Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

daniel_2004

Membru activ
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 core_reputation_level_3

About daniel_2004

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eu aș zice să nu urci mai mult de 200-250Hz cu subwooferul. Problema e găurica aia de la 400Hz... Încearcă o tăiere la 200 sub-ul și pe la 300Hz boxele față. Vezi dacă îți place ce iese (în mod normal e aproape liniar și mai rezolvi ceva cu EQ-ul dacă e să ai nemulțumiri)
 2. Sau mai bine folosește ceva de genul: https://www.partysound.ro/audio/accesorii-boxe/hornuri-tuburi-bas-reflex/bass-reflex-tube-stage-line-br-100hp/23146 Așa cum ar fi frumos și ar ieși mai bine...
 3. Cu scuzele de rigoare pentru întârziere revin cu ceva. Am simulat o incintă isobarică pentru difuzoarele tale. Pe hârtie arată binișor... Ai un plus de 5 db în partea de joase (la 40 Hz). Incinta va fi ceva de genul 600x400x400 (ca să încapă în mașină) și acordată la aproximativ 35 Hz printr-un port de bas cu diametru de 96mm și lungime de 140 (îmi dai pm și îți spun de unde să-l iei dacă nu te descurci).
 4. N-am apucat să fac o simulare clară dar din ce văd așa la prima vedere difuzorul ăla ar fi recomandat pentru incintă închisă... O să încerc totuși într-un program de simulări să vedem ce iese.
 5. Ăla e bandpass și e greu de nimerit... Isobaricul e ca un bass reflex doar că difuzoarele sunt puse unul în spatele altuia. O să ajung acasă și o să-ți arăt despre ce e vorba.
 6. Bun. Ca să refaci după specificații și ca să intre în mașină se poate opta pentru o incintă isobarică. Aceasta va ocupa cam 60% din spațiul pe care îl va ocupa incinta schițată pentru ambele difuzoare.
 7. Eu aș reface pur și simplu incinta după specificațiile difuzoarelor. Orice chestie adăugată scade din volumul intern al incintei și astfel crește frecvența de acordaj a incintei.
 8. În general ascult radio. Când ascult cd ascult genuri diverse (de la Celine Dion la Scorpions-dar nu mai sus, adică balade rock, nu alte chestii). Sunt conștient că un difuzor de 8" va mișca mai mult aer decât unul de 6,5" și că se va preta mai bine pentru aplicațiile dorite. Inițial mă gândeam să le fac low cost (tot cu difuzoare SAL respectiv SBX 1620 pentru că are un Qts corespunzător cate îl învacrează ca fiind eficient) însă am văzut că difuzoarele Sal sunt undeva la 140 ron perechea iar Peerless-urile sunt 310 ron perechea și m-am gândit că ar fi șanse muuuult mai bune ca acestea din urmă să fie mai ok pentru proiectul respectiv.
 9. Nu le-am achiziționat încă... Tweeterul (pentru că are adâncime de montaj mică, respectiv 19mm cât are grosime PAL-ul) mă gândeam să-l pun în incintă și ca să-l separ de restul, să prind o altă bucată de PAL pe interiorul incintei care să blocheze undele să ajungă la el. O bucată de 10x10 cm nu cred (sper) să influențeze mult sunetul...
 10. Am atașat fișa tehnică a mid-bas-ului și a tweeter-ului. Un Peerless (Vifa) SDS-P830657 și un Peerless D19TD05-08. SDS-P830657.pdf tymphany d19td05-08.pdf
 11. Domnule @VTP am presupus că incinta VTP și TQWT sunt în vreun fel diferite și de acolo duferențele de construcție (mici, dar sunt totuși). Difuzorul ales se încadrează în recomandările site-ului...
 12. Scuze, am vrut să menționez dar m-am luat cu altele și am uitat să mai trec... Midbas SDS-P830657 și tweeter D19TD05-08
 13. Nu e nici o supărare... Difuzoarele le am deja rămase de prin alt proiect... Am zis că dacă tot le am să le duc la bun sfârșit (poate s-o îndrăgosti vreun prieten de ele și le dau-am mai pățit așa cu unele și culmea e că tot el îmi zice să le fac poate i le dau lui :)) ) Am în plan pentru dormitor (cameră mai mică) niște TQWT cu difuzoare Peerless (vifa). Să vedem când m-oi apuca de ele (PAL-ul tot așa, îl am tăiat dar mai trebuiesc fonduri pentru difuzoare-vreo 500 de lei plus filtre...)
 14. Am acest proiect pt VTP-uri. Difuzoarele de bas vor fi mai mult decât modestele SAL SBX 2030. Proiectul este din revista Tehnium. PAL-ul îl am tăiat de vreo 3-4 ani dar nu am apucat să le termin.
 15. Il am doar că nu îl aveam la îndemână (îl aveam în torpedou la mașină...)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.