Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Demeter Denes

Membru activ
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About Demeter Denes

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Salutare pentru toata lumea. In sfirsit am reusit Am verificat condenzatorul pe pinul 2 la PIC dar era ok. Am gasit inca un tranzistor defect 2222A dupa inlocuire proba si culmea a impuscat siguranta 15 A nici nu a pornit invertorul DELOC, nu a strapuns nici un tranzistor am inceput iar masuratorilE si am gasit pe grila tranzistoarelor rezistenta foarte scazuta 5OHM fata de minus baterie si am gasit inca un tranzistor defect de la care venea semnalul se comanda de la PIC. Am inlocuit si dupa acea a inceput sa functioneze normal.Am testat cu un bec 200 wati pare totul in regula nu incalzeste excesiv nimic Bateria se incarca pina la 13.6 volt dupa care nu mai semnalizeaza incarcarea. Cu sarcina de 40 wati nici nu se porneste ventilatorul de racire.Daca pun sarcina mai mare porneste automat ventilatorul: Tensiunea de esire este 220 volt indicat in display si masurat cu multimetru.Vreau sa multumesc si aceasta data ajutorul vostru fara voi nu am fi reusit sa aveti parte nu,mai de bine multumesc frumos consider cazul inchis.
 2. Am revenit dupa o pauza iarasi.... am inlocuit componentele explodate si cele neexplodate cu componente noi deasemenea am inlocuit diodele zenner si taranzistoarele 2n222a resistoarele din grila, de 10 ohm. Alte piese defecte nu am gasit . Am demontat releele si am testat afara , functioneaza toate am pus la loc relele si proba:Am bagat stecherul in priza , porneste aparatul , citeva secunde tensiunea de esire arata 000 volti. dupa care un releu actioneaza si arata tensiunea de esire exact cit este tensiunea de intrare. Pun contactele acumulatorului .Masurand pe acumulator tensiunea creste incet , pe panoul aparatului indica incarcarea bateriei, Scot stecherul din retea se aude un beep invertorul porneste tensiunea de intrare arata 0 volt , de esire este 220 volt dar dupa ce a pornit invertorul se aude un bazait din aparat parca ar fi "brumul de retea 50 herz dupa ureche iar dupa circa 10 secunde afiseaza Eror , si aparatul deconecteaza automat. Siguranta de 10 amperi a impuscat din prima incercare , am pus una de 20 amperi pe ala nu l impusca dar deconecteaza si da eror dupa 10 secunde nu mai stiu ce sa masor , am gandit ca poate are ceva si microcontrollerul PIC..... daca are cineva ceva sugestie...cum sa l depistezi defectiunea fara schema e cam greu...
 3. Mulltumesc pentru sfaturi si ajutorul acordat pentru toata lumea, consider cazul rezolvat dau inapoi la proprietar ...Numai bine pentru toata lumea.
 4. Am masurat cu un multimetru digital UT61 E , arata 6.45 volt la fel am masurat si intr un panasonic tv cu osciloscop arata 21.5 v p-p tubul e A48EAK02X101B pe schema arata 118 volt pentru tensiunea B dar daca reglez valoarea asta recuperatele devin prea mari poate traful nui suta la suta identic dar tv ul functionat toata ziua.
 5. Am facut rost de traful R8484 si culmea situatia neschimbata.Cu bec 40 wat in locul final linii se poate comuta in POwer ON.Exista semnal la baza tranzistorului final linii.Schimb si tranzistorul final linii aparatul vrea sa porneasca dar rezistenta R530-3r3-3watt scoate fum masurat tensiunea B scade rapid de la 120volt dc spre 70 volt.Opresc aparatul rapid si constat ca dioda D505 rgp15j se incalzeste excesiv, deasemenea si condenzatorul Schimb dioda si kondenzatorul C522.Dezli pesc din panel dioda D505, si D504 pornesc aparatul Tensiunea B e OK rezistenta nu mai "fumeza" pe ecran apare dunga luminoasa orizontala.Am schimbat D505 si C523 Deflexia pe verticala functioneza in ciuda faptului ca masurat cu multimetrul dioda D505 pare in ordine, rastrul apare dar cu lini de intoarcere fara "purici " pe ecran .D504 era in scurt total, masurabil cu multimetru.Am schimbat dioda D504 si rastrul a devenit normal defocusat .am reglat tensiunea de focus si Screen imaginea apare normal tensiunea am reglat la 105 volt, In aceste conditi tensiunea de alimentare recuperata final cadre este 25 volt asa ca in schema .In privinta tensiuni de final video am dubii deoarece pe schema arata 155 volt iar la mine este 190 volt.Am intrat in service meniu cu telecomanda televizorului(Menu.pictura -8500 su bmeniuri cu taste colorate din telecomanda) si am reglat dimensiunile si liniaritatea verticala dupa care am esit din service meniu cu combinatia de numere 850,In prezent functioneaza continu ne se incalzeste nimic excesiv. Ma ingrijoreaza cel mai mult in prezent tensiunea de filament ...cu multimetrul meu am masurat pe alte televizoare 6.25 volt AC .Sau ar fi mai bine cu osciloscopul? ca alte aparate nu am cu care sa reglezi tensiunea...Astept sugestile si multumesc pentru indrumarile date pina cum.
 6. Salutare pentru toata lumea, Am pe masa un televizor Altus ,model:AL20T58-TXS , Nu stiu ce sasiu este . pe placa de baza am vazut inscriptia:G99.190-12 . Este echipat cu trafo linii 11421816B-A05. A sosit la mine cu problema ca nu iese din stand by .Am gasit defect tranzistorul final lini , in baza lui condenzatorul era cu ESR márit,Am inlocuit cele doua componente,dupa care televizorul a functionat o saptamina ,dupa care in trafo linii la partea iesire tensiune inalta, a inceput sa sare tensiuna spre miezul transformatorului . lucru care era sesizabil si in imagine.Cind se producea o descarcare mai puternica televizorul trecea imediat in stand by. NUam reusit sa impiedic nici cum descarcarile la un ultim descarcare a trecut in stand by si nu se mai iese de acolo. Am scos finalul lini dar nu e defect . am pus in locul lui bec220V-40 W.La comanda On cu telecomanda ledul rosu devine mai slabuti la luminozitatesi tv ul porneste adica ramina in stare ON.Am incercat sa testezi trafoul cu mai multe metode dar in partea inalta nu iese tensiune inalta.Intrebarea mea este cu ce tip de trafo linii pot sa inlocuiesc acest transformator ??Multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi, cu stima Demeter.
 7. Bine, o sa ma uit si la zenerul acela.Sper sa reusec ,deocamdata sunt icrezator... a inceput sa dea semne de viata fara componente defectate porneste si ramina in functie de la priza arata tensiunile de intrare si esire in bornele de12 volt iese 17 V dc fara sarcina masurat cu multimetru.Consumul de la retea cám 18 wati masurat cu un conector cu masurare digitala a curentului.Am taiat firele care vin din transformator si am lipit direct pe placa.Era acolo un contact impefect se vede ca sa incalzit /innegrit placa in zona lui.
 8. Nu stiu ce sa zic poate o prostie din partea mea dar, am gindit ca poate sigurantele nu sunt destul de rapide si moare montajul inaintea lor.. ..daca ar fi pusi sigurante speciale ultra rapide care sunt capabile sa protejeze semiconductoarele in alte aparate mai" fine" atunci sigur nu sa produce treaba asta. aparatul are numai 2 ani vechime a fost fabricat la 2016...
 9. O sa uit daca dioda e bun in celalalt, dar din pacate sunt explodate si in acela aceste doi componente si rezistentele din grile asa ca cam putine speranta am ca a supravetuit zennerul la acest aparat dar orcum incerc si multumesc pentru ajutor .O sa fac comanda orcum la piese ca la data urmatoare macar o sa am piese de rezerva :-) IRF ul e de fapt IRF 3205 , eu am scris gresit tipul lui pe radiator.
 10. Aparatul a fost folosit la alimentarea pompei de circulare a apei calde de incalzire centrala termica si nu are acumulator incorporat se foloseste acumulator auto 12 volt extern ,Eu numai 2 aparate am demontat in afara de asta dar aveau o sigurantade 40 amperi , ori 2 bucati de 20amperi pusi paralel.Pe placa cind am demontat dioda scria sub el 2V . iar pe corpul diodei cu o lupa am citit C2V .asa am dedus ca trebuie sa fie 2 volt.
 11. Am facut o mica pauza, dar acum am apucat iar de treaba asta si am gasit sirma IRF3205 , tranzistorul 2222 si dioda zenner 2 volt. rezistentele din grila au devenit 22k , carbonizate ,dIoda MBR2010CT masurata cu multimetru UT61E . pare ok alta dioda de acest tip nu am ,nu stiu daca merge aici si alt tipI Din pacate nu am in sertar nici o bucata de zenner cu 2 volti si am observat ca nu prea se gaseste trebuie sa fac comanda numai pentru aceste diode .. numai la Mega... am gasit zenner cu doi volti.Alte componente defecte nu am gasit deocamdata,Tensiuni nu am putut masura pentru ca cind am apasat Power On porneste numai pentru o fractiune de secunda si deconeteaza automat imediat,Aparatul a sosit la mine cu carcasa demontat de proprietar ,asa ca cioburile zburate nu erau in interiorul aparatului.e ceva ciudat cu aparatul asta ori minte proprietarul pentru ca siguranta este ok in aparat dar are valoarea de 20 amperi. Daca aparatul stie 300 wati mi se pare cam mic siguranta de 20 amperi.Si de ce nu sa intrerupt?? cred ca a schimbat cineva dupa defectiune ...cu o valoare mai mica...
 12. Da sunt legate paralel asa cred..si eu ..dar ce tip ar fi fost nu stiu.... si valoarea rezistentelor e un mister... am urmarit traseele in aparat si daca sunt legate paralel atunci e posibil sa fie acelasi tip ...rezistentele sunt puse in grila asa cum ati zis.Nu am speranta sa gasasc schema pentru ca am cautat mult, dar degeaba...Proprietarul nu a fost atent si a pus firele acumulatorului cu polaritate inversa ...asa ajuns in situatia asta. Orcum multumesc pentru mesaj.
 13. Salutare pentru toata lumea. Am nevoie de putina indrumare privind sursa UPS COLDEX 300 WATT ,am 2 bucati in care sunt arse exact aceasi componente .Fára schema nu pot ghici valoarea si tipul lor,.Daca are cineva ceva sfat va rog sa ajutati asi dori sa repar , sau daca are cineva un exemplar functional o imagine despre componentele afectate ,,ar fi de bine venit Atasezi niste poze desre "bolnavul" si multumesc anticipat pentru ajutor ....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.