Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bogdan207

Membru activ
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Galati

Bogdan207's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Multumesc dar am comandat unul deja. Eu am nevoie sa imi dea in jur de 20mA pe tub, adica un total de 40 de mA, aproximativ 3VA.
 2. Va fi facut din 7 module, mai exact: 2 etaje finale, 2 etaje preamplificatoare, 2 etaje de corectie pasiva a tonului si un etaj de alimentare.
 3. Am facut in aer montajul preampului ieri. Alimentat cu dublor de tensiune nu am sesizat in sunet ceva suparator. Adevarat este ca nu detin un osciloscop ca sa verific sinusoida pe iesire dar iesirea lui bagata într-un amp clasa ab suna foarte ok. Din acest motiv am ales solutia asta. Nu e cea mai buna, dar investitia e minima. Practic acel trafo de 2x24v era singurul care lipsea din inventar, iar pretul este de doar 17 ron. Este un proiect de practica pentru elevi de clasa a 9-a. Pentru inceput cred ca este ok.
 4. Pana la urma schema de alimentare a fi urmatoarea: Traful de 24v/6.3A il am deja, iar pentru anodul tuburilor am comandat unul de 2x24v 3VA, care va fi redresat prin dublor de tensiune.
 5. Pana la urma voi cumpara un traf. Am gasit pe aliexpress si nu e scump. Doar sa am rabdare vreo 60 de zile. Multumesc pentru raspunsuri.
 6. Mersi de info. Practic am nevoie de o tensiune peste 56vcc. De aceea m-am gandit la un triplor de tensiune.
 7. Salutare tuturor! Proiectul meu este sa construiesc un amplificator hibrid cu tuburi, mai exact 6k4, in partea de preamplificare si un etaj final cu tranzistori in clasa A. Etajul final se va alimenta cu o tensiune de aproximativ 33vcc (24vca redresat si filtrat) iar pentru preamplificare nu as mai dori sa achizitionez un traf de 150vca, ci as dori sa alimentez anodul tuburilor printr-un multiplicator de tensiune din acelasi traf de 24v. Se poate face acest lucru si ce probleme pot aparea daca folosesc aceeasi tensiune alternativa si pentru redresorul etajului final si pentru multiplicatorul de tensiune pentru tuburi? Va multumesc anticipat
 8. Ok, multumesc de raspuns. Ar fi o limita inferioara de putere a unui motor conectat la un convertizor, ca idee spre exemplu sa nu fie sub 10% din puterea convertizorului?
 9. Salutare tuturor. Intrebarea e urmatoarea: se poate monta un motor de 0,55 KW la un convertizor de frecventa care suporta un motor de 2,2 KW sau e prea mic motorul. Convertizorul e un powerflex 523, 2,2kw, 3hp, 460v max. Motorul e unul trifazic 230/400v, 1500 rpm, 0,55kw.
 10. S-a rezolvat pana la urma. Am gasit-o scrisa pe coperta dosarului de scheme. Multumesc de ajutor.
 11. O sa il desfac sa vad ce reusesc. Revin cu poze in caz ca nu reusesc
 12. E data, dar nu o pot executa din cauza codului.
 13. Buna ziua tuturor. Detin un pannel meter de la Endress hauser model RIA45. Dupa ceva timp de functionare cu semnal analogic 4-20 mA, am vrut sa il conectez la o termorezistenta. Acum vine surpriza... Am uitat codul de acces setat la prima utilizare. Am incercat sa resetez aparatul dar nu pot accesa meniul din cauza codului. In manual by default codul este 0000. Din pacate a fost schimbat. Cineva ma poate ajuta cu sugestii pentru resetare?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines