Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

KISS

Membru activ
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

About KISS

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Interesant...dupa 3 luni ti-ai adus aminte ca ai asamblat doua perechi de placi si nu suna bine. Vezi daca n-ai experienta in clasa A si scule de masura...nu e ca la kiturile IPRS.
 2. Mai devreme era eficienta 50%, acum e peste 50%. Poate te hotarasti intr-un final cat este. Observ ca eviti sa dai vreun exemplu concret, din lumea reala, lucru de care eram convins 100%. Cand o sa repari 5% din amplificatoarele pe care le-am reparat eu, desi nu cred ca mai ai timp, o sa vezi real ce trafuri babane au amplificatoarele in clasa A si cati W scot. Vorbind de pe net umplem 100 pagini degeaba si care n-au nici o treaba cu realitatea.
 3. Pai si unde e eficienta de 50%? E o vorba......teoria ca teoria, dar practica te omoara.
 4. Si pana la urma se pot scoate 30W in clasa A dintr-o sursa de 60W? ca asa zice teoria 50% eficienta. Am impresia ca foarte multi vorbesc doar de pe net, n-au vazut in viata lor amplificatoare in clasa A. La fel si pentru bias, au gasit ei acum reteta exacta, 26mV pe rezistenta din emitor, indiferent de valoarea ei.
 5. Alea sunt visuri...simularile si calculele teoretice cu componente ideale. Fa tu un amplificator PP class A real care sa scoata 30W si sa consume 60W si eu vin in Süddeutschland si dau o bere.
 6. Teoretic clasa A Push-Pull, da , eficienta este de 50%, dar asta doar in LTSpice, in lumea reala n-am vazut nici un amplificator PP A class de 100W output sa consume 200W. Da, ai dreptate, am calculat doar pentru o pereche de finali. Cu doua perechi iese cam 3,8W...tot o branza.
 7. PM7200....zice ca bias_ul se regleaza pentru clasa A la 90mV pe rezistentele 3335 si 3337. Asta inseamna 0,09V/0,36Ohm=245mA. Deci e un AB curat cu bias marit...probabil conductie pe la cca 200°. In 8 Ohmi va avea cca 1W in clasa A ...restul in AB.
 8. 30W...consum din sursa, pe rail, nu pe difuzor in clasa A. Eficienta clasei A este de 25%, deci la 60W consumati o sa ai, ideal, vreo 15W la iesire.
 9. Foarte interesant...tranzistori montati in partea de sus a radiatorului Deci, amplificatorul ala, lasa-l asa cum este, nu o sa mearga niciodata in clasa A.
 10. Newtronics 200MSPC-generator de functii Heathkit IG18-sine-square-audio generator Oskar Vierling- dB meter Oskar Vierling-generator ton Multimetru Philips PM2505-cu indicatie si in dB, 10Hz-30KHz
 11. Tocmai, eu fac bani cu ele, si sa nu crezi ca le-am luat ca sa masor pocnitori chinezesti ieftine. Nu stiu daca ai vazut vreodata schema sau placile unui Mark Levinson, aparat la care fara scule de masura te uiti ca la poarta noua. Doar cu osciloscopul nu poti garanta o functionare corecta si in parametri. Probabil in viitorul apropiat o sa inteleaga multi electronisti importanta unui analizor de spectru si de distorsiuni in audio.
 12. Uite aici, in germana, diverse masuratori audio : http://www.original-heuss.de/de/privat/Titel/f_themen.htm
 13. Nu, alea sunt microfoane de masura Neutrik. Sunt originale ale aparatelor, nu necesita calibrare. De exemplu SPL_ul unei boxe....dai din generator 1KHz (sau orice frecventa vrei, poti selecta si sweep intre 20Hz si 40KHz) 1W direct in difuzor (boxa), pui microfonul la 1metru de boxa si iti face curba de raspuns in frecventa pe diagrama de masura (cartoteca aia). La boxele pe 3 cai sau mai multe, poti face global curba de raspuns, sau daca lucrezi la filtre, poti face separat pe fiecare difuzor. Astfel apar gaurile unde nu se suprapun filtrele sau difuzoarele, defect manifestat ca ..''ii lipses
 14. Eu am si Tek(US) si Yokogawa, dar nu se blocheaza niciunul.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines