Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dobre Radu

Membri
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Barlad

Dobre Radu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Eu am investit timp in acest proiect si cu ajutorul domniilor voastre as dorii sa il duc la capat in bune conditiuni,fara a mai fi nevoit sa investesc iarasi timp si bani in integrate,cablaj. Am verificat cu atntie,greseli de montaj nu am,oare sa fie din cauza integratului sau a finalilor tranzistori,aici m-am blocat.Difuzorul inca nu l-am ars,dar bine ca mi-ati spus sa pun o rezistenta serie.
 2. Buna ziua Pornind de la schema asta https://www.circuiteelectronice.ro/circuite-audio/tda2030-amplificator-audio-40w.html pe care am construit-o si functioneaza,dar nu ma multumeste puterea de iesire maxima,am incercat sa realizez un amplif de minim 60W pe o sarcina de minim 4Ohm.In acest sens am adus o serie de modificari acestei scheme ca sa o ridic la aceste standarde. Am folosit un TDA2050,iar perechea de tranzistori am montat TIP2955 si TIP3055,rezistentele de 1Ohm le-am redus la jumatate ca sa cresc curentul prin circuit. La punerea sub tensiune nu am constatat nimic deosebit,doar o deplasare scurta si violenta a membranei difului de 100W/4Ohm,dar face acrosaje puternice pe difuzor,ca un efect de tiuiala si microfonie. Va rog, cum ar trebuii sa abordez in continuare problema nu stiu,si de aceea intreb aici. Editat de moderator. (Ca prim mesaj pe un forum cam asa ar trebui formulat...)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines