși placa e noua. Ai in arhiva si dump-ul corectat… fara BB. Bafta !
 6. Daca mai ai rabdare pana luni (am plecat de la atelier) te servesc eu. Vad ca mai avem pe stoc 3 placi noi.
 7. Problema se rezolva in maxim 5 minute indiferent de limba setata in meniu. Aveti nevoie de una bucata "SpartPhone" si aplicatia traducere de la google. Aplicatia suporta traducerea din 108 limbi - Se instaleaza aplicatia pe dispozitiv - Alegeti limba in care si din care sa se faca traducerea - Se porneste camera telefonului din aplicatie si se indreapta catre textul care trebuie tradus. Asa procedez eu de fiecare data. Sanatate !
 8. “În majoritatea cazurilor intâlnite de mine și de către cunoscuții mei , în 90-95% defectul a fost din display” Care-i legătura dintre procentajul din prima postare si penultima ? “iar autorul a explicat foarte clar, didactic, pe intelesul tuturor ca ledul ramane rosu, indiferent de metodele incercate pentru pornire , deci nu iese din starea de stand-by. Nu a afirmat nicaieri ca ledul clipeste in vreun fel sau ca semnalizeaza vreun cod de eroare” Poate ne arătați și noua ( pana la postarea Dvs. ) unde a explicat autorul “didactic si pe întelesul tuturor” ca televizorul nu iese din starea de stand-by… P.S.: Nu am crezut nici măcar pentru o clipă că televizorul nu iese din stand-by chiar dacă autorul nu a specificat acest aspect. Dacă citiți cu atenție , autorul spune clar că înainte să se strice, display-ul a inceput să se blocheze s.a.m.d. Sunt suficiente 3 - 5 erori ( depinde de model ) pe parte de display ca televizorul sa nu mai porneasca normal. In cazul in care Intervine protecția se blochează mainboard-ul. Comandat din telecomanda ( normala ) iese din stand-by, răspunde la comenzi ON-OFF si cam atat. MainBoard-ul se poate debloca doar cu telecomanda service dupa înlăturarea defectului si resetarea contorului din meniul service. “Acum o luna a inceput sa se blocheze imaginea dar sunetul mergea, atat pe cablu vat si pe sursa PC. Intr-o zi am avut ecran alb cu cateva dungi orizontale de mai multe culori in partea de jos.” Deorece nu mai am nimic de adăugat pe parte tehnica ma retrag din acest subiect cu speranța ca problema sa nu fie din display ci din mainboard. Nu are nicio importantă daca eu sau altcineva are dreptate in cazul de fata. Nu suntem la niciun concurs aici. Eu mi-am exprimat punctul meu de vedere. Pentru a pune un diagnostic corect sunt necesare cateva teste, masuratori si ceva experienta. Bineînțeles si accesul fizic la “pacient” Dl. Megastar, păstrați-i pentru Dvs. pe toti “aplaudacii” eu n-am nevoie. Multa sănătate !
 9. OFF > Se poate vedea clar cine bate campii si incearca sa "jongleze" cu sensul cuvintelor... Stau si ma intreb , cum de va sunt permise asftel de iesiri ?!! Bate campii, cai verzi... Ce probleme aveti oameni buni de reactionati asa !!? ON > Exact cum am aticipat , televizorul iese din stand-by si este in "protect mode". Sunt sanse 80- 90% ca display-ul sa fie problema
 10. Toate televizoarele echipate cu display OLED nu pornesc daca au display-ul defect sau deconectat. Si nu numai cele OLED. Sunt cateva modele LCD de la Samsung ( vezi ca ex. seria KU, MU…) de la Sony, s.a. Mai exact , pornesc dar dupa secvența POST ( Power On Self Test ) intra protecția. Înainte să pun diagnosticul: display defect , am probat cu module noi… MainBoard , sursă, T-Con…
 11. În majoritatea cazurilor intâlnite de mine și de către cunoscuții mei , în 90-95% defectul a fost din display. Sper ca Dvs. să fiți mai norocos. Sănătate.
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări