Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

IAndras

Membru activ
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About IAndras

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Langa Cluj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sursa ATX functionand fara calculator folosit pentru alimentarea unei camere IP, cu puntea intre pinii corespunzatori. Vineri dupamasa a fost o intrerupere scurta de tensiune in urma caruia sursa s-a oprit, nu a reactionat la actionarea intrerupatorului de retea, doar dupa ce am scos si am repus cablul de alimentare al sursei in soclul inglobat in sursa. La restul echipamentelor alimentate din acelasi priza : 2 pc-uri au repornit, retelistica a functionat fara intrerupere, fara UPS sau stabilizator de tensiune. Nu este prima data cand se intampla asta, am patit tot in acelasi locatie si la calculatoare care aveau setata in BIOS optiunea sa reporneasca la revenirea tensiunii de retea, au fost si cazuri cand pc-urile s-au oprit fara repornire, trebuia sa le repornesc manual cu actionarea intrerupatorului de retea si scoaterea-repunerea cablului de alimentare. Sunt cazuri cand de la intrerupere echipamentele repornesc normal si sunt cazuri cand are loc fenomenul prezentat. In conditii normale tensiunea retelei este in ordine, alimentarea tuturor echipamentelor in cauza este din acelasi priza. Vreo idee ce cauzeaza acest comportament la nivel de sursa ? PS : UPS-ul probabil ca ar rezolva problema insa factorii de decizie nu aloca fonduri pentru achizitii dar asta e alta mancare de peste.
 2. DVD-ul a venit impreuna cu acel laptop ? Daca nu atunci e normal ca sa nu corespunda cheia de licenta de pe laptop cu kit-ul de instalare de pe DVD. Fiecare cu cheia de licenta proprie. Mai este si chestia oem versus retail sau alte variante, aspect care trebuie luat in considerare acolo unde conteaza. Parca pot fi si imperecheri laptop-kit de instalare care sa nu permita instalarea pe alt sistem sau pe sistem fabricat de alt producator la Windows 7.
 3. Multumesc ! Din pacate nu am asa ceva :( si nu tin minte sa fi intalnit pana acum undeva acest model. M-am interesat si la cineva cu experienta mai vasta dar nici dansul nu cunoaste acest model.
 4. Buna ziua O poza eventual se poate ? Ca sa stiu orientativ ce sa caut.
 5. Miercurea Ciuc de exemplu. Resedinta de judet + magistrala si nu apare pe harta Telecomunicatii CFR din link-ul mentionat de mine mai sus. Pe harta cu situatiile pe regionale apare doar cu site analogic https://www.tccfr.ro/pages/acoperire_bv.html Insa dedesubt este textul urmator, citez : "INFORMAȚIILE DIN CADRUL ACESTEI HĂRȚI POT SUFERI ACTUALIZĂRI MOTIV PENTRU CARE, ÎN CAZUL ÎN CARE SUNTEȚI INTERESAȚI DE OFERTA NOASTRĂ, VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI!"
 6. CFR nu are fibra peste tot. Exista resedinta de judet cu statie CFR aflata pe magistrala si fara fibra CFR, cel putin conform hartii de acoperire cu servicii la nivel national al Telecomunicatii CFR https://www.tccfr.ro/pages/acoperire_retea.html Tot pe site se poate vedea si situatia mai detaliata pe regionale. Probabil ca au ceva acces in acele gari urbane respectiv statii rurale unde se vand bilete si nu sunt in zona de acoperire al infrastructurii proprii insa in aceste cazuri presupun ca folosesc infrastructura altui furnizor de telecomunicatii care poate la randul lui foloseste infrastructura CFR in locatiile unde nu are infrastructura proprie, ma refer in special la legaturi din categoria backbone.
 7. Da, da. Corect ! Asta e alta mancare de peste, cum am spus era ori din auzite ori de pe net, fara date concrete, am scris doar ce am auzit sau am citit la un moment dat. Acum mi-am adus aminte ca am vazut undeva pe net o harta cu liniile CFR respectiv unele statii si infrastructura de telecomunicatii aferenta. Erau zone care inca aveau infrastructura veche analogica. Acum cca 10 ani inca am intalnit bariera actionata manual in zona respectiva, dar intr-o comuna insa pe o magistrala CFR. Eram cu masina si trebuia sa ne oprim deoarece bariera era coborata, bratul care initial era tub candva s-a rupt si portiunea rupta din teava a fost inlocuita cu o para mai groasa din lemn, totul vopsit ulterior dar se putea observa completarea. Dupa un timp a iesit cfr-istul din canton si a ridicat bariera cu manivela.
 8. CFR foloseste inca acest sistem cu curenti purtatori sau a trecut deja la noile tehnologii ? La un moment dat, parca la inceputul anilor 2000 tin minte ca au montat un cablu de fibra optica pe tronsonul de linie Cluj-Dej, mai departe nu stiu unde merge. Cablul este montat pe stalpii liniei de contact si in unele locuri unde era nevoie si pe stalpi noi plantati pentru asta. Ori pe net am citit ori de la cineva am auzit ca CFR si-a facut infrastructura de telecom cu fibra optica si folosea doar o capacitate redusa din cea disponibila, "surplusul" era oferit spre inchiriere.
 9. Nu stiu cat de veche sau cat de noua era teleminunatia asta dar am o carte din 1988 in care este prezentat ceva dar fara prea multe detalii. "Inginerie de sistem , automatizari si informatica in transporturi feroviare navale aeriene rutiere" La un moment dat am povestit cu cineva care a fost anterior electrician la o statie de transformare al electrificarii si dansul mi-a zis cate ceva dar fara prea multe detalii ca nu era domeniul lui. Ceea ce am vazut cu ochii mei prin mijlocul anilor 90 la un separator montat pe stalpul liniei de contact, cutia cu blocaj, contacte auxiliare, etc, etc al separatorului avea si un cablu subteran care pe portiunea dintre cutie si sol fusese acoperit de o teaca metalica de protectie dar momentan nu cunosc situatia, pe deasupra acces dificil la locatie. Dar sa ne intoarcem la oile noastre :))) Panoul de amestec al sistemului de teleconferinta era un fel de mixer audio - pentru voce plus partea de curenti purtatori pentru canale ?
 10. Multumesc ! Din mai multe surse am inteles ca la electrificare statiile de transformare aveau ceva sistem de telecomanda/teleconducere prin cablu pentru dispeceratul aferent, impreuna cu punctele de sectionare, subsectionare a liniei de contact, separatoare, etc.
 11. Multumesc ! Fiecare structura cu cablarea proprie, doar ca toate erau de-a lungul liniei in subteran. Cum puteau fi deosebite pe teren ?
 12. Multumesc ! Mi se pare o prostie ca elevii nu au putut face practica in cadrul structurilor de specialitate...
 13. Canalul de comunicatie pt aceste sisteme de conferinta era reteaua telefonica in cablu al CFR sau ce era folosit ca suport ? De "interfon" imi aduc aminte, erau niste cutiute metalice pe capatul de sus al unor tevi "plantate" langa calea ferata si la partea inferioara aveau un buton, impegatul le raspundea prin difuzoarele amplasate pe stalpii de lemn, tot langa calea ferata, in apropierea cutiutelor. Aici erau pe raza statiei care era cuprins intre 2 bariere, am vazut personalul de intretinere sa foloseasca interfonul cand lucrau parca la un macaz respectiv copii care din joaca au zis ceva in interfon iar impegatul le-a raspuns si totul rasuna din difuzoarele respective :)))
 14. IAndras

  Ovidanie vinde:

  Convertizorul m-ar interesa daca este inca disponibil. Multumesc anticipat !
 15. Multumesc ! Atunci bine am presupus ca ar fi ISA radiomodemul. Nu am avut tangenta cu modem radio nici cu modem pentru linii telefonice inchiriate, doar cu modem-uri dial-up pe linii telefonice clasice. Pentru linii inchiriate echipamentul de la capatul opus asa stiu ca era ceva interfata multiport pe care erau conectate modemuri identice cu cel de client. La modemuri radio nu stiu cum era partea de acces de la capatul opus.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.