Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

[email protected]

Membru activ
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About [email protected]

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vă mulțumesc pentru feedback.Procedura crearii unui simulator S.P.I.C.E.,este una anevoioasă.In general aceste simulatoare, sunt create in limbaje puternice ca C/C++,sau Java sau Fortan(batranul).Simulatoare, care sunt capacitate cu algoritmi de calcul generali liniari si non-liniari sau cu metode de analiza numerica(auci/ahhmulta matematica.)Modelarea comportamentala se face pe baza unor ecuatii liniare(simplu) sau non-liniare(auci/o durere mare de cap,dar antrenanta pentru sinapse)(proprietati de fizica de material, de fizica termica, fizica moleculelor, prin aproximari (o poveste lunga) etc).Daca ne gandim mai bine, si toate componentele din electronica, si nu numai, au fost aduse la "viata", pe baza unor ecuatii liniare sau non-liniare, matematica sau fizica sau chimie. Stiti programare?Cu C# ati facut simulatorul?Aveti cunostinte de structuri de date si algoritimi? In fine , sunt inca la inceput cu simularea SPICE.O sa revin la LTspice.Ati putea posta tamplate-ul de la fotodioda si tranzistor? Va multumesc, Dragos.
 2. Va salut, Aceeasi problema cu zgomotul.nu stiu cum trebie sa abordez.Am atasat si un generator.,pentru a realiza o comparere de semnale output/input.As mai vrea sa stiu, daca dumneavoastra toata analiza facuta pe acele semnale anterioare, sunt in analiza AC ?Deoarece eu am facut pana acum in transient analyse. Va multumesc mult, Dragos.
 3. Macar as vrea o fotodioda echivalenta, care se apropie de valorile din datasheet.
 4. Va salut, Spre surprinderea mea am gasit in libraria MicroCap 12 o fotodioda SFH2400 care are ca model urmatoarea sintaxa Probabil denumirile parametrilor vin de la sens=sensibility res=responsivity si lens=lens(in traducere lentila/obiectiv(ceea ar ar putea sa aiba legatura cu aria suprafetei a lentilei de la fotodioda)). *** 11/8/2011 .subckt SFH2400 Opt_In+ Opt_In- Cath Ano +params: SENS=100 resp=7e-5 lens=1 G001 2 Ano Opt_In+ Opt_In- {SENS*resp*lens} D1 Ano 2 F62L Rs 2 Cath 0.5 .model F62L D(IS=6.5e-12 N=1 IKF=9e-6 Cjo=10.71p M=0.3736 Vj=0.2384 BV=120) .ends Si alta fotodioda SFH 401 dar din materiale semiconductoiare ca GaliuArseniu(GaAs) cu modelul *** 10/28/2008 .MODEL SFH401 D + IS= 2.70E-16 + N= 1.411521646 + RS= 1.31456262 + IKF= 0.472772212 Eu as lua in considera primul model al fotodiodei, fiindca in are mai multi parametri ce caracterizseaza parametrri fotodiodei Is= curentul, N= emisia de coficienta a particulelor, etc.Rolul pentru bornele plus si minus creca are legatura cu sursa,eu am incercat s-o pun, dar imi da o eroare cu isolation extrem ground Ceva de genu -- ""The most common causes of singularities are structural and are caused by voltage loops and missing paths to ground..""Desi are legaturile necesare si ground. https://ibb.co/L0VnZQ5 Pana acum nu am gasit cu InGaAs(Indiu-Galiu-Arseniu)
 5. De fapt asa este, cum spuneti dumneavoastra.Toate informatile luate pana acum sunt din aceaste lucrari/surse mai bogate in informatii, pe baza subiectului ales https://www.mobt3ath.com/uplode/book/book-42101.pdf si https://www.hamamatsu.com/sp/ssd/doc_en.html , dar si alte documentatii mai mici conexe.Respectiva formula este de la raspunsul fotodiodei, o formula translata intr-o forma mai usoara, asa cum se reiese din prima lucrare, o carte/lucrare din ramura optoelectronicii.Dioda D3, este prima dioda, imediat o sa redenumesc componetele.Diagramele prin ce relatii matematice au fost definite,sau ati pus doar sondele pe schema in punctele critice de operare de masurare a a parametriilor electrici?
 6. Va salut, Ati putea va rog urca sursa cu schema respectiva, facuta in simulatorul S.P.I.C.E LTspice? Va multumesc mult, Dragos.
 7. Va salut, Acesta ar fi semnalul.Dar, nu stiu cum as putea rezulta si intrapolarea semnalului sinusiodal de la iesire,de la amplifactorul de transimpedanta cu raspunsul dreptunghiular, cum ati facut dvs.
 8. Si acesta este graficul.Dar, nu stiu cum as putea rezulta si intrapolarea semnalului sinusiodal de la iesire, cu raspunsul dreptunghiular, cum ati facut dvs.(Am gresit ceva la grafic, revin imediat)
 9. Va salut, Va multumesc Aceasta este forma finala.Mai trebuie anumite modificari?
 10. Va salut, Va multumesc pentru feedback-ul oferit.Asa, modelul echivalent al fotodiodei,pe care l-am atasat, amplificatorului de transimpedanta, este conform documentatiei.Cum ar trebui sa procedez mai departe, pentru a elimina acel scurtcircuit,fiindca m-am luat dupa documentatie? Va multumesc mult, Dragos.
 11. Okay.si prin schimbarea polarizarii diodei, nu va mai fi in scurtcircuit?
 12. Vă salut, Îmi cer scuze,opțiunea de afișare a componentelor era default.Dioda, trebuie polarizată, conform schemei echivalente.Legat de întrebarea cu parametrii fotodiodei PIN IG17X10004Si cu GaAs, am folosit un model echivalent de circuit pentru fotodiodă, confrom documentației din link http://www.osioptoelectronics.com/application-notes/an-photodiode-parameters-characteristics.pdf. Numerotarea tranzitsoarelor s-a facut automat, si de accea se regăsește sub denumirea de BFP 421. BFP422.Nu, curentul echivalent si cel debitat, nu au acele valori. Pot folosi si LTspice, dar mi-am propus sa folosesc acest program la cateva simulari pentru aceasta schema, fiindca m-am familirizat cat-de-cat cu el.De fapt intensitatea puterii radiante bare legătură cu puterea echivalentă de zgomot, sau mă înșel eu? Vă multumesc, Dragoș
 13. Vă salut, Îmi cer scuze că nu am putut răspunde până.Nu am m-ai avut timp să mă ocup de acest proiect. Eu am încercat să fac simularea în Micro-CAP12, am urmărit ca tensiunea să fie între -20V--+20V, si perioada în scala nanoS.Dar nu, știu cum cum pot găsi posibilitatea de a urmări puterea radiantă incidentă a fluxului de lumină să fie între 100W/m^2 până la 10uW/m^2.Voi atașa mai jos rezultatele simulării.Aștept orice sugestie.Pentru fotodiodă am urmărit să realizez un circuit echivalent, care poate caracteriză comportamentul electric a unei fotodiode, cum ar fi în link-ul următor-https://www.thorlabs.com/tutorials.cfm?tabID=31760 . Vă mulțumesc pentru înțelegere, Dragoș.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.