Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

etil hidroxil

Membri
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About etil hidroxil

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucharest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Recomand rezistenta paralel cu solenoidul. Fara a cunoaste elementul in cauza, strict dupa curentul absorbit vobim de undeva intre 1k/0.25w pana la 220 ohm/1w .
 2. O audienta compusa din audiofili da. Nu cunosc foarte multi! Eu de exemplu nu sunt la nivelul ala si nu am ce cauta in audienta, insa am ce cauta la partea asta de conectica si "serpi". Nu vreau sa particip la achizitie fiindca intalnim deja cabluri care se ridica la cerintele cele mai exigente in industria grea, auto si in domeniul telecomunicatiilor/digital. Frecvente ridicate, curenti instantanei imensi, that sort of shit. Putem manufactura noi acele cabluri. Niste letcon si niste litz wire, am mai trecut noi prin d-astea! Astfel, platim pretul corect.
 3. :)) Bine v-am gasit! Discutiile care implica electroni sunt interesante/foarte interesante si particip cu bucurie. Multa sanatate tuturor!
 4. In masura in care tot lantul audio este de calitate si audienta are acuitate auditiva ridicata si, bineinteles, in masura in care pretul reflecta cu adevarat calitatea cablului/mufelor si nu este vreo "facatura".
 5. Am dat din intamplare peste acest topic cu subiect controversat si las aici o opinie , informatie provenita din putina practica. Exista mai multe conditii de utilizare a echipamentului audio si nu exista un raspuns universal valabil la intrebarea initiala. Nici un conductor nu este ideal. Poate SA TINDA CATRE dar nu SA FIE. Ce inseamna asta ? Ideal inseamna 0 Ohm, 0F, 0H. In constructie si exploatare avem sumedenia asta de parametri pentru care avem si tolerante, dictate printre altele de cerintele utilizatorului si ale situatiei. Astfel, efortul depus in directia "idealizarii" cablului poate varia de la "grosime corecta si un izolament , punct" pana la "tratament molecular si depunere de ... " investitia fiind exponential proportionala cu efortul. Evident, investitia trebuie sa faca diferenta ca sa merite. In afara cazului vreunei competitii in care sigur ca ar exista justificare pentru investitie, diferenta se simte in functie de acuitatea auditiva a indivizilor care stau in fata boxelor. Pe osciloscop se vede diferenta dar asta nu garanteaza ca se si aude. Se creeaza adesea confuzii intre acuitatea auditiva si "frecventa de taiere" a urechilor, crezand ca limita este dictata strict de aceasta insa e vorba si de inteligenta auditiva a individului, ca degeaba ai urechile sensibile daca creierul e lent! Daca vorbim despre ACEI OAMENI care aud foarte bine si mai sunt si audiofili, credeti-ma, vor fi vesnic neintelesi fiindca sunt minoritari. Prea putina lume e in pielea lor... In ceea ce priveste testele si masuratorile observ iarasi o confuzie facuta des, de data asta intre frecventa de la care nu mai auzim si frecventa maxima a presiunii sonore si a curentilor vehiculati prin conductori. Testele folosind un semnal sinusoidal, sec, nu sunt concludente pentru masuratori. Muzica nu e un BIIIIIIIP continuu ci o sumedenie de sunete de diferite frecvente. Baga-le pe toate intr-o camera, transforma-le in curent si mai apoi transmite-le printr-un fir si vei avea de-a face, printre altele, cu SUMA acestora. Presiunea sonora si curentii vor varia cu respect pentru toate acele frecvente si ca urmare vor varia de <suma acelor frecvente> ori pe secunda. De exemplu, eu (si ma consider surd) pot face diferenta dintre un sistem cu limita superioara la 30Khz si unul limitat la 60Khz, chiar daca sunt constient ca nu pot auzi acele frecvente. Un tovaras de-al meu poate face diferenta asta intre un sistem limitat la 100khz si unul la 150 khz! Nu prea soptesc prin preajma lui ca n-are rost :))) Despre cablurile de alimentare la retea, no comment. Stiind ca emisia radio incepe de la 1000Hz, skin-effectul tot pe acolo si avand ceva de demonstrat sau un auz foarte pretentios eu cred ca se justifica astfel de investitii sau cel putin constructia in regim diy a unor astfel de cabluri.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.