Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

George Mark

Membri
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-4 Reputatia trebuie reperata... de domn Mitica

About George Mark

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday November 29

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eu am intalnit o situatie cand o masina de model mai nou, spala nu chiar dublu, dar mai mult decat scria programul original, din cauza ca erau fluctuatii de tensiune in retea si masina se "reseta" si repornea programul... Poate merita verificat daca ai posibilitatea sa vezi ce se intampla cu tensiunea la retea in timpul spalarii, doar sa elimini si posibilitatea asta.
 2. sursa de alimentare 20 minute... si aplificatorul cam 40 minute... Cost... din pacate nu pot sa dau mesaj pe privat (probabil ca nu am numarul suficient de postari).
 3. Poti sa dai un exemplu de schema?
 4. @Thunderer de ce asi glumii..? @Nostalgic a vazut ca am postat ca valoare, nu sa ma dau mare.... si varianta 2 este ce am facut. Nu am pus postarea ca joaca, dar era interesant sa vedem cum rezolva si altii astfel de situatii... Deci: am pus in triplu mai multi consumatori si i-am bagat in priza cu toti consumatorii porniti. Tensiunea a scazut brusc pana la 100 si ceva de volti si apoi a crescut si s-a stabilizat cam pe la 212V (cu consumatori porniti) in cateva secunde. Am oprit si pornit consumatorii mai mari si dupa vreo 2 minute cand am scos totul din priza si apoi am masurat tensiunea si era 221V si masina de spalat a inceput sa functioneze. Am pornit de la premisa ca in doza (din spatele rigipsului) unde s-au unit firele au fost rasucite de mana si apoi izolate cu banda... deci diferenta de materiale a creat sigur un strat de oxid. @flomelomanul nici o grija ca nu vin la tine pe grupul de electricieni pe facebook pe care tu il "moderezi"... Poate ajuta pe cineva situatia prin care am trecut eu.
 5. @Popescu Alex\ Vezi ca nu ai legat bine firele... plita nu este trifazica. Daca te uiti bine la ce scrie in engleza vezi ca suntul face conexiunea intre 3 faze insa nu trifazic... Priza trebuie conectata la monofazat si de ce sare dupa ceva timp... este foarte simplu ca in monofazat nu ai sigurante mari. Iti trebuie una de minim 32A. M-am uitat in sigurantele de la panou si se pare ca ai una in 32A si una de 40A dar par pe trifazat... restul sunt de 16A si alea de jos nu se vede clar ce scrie pe ele. Scrie modelul plitei ca sa verific care ii puterea maxima.
 6. Am fost la cineva sa ajut cu o situatie si anume: masina de spalat nu mergea intr-o priza anume... si am zis sa va spun cum am rezolvat situatia, poate se loveste cineva de aceasi problema. Problema era de cateva luni si au mai fost si alti electricieni. Acestia sunt pasii pe care i-am urmat si mi-a luat cam 30 minute totul: Am verificat priza si am vazut ca are 208V ac si masina de spalat nu mergea. Afisorul se aprindea cateodata... insa cate o data nu... (la mine s-a aprins de fiecare data). Am verificat panoul si la panou tensiunea era ok si in alte prize totul ok. Am obseevat ca firele care iasa din sigurante era de aluminiu. Am pus o lampa cu bec economic si tensiunea in priza a inceput sa scada pana la 50V ac.. si becul sa palpaie in toate felurile. Am folosit un triplu sa am access la priza in acelasi timp ce am conectact consumatori. Apoi am incercat aspiratorul si aspiratorul a mers relativ ok... cu un mic zumzait. Am desfacut priza si am izolat nulul. Am incercat iar si tot la fel. Am pus nulul inapoi dar am observat ca firele erau de cupru. Problem era ca doza era ascunsa in perete (rigips) si nu am vrut sa ii stric peretele. Mai dau o informatie: masina de spalat veche, model mecanic (adica fara afisor) functiona fara probleme. Cum am spus am rezolvat situatia fara sa inlocuiesc nimic si fara sa sparg peterele. Ca sa fie mai interactiv: cum ziceti ca am rezolvat situatia si care a fost cauza? Astept cateva raspunsuri la topic si apoi va dau raspunsul.
 7. @validae am incercat sa trimit mesajul pe PM ca sa explic. Motivul pentru care nu am pus un link... a fost ca un punct din regulament si anume punctul 3 spune Se interzice postarea de link-uri catre magazine online sau site-uri de vanzari atat din partea cumparatorului cat si din partea ofertantilor, cei care incalca aceasta regula risca avertisment cu 1 punct de penalizare pe motiv de reclama; Am cautat pe Aliexpress si am gasit imediat al pretul care l-am mentionat si am zis ca sa nu fac reclama. Dar daca Aliexpress este voie sa postezi atunci... @Nicusor Lupu Uita-te pe Aliexpress (https://www.aliexpress.com/af/LA4663.html?d=y&origin=n&SearchText=LA4663&catId=0&initiative_id=SB_20191227063307) si gasesti imediat circuitul.
 8. De ce nu cauti pe internet? ca eu am gasit la vreo 11 lei, dar iti ajunge intr-o luna...
 9. Pai gasesti pe internet foarte usor ambele la vreo 7-8 lei.
 10. George Mark

  BA 145

  Adica integratul acesta? http://www.lx.it.pt/ep/Files/uaa145.pdf O cautare pe internet arata ca sunt super scumpe, usor peste 100 lei bucata...
 11. Nu stiu daca mai are vreo importanta… insa am eu am rezolvat situate altfel. De exemplu la o lustra de 5 pozitii cu doua intrerupatoare (3 si 2 becuri) cand aveam becuri economice (de acelasi fel) pe toate cele 5 locatii aveam doua din ele care: unul nu se oprea niciodata (de tot), adica noapte se vedea putin in intunerec si altul dadea un flash regulat care era foarte suparator. Solutia care am gasit-o este sa inlocuiesc 2 becuri (unul pe fiecare ramura) cu becuri normale cam de aceasi candela si aceasi lumina calda si am rezolvat problema.
 12. Este ok si un circuit mai ales ca sunt consumatori incorporati. Verificarea cu creionul de faza poate sa de informatii eronate putin (mai ales daca becul nu se aprinde la maxim la creion). Presupun ca ai ventilatoarele din baie conectate si atunci automat ai ceva indicatie in nul. Poate trebuie deconectate ventilatoarele si verificat.
 13. La intrebarea original exista un singur raspuns si anume: Depinde de clasa IPC in care vrei sa lucrezi. Conform IPC A-610 (standardul international care defineste Acceptabilitatea Ansamblurilor Electronice) exista 3 clase (sau 4) de cablaje cu piese astfel: Clasa 1: Produse Electronice pentru aplicații generale (electronice de consum) Clasa 2: Produse Eletronice pentru aplicații specializate (dispozitive de comunicare, mașini avansate de birou) Clasa 3 :Produse electronice pentru aplicații critice (dispozitive medicale, echipamente militare, industria aviatică) Asa ca daca lucrez in clasa 1 - cum orientezi piesele NU conteaza. Daca lucrezi in clasa 3 atunci orientarea lor conteaza.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines