Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

12345

Membri
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 core_reputation_level_3

About 12345

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Dolj

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Orientativ. Asa e, nu stim. Isi poate face o idee, sau poate le masoara. E mai sanatos decat sa intrebe si sa afle opinii care nu sunt pe caz concret. 15-30 lei ii gaseste dumnealui pentru cel mai ieftin multimetru, sau il imprumuta de la cineva. Nu are nevoie de precizie. Face un calcul grosier. Oricum, la invertor va trebui sa ia o rezerva de putere.
 2. Asta e un stop cadru din clipul cu frigiderul. Poate nu e valoarea maxima.
 3. Nu drsface treaba aia. Incearca sa cureti cu lichide (apa, benzina, wd40, s.a).
 4. Si ii mai trebuie si un condensator de 16 microfarazi, 450v. O masina de gaurit ai mai putea face. Ii pui o mandrina si ii faci un stand.
 5. @dan cod, tot respectul pentru tezaurul ala.
 6. Am dat prin utp pe o rola intreaga si semnal si tensiune, 305m are. Rezistenta specifica unei perechi e de 188 ohm/km. Iei surse reglabile si mai poti da 1-2 v in plus.
 7. Exact, presostatul e cel in care intra papucii galbeni. Scoate-i si pune-i in scurt. Dupa, da-i comanda pe apa calda si vezi daca o ia. Da-i probe in ambele situatii, contact deschis sau contact inchis. Nu stiu care e starea care valideaza aprinderea. Daca suflii pe furtunel, fa-o cu grija ca ii poti rupe membrana presostatului. E foarte moale. Am schimbat vreo 2 pana acum. In partea de sus a centralei, mai e un capac demontabil. Cam de diametrul cosului. Ala ajuta la tiraj cand e presiunea prea mare afara. Poti sa il lasi deschis o perioada, la probe. Daca o pacalesti si e din presostat, 2-300 lei costa distractia.
 8. Presostatul diferential. E pe la cosul de fum. Are 1 sau 2 furtunele in cos. Are un switch actionat de o membrana. Apasati manual acel switch si dati comanda de pornire cat e apasat.
 9. Am vazut la Schrack niste descarcatoare pentru coaxial. Au si pentru retele de date. Cautati "descarcatoare supratensiune" pe google si intrati pe pdf-ul de la Schrack. Sper sa ajute.
 10. 12345

  Receptie radio la bloc

  Un link util pentru alti cititori. https://www.changpuak.ch/electronics/Dipole_folded.php
 11. 12345

  Receptie radio la bloc

  O poza se poate? Fu singura bucatica de material, are 70 cm lungime. Stiu ca imi trebuiau 2. Dar e satisfacator si asa.
 12. Sanatate tuturor, Am un radio micut, ma destinde acum in perioada in care trebuie sa stau in casa mai mult. Il am de 2 zile. As vrea sa ii confectionez o antenuta care sa il ajute sa prinda cateva posturi fm. Momentan am luat un firicel mai lung si o bara filetata. Intamplator se acordeaza pe frecventa pe care o doresc. Altele nu mai merg bine. As vrea sa fac una care e testata de timp. Ce imi recomandati? Ma intereseaza desen cu cote, conexiune si material. Pe vremuri, toti aveau antene pe casa, facute de ei din elementi de aluminiu, dipol etc. Un dipol as putea face si eu, dupa un desen. Voi ce antene aveti la bloc? Unde le aveti montate? Toate bune!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.