Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

telefunken

Membru activ
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Am gasit intre timp, multumesc frumos!
 2. Nu are nimeni o vechitura prin pod?
 3. Caut una bucata placa de baza 286 functionala, nu conteaza cantitatea de memorie RAM.
 4. Asa este, a fost cumparat de google pentru ca facea concurenta produsului lor. De cand l-au cumparat calitatea aplicatiei a scazut considerabil.
 5. Biblia lui Gala Galaction - Vasile Radu, 1939, traducere majoritar din ebraica si unele parti din greaca: "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor!" Biblia de la Blaj, 1795, traducere Samuil Micu in principal dupa Septuaginta: "Fericiti cei saraci cu duhul, ca acelora easte imparatiia ceriurilor!" Principial este o diferenta destul de mare si subtila intre termenul "binecuvantati", preluat de publicatiile in lb. engleza, si termenul "fericiti".
 6. Pai asta spune si materialul, de asta am zis ce e foarte interesant. Atinge multe lucruri pe care nu le stiam chiar daca am trait o parte a acelor vremuri. Nu se contesta nimic acolo, se arata ce a fost facut bine si ce a fost gresit.
 7. In sensul celor discutate mai sus puteti gasi aici o opinie destul de bine documentata in privinta conditiilor de atunci si care au generat deciziile puterii de la Bucuresti (chiar daca nu agreati autorul, cititi materialul, e destul de neutru si intersesant): https://cdn.moise.ro/wp-content/uploads/2020/02/Amorsarea-Depresiei-1.pdf Mi-ar placea sa discutam un pic pe marginea lui, descrie si conditionarile care ne-au fost impuse de la Moscova si incercarile noastre de a trece peste ele. Imi permit si un scurt citat: "Pentru generațiile intrate în viață și formate (inițiatic?) în perioada respectivă, acești mamuți industriali vor fi devenit adevărate catedrale ale unui comunism naționalist, autosuficient și, în realitate, dovedit ca imposibil. Le vor căuta mult timp după falimentul (uneori și demolarea) lor, vor căuta lideri asemănători celor care le-au creat, vor căuta singurul mod de viață pe care l-au putut înțelege – cel care a creat iluzia de bunăstare din anii 1965-1975."
 8. Se recomanda si studiul mai vechii relatari din "Maidanul cu extrateresti" de Constantin Cozmiuc. Pentru cine nu a citit la vremea aparitiei, nu e tarziu nici acum, e savuroasa!!!
 9. Masurati cu sedereul ? Daca imi gasesti la ceainezi tranzistorii din poza si care sa functioneze la specificatiile date de mitzu esti mare.
 10. Ce dovezi exista in acest sens in afara istoriografiei comuniste ? Documentati-va! Daca se dovedeste ca asisinii tineau cu FCSB am putea sa spunem ca a fost ucis de Gigi Becali. Presupun ca intelegeti absurdul. P.S. Istoria si sutienul sunt asemanatoare, ambele ascund realitatea !!!
 11. Am fost o data in situatia politistului, dinspre Bragadiru spre Rahova, sensul giratoriu la intersectia cu Cristalului. Varul din banda unu a vrut sa faca stanga in loc sa mearga inainte, am franat sa il las pe nebun sa se duca. Imediat cel din spate m-a lovit usor. M-am ales cu bara deformata si senzorii de parcare morti. Regula e regula si politistul a procedat corect. Daca in giratoriu v-ar lovi cineva pentru ca lasati sa treaca pe altul, nu ati m-ai gandi asa. Evident ca cel din spatele meu era vinovat, si cel din spatele vostru ar fi vinovat, dar totusi eu am pierdut timp aiurea cu service-ul si mi-am facut nervi in timp ce nesimtitul dus a fost.
 12. Momentan studiez si incep sa cred ca poate fi adoptat unui atare proiect (detectie vibratii ale solului, nu detectare cutremure cu x min. inainte). Se pare ca pe bara de torsiune sunt montati cei 4 senzori care formeaza o "strain gauge bridge". Am gasit ceva aici: https://zetlab.com/en/variety-of-strain-gauge-bridges/
 13. Vineri, in lipsa de chef de activitate la job, m-am apucat sa defrisez un cantar donat de un coleg, SM-300, pentru recuperare de suruburi M3 cadmiate. Atentia mi-a fost atrasa de traductorul propriu-zis care este o bara ce sufera fenomene de incovoiere/torsiune. Electronica este bazata pe achizitia semnalului provenit de la senzorii de incovoiere cu LTC1051. Discutiile precedente au fost purtate pe un topis deschis de @RST Am inteles ca se improviza pornindu-se de la modificarea artizanala a unui difuzor si pe obtinerea unei inertii mecanice ridicate. Traductorul, il puteti urmari in imaginea atasata, este destul de masiv, cu o masa aproximativ de 1.5 kg. Practic cred ca rigiditatea sa este superioara oricarei improvizatii bazate pe difuzor. Problema care se pune este daca acest traductor, montat corespunzator, poate da rezultate satisfacatoare in detectarea vibratiilor solului. Ce spuneti?
 14. Mie imi place mai mult prima parte a citatului, vorbeste despre faptul ca acum peste 2000 de ani cineva a intuit ca intr-o societate lucrurile nu se ascund sub pres, se dezabat orice idei, se asculta orice parere. Si Solon legifereaza ca delict faptul ca un cetatean se sustrage de la o controversa. Multe lucruri sunt tabu la noi, asta este... Cat priveste trumpismul, tind sa ii dau dreptate lui Moise: https://www.moise.ro/2021/01/21/trump-a-plecat-trumpismul-ramane-cat-de-departe-e-urmatorul-trump/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines