Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

daniel_2004

Membri
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About daniel_2004

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Deci: nu vreau sa fiu măgar acum că mi-am văzut sacii în căruță dar, ca român cu un buget limitat, sunt nevoit să mă opresc aici. Dacă după schimbarea condensatorilor respectivi se va auzi aiurea voi începe să fac și alte modificări (sper totuși că nu va fi nevoie; din ce am ascultat la o singură boxă e ok, îmi place sunetul). Nu contest faptul că nu este ok din punct de vedere constructiv. Da, alții ar investi mult mai mult și ar face mai multe. Nu vreau să mă apuc acum să cumpăr microfon pentru teste (sunt sigur că e extrem de scump) să văd cât urcă în frecvență difuzoarele fără filtre ca să știu unde să fac tăierea... Ca idee: am avut o pereche de Eltax Concept 600 înainte de astea. E un salt enorm ca și sunet (în întregul spectru audio). Și alea cică erau calculate din fabrică, etc. Nu le-am desfăcut să văd ce filtru au dar pe partea de înalte erau slabe rău, amestecau frecvențele, basul era bubuit, per total aiurea după urechea mea. Nu caut neapărat boxe liniare sau un sunet corect pentru că așa trebuie să fie, caut un sunet care să-mi placă mie. (Aici știu că vor fi mulți care vor zice "Auzi la ăsta...")
 2. Din cauza asta am și spus "la nivelul la care sunt eu". Eu nu am aparatura necesară efectuării acelor măsurători și cel mai probabil nici cunoștințele... Așa că nu am ce face în faza asta decât să le las așa... Sesebe, de curiozitate, îmi poți trimite și mie în privat un preț aproximativ pentru un filtru 3 căi ordin 2? Sunt curios cu cât m-ar fi dus mai mult întreaga construcție.
 3. Nu că sunt încăpățânat sau mai știu eu ce, dar la nivelul la care sunt eu, mai degrabă schimb condensatorul ăla cu probleme (alea de 2.2 ) și eventual și pe cele de pe medii (6.8 fiind marcate ca C3 în schemă) cu ceva bun calitativ și vedem cum sună. Dacă e ok d.p.m.d.v. așa rămâne și cu asta basta. Nu mă mai complic...
 4. Am zis: îi voi schimba pe ambii cu ceva mai ok și voi vedea ce va fi. Mă cam bate gândul să îi schimb și pe restul...
 5. Am dezlipit R7, se auzea un pic mai tare (abia sesizabil). Apoi am dezlipit R6 și am făcut punte cu o sârmă. Diferența dintre ele încă era mare. Așa că a mai rămas C7... Ca să fiu sigur le-am dat jos pe amândouă (de pe ambele filtre) și am facut probă cu ele invers. Am văzut că se schimbă problema de pe un filtru pe altul așa că ăla e problema.
 6. Așa se întâmplă prin alte părți și îmi era să nu fie la fel și aici.
 7. Ar fi bun așa ceva? Condensator de putere Monacor MKPA-22. MKP Film Capacitors, 250 V Top-quality capacitors for high-end crossover networks Metallised polypropylene film Extra low loss factor Resistant to aging Axial design Quantity 1 Capacitance 2.2µF Rated voltage 250V DC current Housing Ø 13.5mm x 31mm Pin spacing 32.5mm
 8. Am găsit... Se pare că C7 ar fi de vină (MKP-ul de 2.2 microfarazi). O sa caut să cumpăr o pereche (ceva de calitate) și să îi înlocuiesc pe ambele filtre. Mulțumesc tuturor pentru sfaturile și ajutorul dat. Aș ruga să rămână deschis topicul măcar până le schimb pe ambele. (Să nu am surprize :)) ) Promit că revin după schimbarea lor cu impresii.
 9. Thunderer, nu am pistol de lipit momentan. O să ma duc să-l iau de la fratemiu în seara asta.
 10. Am zis că am schimbat tweeterele intre ele și le-am și măsurat (primul post)
 11. Ok. Si avem așa: R6 - 7W1R5J (asta scrie pe ea; până la urmă de cât e?!) -sunt notate la fel pe ambele filtre; C7 - MKP 2.2 microfarazi - din nou notate la fel pe ambele filtre; R7 - 7W12RJ (de cât e?!) - identic pe ambele filtre Faust2018 - dacă filtrul taie conform celor declarate, ar trebui să fie destul de ok. (Părerea mea)
 12. Și mai e o problemă: pe site apar altfel legăturile decât sunt marcate pe el. Prima dată l-am legat cum era pe site (prima schemă). Am văzut că e ceva în neregulă și am modificat cum era pe el (a doua schemă). Deci o perioadă am avut legat T+ cu M+ și M- cu T- ... Posibil să fi ars ceva atunci?
 13. Sesebe, crede-mă, am dat 60 de dolari pe ele plus încă vreo 50 în țară. Asta înseamna vreo 300 de lei. Nu știu dacă găseam pe cineva să le facă de la zero cu banii ăia... Ele sunt oarecum ok (mă rog, ăla care merge) și aș vrea să îl repar și pe celălalt (eventual ce modificări se vor face la unul să se facă și la al doilea ca să nu apară diferențe)
 14. Știu că în teorie dacă un filtru are o tăiere la 2000 de Hz de exemplu la 8 ohmi, dacă se va monta un difuzor de 4 ohmi va efectua tăierea la 1000 hz și nu are cum sa fie compatibil 4-8 ohmi... Mi-ar fi plăcut sa fii mai de aproape... Știu ca te ocupai cu filtre (te știu de pe forumul Kon Electronic). Aș fi apelat la tine cu ele (contracost evident). Eu nu am cine știe ce cunoștințe în domeniu și îmi e să nu fac mai mult rău...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.