Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

KISS

Membru activ
 • Content Count

  270
 • Joined

 • Last visited

About KISS

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reballing...sau alt MB. Cu reflow nu faci nimic, si nici in cuptor. Ziceam ca din circa 2500 cate repar pe an, inainte cand erau TCon_uri, jumatate erau defecte MB (main board) si restul TCon sau display. Acum, cand nu mai sunt TCon_uri, 75% sunt defecte MB si doar 25% panel_uri, din care jumatate cu defecte mecanice (zgarieturi, crapate, pixeli lipsa, dungi, etc).
 2. ..poate la voi... La circa 2500 TV reparate pe an, nu cred ca am schimbat 10 surse, si alea pentru ca erau la limita in testele de electrosecuritate (VDE701). Vorbesc de garantii si TV_uri noi. La capitolul surse stau bine fata de alti producatori. Mai des cad sursele alea externe si OCB_urile (feature box).
 3. NU, ca doar el are voie sa jigneasca si nu-l faulteaza nimeni. O sa caut print_screen_ul ala unde intreba ''ce sunt aia tranzistori complementari''...era prin 2007-2010.
 4. Tu n-ai vazut nici 1% din cate amplificatoare am reparat eu. Inca joci la ''amatori''. La AB class bias_ul se regleaza astfel incat sa dispara distorsiunile de crossover. Si nu e vreo valoare fixa, depinde chiar de finali. Se vede bine pe osciloscop cu semnal sinus/20KHz sub 1W la iesire. Pe analizorul de spectru (pe care tu l-ai vazut doar in poze pe net) se observa diminuarea armonicii a 2-a, H2, cand e atins punctul optim de bias. Ti-as recomanda sa citesti despre ce au facut John Curl, D'Agostino, Pass...eventual sa-ti arunci un ochi pe schemele de la Madrigal, Parasound, Krell, Thr
 5. Un BIG Like!!!! In sfarsit cineva care spune realitatea. Acum, intreb si eu, cine e Cordell? Cate amplificatoare comerciale a proiectat Cordell? De ce nu lucreaza la McIntosh, Krell sau Manley, ca tot in America sunt si aia? A scris si el o carte si majoritatea constructorilor amatori o considera ''Biblie''. In viata reala, un bias reglat la 26mV pe o rezistenta de 0,1 Ohmi, la rece, adica 25°C, pentru un etaj in classa AB, adica 260mA la 25°C, se va lasa cu o caciula de finali arsi aiurea. Valoarea bias_ului specificat in manualul service al unui amplificator nu e pusa ''din carti'
 6. Domnule, aici vorbim de curbe de raspuns in frecventa si bias. Nu cu ''muzica'' se testeaza curba de raspuns, cu sinus sau, cine are analizor de spectru, white sau pink noise. Cand un amplificator este biasat in clasa A sau AB curba de raspuns in frecventa trebuie sa ramana lineara. Si, oricum, cu 26mV pe rezistentele din emitoare nu va fi niciodata in clasa A, poate doar ''the First watt''. Stau si ma intreb de unde ai copiat schema lui Sara, observand ca iti lipsesc notiuni fundamentale in teoria amplificatoarelor. Nu o considera ofensa, este o realitate.
 7. Cum poti spune ca ''tragi in clasa A frecventele mai mari de 2KHz'', daca curba de raspuns e lineara?
 8. Curba de raspuns in frecventa se ridica pentru un semnal de intrare cu amplitudine constanta si frecventa variabila intre 20Hz-20KHz. Ceea ce spune @sk24bpo, ca regland bias_ul se accentueaza anumite frecvente inseamna ca amplificatorul are distorsiuni lineare de frecventa si, in general, acestea sunt insotite de distorsiuni de faza. Presupun ca nu pe ''Sara'' a observat asta. Un test simplu cu white sau pink noise releva raspunsul in frecventa.
 9. 26mV pe cati ohmi? Cand e setat un bias in clasa A...amplificatorul reda toata gama de frecvente in clasa A, nu numai cele peste 2KHz.
 10. Asta e clip_ul postat ieri pe diyaudio de jtwrace .
 11. Uita-te in manualul service sa vezi ce valori aveau originalele, ca astea sigur nu sunt. Kenwood n-a folosit rezistori MLT rusesti!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines