Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Liviu.Mihaiu

Membru activ
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

About Liviu.Mihaiu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nu-i problema la prima intepatura. Se baga doar cipurile chioare. Abia la rapel se introduc softul si bateriile. Nu incap pe acul seringii si din aceasta cauza se face in doua etape vaccinarea. Chiar nu stiai ?
 2. Ca si cum ne-am intoarce la subiect: Reactii adverse ati avut ?
 3. Stai linistit. Nu este numai la tine. Sunt porturi pe care RDS le-a blocat preventiv pentru a bloca tot felul de programe ciudate (virsusi sa zicem) Nu ai nevoie de acele porturi. Poate doar daca instalezi un server la tine acasa.
 4. Posibil ca intreruperea sa se repete (semnalul care o genereaza sa nu fie curat) Incearca if (GPIO_Pin == SC_Pin && !Output_Fault)
 5. De ce oare ingheţata se pastreaza la rece ? Contine ceva viu, celule ?
 6. Daca nu te vaccinezi ai sansa se creasca viermi. Tot un fel de Alien ca aspect.
 7. Este la fel de periculos ca in cazul in care stai in casa sub un bec. Poate daca bate vantul prea serios si cad firele sau stalpul pe tine sa reprezinte un pericol Cam ce tensiune crezi ca poate sa fie pe un semenea stalp cu asa izolatori?
 8. Felicitari. Daca ai obtinut linia asta orizontala, acum poti sa-l repari folosindu-te chiar de el !
 9. @myshyk Oricum osciloscopul tau trebuie reconditionat total din ce spui. Eu zic ca in lipsa de altul care se ta ajute, poti umbla la toate reglajele care te ajuta sa intelegi ce nu merge. Dar raman la ideea care ti-am dat-o de la inceput: Porneste de la tubul catodic spre mufele de intrare. Asta daca nu vrei sa-ti faci de lucru prea mult. Parerea mea.
 10. Chiar asa de tare zbarnaie firele din reteau electrica la tine in zona? Ce consumator poate sa fie sa faca ca firele aeriene sa emita asa de tare la 500m ? (se vad totusi si alte semnale acolo) LE: posibil sa descoperi ca sunt si alti consumatori de energie mai 'deosebiti' prin zona. In afara de frigiderele si becurile din sat.
 11. Este bine ca ai ajuns si la faza asta. Pana sa ai nevoie de osciloscop pentru a verifica baza de timp, ai pe schema Bx1 si Bx2 , adica intrea pe X (care zici ca nu se dechide). Deconecteaza firele care ajung aici , pune la GND Bx1 si Bx2 si verifica daca ai tensiuni de valori apropiate pe cei doi transistori BF258 de pe X. Eventnual vezi daca se modifica cand rotesti din trimer de 500 din baza lui BC182. Apoi leaga Bx1 la GND si Bx2 la un +3V si apoi la -3V (doau baterii). Trebuie sa obtii 1/2 deschidere pe X dreata si apoi stanga (sau invers) (sa se mute punctul central)
 12. Atunci cum se face ca si de Luni pana Vineri toate strazile din orase (din Romania) sunt pline la orice ora de masini ? De unde vin si unde se duc ? Eu nu cred ca toti lucreaza la firme curierat.
 13. Dar nici plecat cu masina de acasa pentru 500m pina in parcul unde se practica jogging. Sunt foarte multi care se cam plimba aiurea cu masinile pe strazi. Vin de nicaieri si se duc tot acolo. Se si grabesc si injura pentru ca este aglomeratie. De fapt ei merg sa bea o cafea. Si oricum nu au la ce sa intarzie. Nu-i asteapta nimeni.
 14. Hai ca mai zic. Pentru ca mi-ai zis "D-nul Liviu" Ideea (a mea numai) este asa. Nu ai alt osciloscop cu care sa masori. Nici nu este cazul in faza asta. Nu cuplezi deflexia acum. Hai sa vedem daca tubul ala are emisie, accelerare si focalizare (si mai ai semireglabil pe partea de Y numit "Asitgmatism".) Daca acestea trei merg. mai vorbim. Daca vrei. Dar nu azi.
 15. Cu deflexiile deconectate ? Cum modifici pozitia? Te-am rugat sa lasi deconectata deflexia si sa te joci doar cu intensitatea si focalizarea punctului din centrul ecranului. Eu nu mai intervin. Succes in depanare !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines