Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

icetheoneandonly

Membri
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About icetheoneandonly

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday 08/24/1984

Profile Information

 • Locatie
  Iasi

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da, si eu sper In cel mai rau caz voi sapa pe langa din nou si voi turna ceva beton, sau voi cauta conglomerate ceva. Desi sper sa tina armatura de azbest vre-o 10 ani... asa ar trebuii.
 2. Este o panta destul de mare. Pe partea de armare nu imi fac griji, o sa ii asigur cumva atat resiztenta la eforturi laterale (sper). Eram un pic interesat de partea de filtrare, si conexiune. Un sistem de filtrare cu tevi de genul vreau sa fac si eu .
 3. Este simplu Defro, Zona este greu accesibila pentru turnat beton, asta inseamna 100 m de carat balastru/beton la mana + pret cofraj, armatura materiale cel putin 2500-3000lei Fosa fibra de sticla 3000 l: approx. 3000 lei + nisip/balastru Pretul: 1000 lei bazine IBC = 3000l. Din ultimul rezervor se va pleca cu un tub de dren de approx 20m. Armatura laterala voi folosi cateva placi de azbest in exteriorul carora va fi turnat balast. Sper ca va fi suficient, timpul va spune.
 4. Buna din nou, Dupa ceva timp, in care am facut-o pe mini buldo-excavatorul, am reusit sa aduc teava aproape de locul in care vreau sa inserez primul IBC. Asa ca am zis, ca daca tot "ii sap groapa" , sa ma apuc de inseratul tevilor in IBC. Am folosit 2 tipuri de rasina: 1. Auto cu insertie de fibra de sticla in KIT+intaritor (o aveam mai de mult prin casa, asta am folosit-o doar la teava de aerisire) 2.Rasina lichida bicomponenta + armatura de fibra de sticla (asta am cumparat-o din un magazin de bricolaj), pentru tevile de 110, la sugestia lui "validae". Intradevar pare sa reziste la solicitari mai bine. Pe partea de inserat tevi, teava principala, care vine de la WC, am pus un cot la 90 de grade cu o prelungire pana la 1/3 din IBC. (datorita pantei in mintea mea a fost ca apa care vine va rascolii "malul" care se depune pe fundul IBC-ului si va favoriza actiunea bacteriilor, acum nu stiu daca este si corect). Partea de iesire din IBC este tot cu un cot la 90 de grade, dar mai aproape de partea de sus, insa sub aerisire ca nivel. Aerisirea, am fixat-o deasupra tevii de iesire din IBC, ma gandeam sa o oun la acelasi nivel cu teava de intrare, insa nu mi-am dat seama cum iese metanul afara... Sper ca e bine, daca nu e deja e prea tarziu! P.S. prelungirea la teava de intrare din IBC am fixat-o in afar de garnitura si cu kitt epoxi din acela pentru masini,
 5. Asta era unul din puncte, eu vreau sa le pun la distante diferite si adancimi diferite, influenteaza cu ceva? Adica primul IBC dupa care ma duc cu al 2-lea la 2-3 metri si il pun mai jos, cu al trei-lea la fel, mai jos fata. Exista vre-o regula?
 6. Da, nu o sa reziste, le voi aduga ceva ranforsari suplimentare... am vazut ca se pun pline cu apa dupa care se acopera, dar mai este pana atunci .
 7. Buna seara domnilor! Sper ca am incadrat topicul la categoria potrivita. Din necesitate am fost nevoit sa ma apuc de construirea unei fose septice impreuna cu o canalizare pentru o casa. Fosa va fi folosita doar pentru Toaleta (WC), apele de la chiuvete si bucatarie au alta "deversare". Pentru a avea un pret cat mai redus de "productie" am optat pentru constructia unei fose din IBC-uri, 3 la numar. In acest scop am vizitat cateva site-uri: "https://casasidesign.ro/fosa-septica-din-rezervoare-ibc.html" " " si cateva proiecte de pe youtube in rusa insa... Foarte buni rusii astia, numai ca mie imi lipsesc complet cunostintele de limba rusa, din pacate pentru mine. Acum, exista cineva care ma poate ajuta cu cateva notiuni de baza despre constructia fosei? De exemplu : 1. Am dedus ca se folosesc 2 tipuri de bacterii aerobe si anaerobe 2. Exista o norma pentru distanta dintre rezervoare? (eu ma gandesc sa le montez la distanta de 2-3m una fata de alta si nu pe acelasi sasiu) 3. Schema hidraulica de scurgere (ma refer la faptul ca daca prima "fermentare" este anareoba, bazinuo 1, a 2-a, bazinul 2, va fi prevazuta cu injectie pentru O2, exista un principiu pentru conexiunea cu tevile?) 4. Ce material pentru izolare a tevilor pot folosi, fara sa necesite o mentenanta deasa (ma refer la materialul de adaos pentru etansarea gaurile din IBC unde voi intra cu tevile de 110mm, eu ma gandesc la baton de epoxy, tip KIT). Acum stiu ca poate o sa spuneti sa iau un gata facuta, IBC-urile au costat doar 1000 de lei, o fosa de 3 tone costa approx.3000. Ideea e ca de facut o sa o fac oricum, dar daca e posibil sa fie cat mai aproape de una "profi" ar fi super, daca nu o sa va tin la curent cu rezultatele mele... Din ultimul rezervor (cu decantarea cea mai buna) doresc sa plec cu un sistem de tevi cu drenare... tot home made probabil, e mai ieftin. Multumesc,
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines