Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gilbert Sparios

Membru Activ
 • Posts

  565
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Deva

Recent Profile Visitors

1,115 profile views

Gilbert Sparios's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Posting Machine Rare
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Nu stiu de ce nu pot primi mesaje dar de-asta am in semnatura Email si telefon. Am reusit. Cu Aspire, dar a fost nevoie si de FlatCam, deoarece din Proteus fisierul nu este inteligibil, si nici nu contine gaurile. Cu flat cam pur si simplu deschid gerber top+gaurile, le suprapun, join to combo geometry apoi salvez DXF. In Aspire deschid DXF si asta e tot. Ar mai merge cu BMP dar nu ai dimensiuni si e o durere de cap calibrarea.
 2. rog pe cei care cunoașteți programul mai bine. folosesc Proteus pentru editat pcb, si la export gerber, flatcam vede pad-urile fara gauri cumva. pot atasa si suprapune in flatcam si găurile dar nu reușesc sa generez cumva sa fie scoase găurile din desen. intenția e sa folosesc pentru desenare cu marker si atunci as avea nevoie de găurile desenate.. se poate face cu flatcam sau alt program, cumva sa facă substract la desen..? flatcam are un fel de substract dar nu face nimic..
 3. pai ok, și-atunci eu nu înțeleg pentru ce peste tot se spune ca nu se poate încarcă cu un redresor normal, ci trebuie redresor pentru agm. alta porcărie.. pe piața.. orice rahat cccv merge..in asa caz. eu ma gândeam ca te miri ce impulsuri si smecherii are nevoie..
 4. pai se descrie acolo despre acumulatori cu gel. este aceasi treaba cu agm?..
 5. Am un acumulator TED AGM1223 12V 23Ah, si as vrea informatii despre cum se face încărcarea bateriilor AGM. Tot ce am găsit eu pana acum sunt aiureli.. nimic concret.. Așadar, ce trebuie concret sa faca un încărcător AGM, in vederea construirii unuia ? Nota: poate ca nu se merita fiind destule pe piața, unele ieftine. Dar eu vreau sa știu pur didactic.
 6. chiar și asa cu otel prost și nisip din mare au căzut la greu. daca la noi cad si doar un sfert sunt cam toate.. nu vad nimic amuzant oricât s-ar spune ca viata e frumoasa dacă suntem amuzați.. nu vad decât moarte din toate părțile.. covid sau ce a fost nu contează la mine in familie mi-au murit 2 membri sănătoși, război, cutremure.. poate apasă nebunu pe fatalitatea nucleara.. de ar fi sa fie sfârșitul lumii tot mi se pare diabolic sa o faci cu picătura..iar dacă nu.. tot de plâns e
 7. Poate sunt eu prea zgârcit dar mi se pare o avere cât costa varfurile alea.. Totusi ceva îmi da cu virgula pentru ca in weller intra capătul ala mic de vreo 35mm rămâne doar vreo 12mm afara, si grosime varf 3.85 iar cămașă 4mm. practic se prinde într-un surub și sta lipit pe o parte probabil... si prin fludor treci cu el ca in brânză la 230C măsurat. varfurile de la CFH E15 intradevar sunt cupru cu ceva metalic deasupra dar urgent se duce stratul ala. cred ca rămâne cupru... si de aici.. tot. o sa incerc cu varfurile alea de cupru 900M când vin, dar cum e mai bine sa las vârful la parcare. cu fludor pe el sau nu? ca eu tot timpul las cu fludor in speranța sa nu cocleasca, dar am citit pe undeva ca fluorul rămas pe cupru il "roade"
 8. Topicul asta e mai mult subiect de cafea. De la începuturi, să zic cam 25 de ani in urma, am cumpărat o stație weller WHS40, pentru care nu am găsit niciodată vârfuri. Am găsit ceva la tme dar doar tip șurubelnița și scump. M-am descurcat cu vârfuri de la CFH E15 care erau foarte bune dar se duc repede. Temperatura de lucru cam 230-300 mai rar spre 300. Poate aveți o alta alternativa la aceste vârfuri. Mai am un gordak la care varfurile nu transmit caldura si un letcon cu reglare temperatura același 900M ca varf. Ce face însă weller nu știu de se descurca asa bine cu jucaria aia de vârf de la CFH, dar.. nu am liniște cu varfurile astea deloc.. Am comandat vârfuri din cupru sa incerc asa dar.. sunt convins ca va fi dezamăgitor. Probabil se duc repede. Ce vârfuri folosiți 900M?
 9. ideal era sa scot spire din secundar cu măsurare pana e apropiat de intrare dar tocmai asta nu am vrut sa umblu la el. l-am inversat si acum e bine. chiar daca voi avea sub 230 măcar nu ard ceva protecții din aparate.. i-am adăugat o cutie din abs, o protecție termica pe intrare si o fusibila de 2A pe ieșire.
 10. da, dar ăștia la mine in general tot aproape de maxim admis stau cu tensiunea. foarte rar e 235.. o sa inversez atunci primarul cu secundarul sper sa nu fie o problema la putere. sarma pare identica ca grosime. oricum o sa o masor sa fiu sigur.
 11. Am cumpărat un transformator separator pentru lucrul cu osciloscopul, model TST 450/019 INDEL de pe TME, dar am surpriza neplăcuta că la măsurători tensiunea de ieșire e cu 15-20V mai mult fata de intrare. La rețea am de exemplu 242V si pe ieșire traf am 255V Primarul pare ca are firele rosii cel puțin asa scrie pe el, dar ce pot face sa nu am tensiune mărită? Sa leg totuși secundarul in loc de primar? Sa-l las asa... Ma gândesc ca daca rețeaua are la un moment dat maxim admis, de exemplu 255V eu voi avea 275V. Ce să-i fac, ca e păcat sa-l demontez ca sa-i scot din secundar câteva spire..
 12. am reusit sa fac un alt uC sa preia rolul acolo. cu putine fire subtiri dar macar merge. in urma stiudiului s-a dovedit ca uC-ul se baza pe comenzi i2c. Ma indoiesc 100% ca ar fi mers atata timp cat alta placa a aceluiasi Synology alt model putin doar superior, avea alte comenzi pe i2c. In fine. Multumesc tuturor pentru implicare in Topic.
 13. cred ca glumesti.. Nu se va potrivi nimic..
 14. Da, stiu si mie mi-ar fi mai usor asa. Nu am avut inca ocazia (timp) sa dezbat ce face uC-ul asta acolo. Dar la cat am observat e legat cu pinii si de Serial. Sper sa nu aiba vreo comunicatie ca se impute treaba acolo. Serial sau I2C devine aiurea.. Nu stiu cum s-au gandit astia sa puna un controler pe post de management la switch+on/off/reboot din soft, dar daca l-as face eu sigur i-as pune o comunicatie intre uC-uri pentru departajare de semnale soft: on/off/restart.. o alta problema...e ca are bateria de tampon fix langa el. Poate le-a dat prin cap sa-l tina in sleep..dar daca ar fi asa n-ar fi crapat EEPROM-ul.
 15. caut modul si nu găsesc.. toate modulele sa apeleze la mine. cum pot adauga un modul? trebuie neapărat compilat sau merge doar copiat ca un dll in windows.. L. E: am reusit cu FCGI, din păcate, zero informație in 3 zile despre asta. Le scrisesem si la producători si răspunsul ca nu se poate. Iaca se poate.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines