Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

waverider

Membru activ
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

About waverider

 • Birthday 10/01/1980

Profile Fields

 • Location
  Cluj-Napoca

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

waverider's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • One Year In
 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Multe sisteme de alarma au sau pot fi programate sa dea un semnal pe un contact de pe placa centrală atunci când sunt armate. Vezi manualul tehnicianului. Cred ca o sa ai mai mult succes cu cod Arduino pe grupurile de Arduino de pe Facebook.
 2. E buna ideea sa caut tehnica medicala. Nu, nu stim sa cautam, de asta am intrebat. Asta pare chiar solida: https://www.dentotal.ro/pensa-dentara.html
 3. Oare “pensete de precizie” am nevoie? Așa sună. Imi aduc aminte de o penseta din copilărie care era cu vârful subțire și ferm. Astea de la Leroy sunt bune de cântat dacă le lovești ușor cu degetul. Normal ca orice metal are un grad de elasticitate, dar astea de la Leroy sunt inutilizabile ca sa prinzi o componenta.
 4. Buna ziua, Va rog sa imi recomandări o penseta buna de la TME (aici urmează sa pun o comanda) cu care pot sa tin ferm o componenta. Am ceva mizerii de la Leroy și flambeaza, e elastic metalul lor și nu-s bune de nimic. Inca ceva, nu știu cum sa caut la TME pense (in engleză “hemostat”), un clește mic cu blocare, similar cu ce se folosește in chirurgie. Multumesc.
 5. Bogdan, am impresia ca numai un JBC te poate mulțumim pe tine. :))) Glumesc, dar imi face cu ochiul: https://eleshop.eu/jbc-bt-2bwa-soldeerstation-140watt.html
 6. Ce ziceți de Hakko FX-888D? Si de furnizorul https://eleshop.eu/hakko-fx-888d-solderingstation.html Sunt serioși? Ajunge la noi in câteva zile?
 7. Buna seara, Va rog sa imi faceți niște recomandări de stații de lipit de calitate, respectiv stații aer cald. Am un TS100 și diverse letconuri și caut acum ceva mai bun. Caut sa fie noi, din Romania sau Europa și sa fie ceva de calitate, fără a intra in branduri premium. Deși electronica e doar un hobby pentru mine, vreau sa imi iau scule bune. 1. Stație lipit, buget aprox. 100€ Pana acum m-am gândit la ATTEN ST-80 și ST-100. 2. Stație aer cald, buget aprox. 200€ Eu am găsit pana acum ATTEN ST-862D. Exista variante mai bune cam in același buget? Sau variante de aceeași calitate la preț mai mic? Multumesc.
 8. Sunt cele banale și disponibile peste tot. Mai trebui să mă hotărăsc dacă să fie mai retrase dar în gaură mai mare sau mai ieșite și în gaură mai mica.
 9. Mulțumesc pentru răspunsuri. Am găsit modelele astea mai peste tot. Căutăm ceva mai mic și mai elegant, dar se pare că nu există pe la noi. Am cumparat niste butoane de la Saimon Electronics din Cluj. Spor!
 10. Am impresia că acesta are peste 10 mm. diamentru. Eu as prefera sa fie chiar sub 10 mm. Puteți să îmi dați un link? Apoi mai este un model pe care îl vinde toată lumea și care este prea mare și în fața panoului și în spate: https://electro-az.ro/intrerupatoare-irs/630-set-5-buc-intrerupator-push-metal-mini-rosu-fara-retinere-220v-3a Chiar nu am găsit butoane potrivite după multiple căutări. Iar montare pe PCB și comenzi din China mi se pare mult prea complicat pentru atât lucru (plus e problemă de rezistenta daca nu vrei sa ai șuruburi pe panou că sa tina PCB-ul). Mulțumesc.
 11. Am nevoie de butoane pentru le monta pe un cuptor cu microunde cu tastatura defecta. Adică exact așa: https://www.elforum.info/topic/146488-cuptor-microunde-samsung-eroare-se/
 12. Bună ziua, Unde găsesc întrerupătoare monostabile cu montare pe panou, in gura rotundă și să fie mici: de 4-6 mm? Pot sa ajungă la maximum 10 butonul, dar de preferat mai mici. Iar în spatele panoului sa nu necesite mai mult de 15 mm. Am căutat pe TME și altele și nu am reușit să găsesc. De unde as putea cumpăra? Mulțumesc.
 13. Idee e ca nu prea ai cum sa ai suficienti electroniști buni când lucrezi la scara mare. Și să fie previzibile timpul necesar reparației și calitatea rezultata. Iar costul cu un om bun nu merge decât în sus in timp. Salariile cresc. E mai ieftin și mai previzibil sa înlocuiești placi când lucrezi la scara mare.
 14. Eu nu știam. Poți încerca o chestie simpla: să îl desfaci și să scoți bateria de BIOS și să pui în scurt câteva secunde bornele din locașul bateriei. Sau sa deconectezi bateria mare, daca nu are bateria mica de BIOS. Dar poate fi și un defect ce nu se repar așa simplu. Dacă vrei să vezi multe depanări de placi de baza de laptop vezi canalul asta: https://youtube.com/c/Electronicsrepairschool
 15. TME au și birou in Timișoara. Cam 2-3 zile am văzut că durează să ajungă comanda.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines