Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

seot

Membri
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About seot

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Romania

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. seot

  Cum se lipesc piesele

  QFN banuiesc ca doar cu aer cald se poate lipi, nu?
 2. Am niste IC-uri in format QFN (sau in fine, LFCSP). Exista vreo metoda sa le testez fara a face un custom pcb? De lipit 64 de fire nu cred ca e posibil, tinand cont de dimensiuni.
 3. Analog Devices tocmai mi-a trimis 2 sample-uri de AD7771, prin fedex, completely free of charge. Eu am cerut 1 bucata. Jos palaria. S-ar putea totusi sa iasa ceva din proiectul asta.
 4. Multumesc de informatie. Intradevar au iesit cam desi, ar trebui separati.
 5. Buna, o intrebare pentru cine este mai priceput in horticultura. Gradina bunicii este in deal, la marginea unei paduri. De vreo 10 ani nu a fost intretinuta, si padurea s-a raspandit in gradina, aka stejari, salcami si alti arbori nedoriti au sugrumat tot, pe deasupra tot felul de plante precum cele care fac mure, incat totul e o jungla in care greu se poate patrunde. Inainte erau pomi fructiferi si mai sus o vie. Vita de vie s-a cam dus, s-a salbaticit si a inceput sa urce si ea pe pomi zeci de metri. Dar pomii fructiferi mai sunt (meri, peri, visini, pruni). Atat doar ca multi dintre ei (unii nu au supravietuit) nu mai fac fructe, ci doar fac "lastari". Mai ales prunii, visinii, au umplut cu zeci de puieti pe suprafete mari, care in diverse stagii de dezvoltare s-au tot inaltat, pana la 4-5m si mai mult, cu frunze doar in varf, fara lumina. Pomii parinti multi au peste 40-50 ani. Cei care nu au fost foarte sugrumati inca produc fructe. Intrebarea este, acesti "puieti" vor face vreodata fructe? Daca ar fi eliberati si ar primi lumina? Presupunerea mea este ca neavand lumina, pomii nu s-au concentrat pe fructe ci pe inaltare, si radaci, puieti. Mersi.
 6. Exista ceva numit "rooting hormone", dar nu stiu daca se aplica si la visini. Si de regula toamna, sau spre sfarsitul verii se face operatiunea.
 7. Acum, ca improvizatie, nu este nicio problema daca folosim o tensiune constanta dar semnificativ sub specificatia led-ului. Asa am facut eu la farul de bicicleta, led-uri smd cu $2 10 bucati, 3W, care au lumina arhisuficienta si la tensiuni mai mici, si nu mai e nevoie de niciun driver. Se pot folosi chiar mai multe. Cei drept in aplicatia asta totul depinde de lentila si proiectarea fascicolului, treaba destul de complexa. Functioneaza fara probleme de peste un an, si nici nu se incalzeste la atingere (ce-i drept, cadrul de metal al farului este folosit ca heatsink). Aceeasi strategie o folosesc si chinezii destul de frecvent in lampi. Un string de vreo 20 de led-uri legate in serie (ceea ce frecvent apare ca recomandare de ASA NU), intr-un corp de iluminat in baie. A mers fara probleme 2 ani, apoi a inceput sa palpaie un led, apoi au inceput sa moara pe rand, pe masura ce tensiunea crestea. Deci eu zic ca in functie de aplicatii, nu trebuie sa ne ferim de improvizatii.
 8. O completare legata de OpenBCI, desi ei se intituleaza ca fiind open hardware, design-urile lor nu prea pot fi implementate de amatori, pt ca foloesc uC-uri sau componente care nu mai sunt disponibile, gen https://www.sparkfun.com/products/retired/13632 . Cu toate astea, reimplementarea pe un alt uC ar trebui sa fie simpla pt un electronist experimentat, sau complicata pt unul nexeperimentat ca mine.
 9. Vreau sa construiesc un EEG device. (As cumpara unul, dar cele profesionale costa de la ~$5k in sus). Vreau sa pornesc de la proiecte open hardware (OpenEEG, OpenBCI, souncardeeeg). * http://www.hotamateurprograms.com/eeg.htm * https://docs.openbci.com/Hardware/01-OpenBCI_Hardware * http://openeeg.sourceforge.net/doc/ * https://github.com/neuroidss/FreeEEG32 * http://www.bioera.net/bw/ae/ In principiu, un OpenBCI Ganglion se poate obtine pt $250 cu taxe cu tot, dar mai vin electrozii, pasta etc, tot se ajunge la o suma consistenta, de aceea prefer sa construiesc unul. A mai construit cineva asa ceva? In prima instanta voi porni pe varianta de soundcardeeg, cu un adc de 24bit si frecventa de 192khz, pt ceva de 2 canale. Exista IC-uri ADC care fac toata treaba de signal acquisition, concepute special pt asta, dar costa destul de mult, i.e. un ADS1299 - $53 (pe asa ceva este bazat OpenBCI Cython). Sau AD7770. Intrucat nu mi-au raspuns la request pt monstra, initial pornesc la o varianta mai ieftina, sa ma vad cum ma descurc cu noise reduction, amplificarea semnalului (care este de ordinul a cativa uV la nivelul scalpului, si frecvente de la 2-40Hz). De asemenea, probabil voi folosi electrozi activi. In varianta cu IC gen ADS1299, singura chestiune este de conectat IC-ul la un uC prin SPI. Am comandat deja un ESP32. Alimentarea prin baterie, si distributia datelor prin Wi-Fi ar trebui sa ajute mult la evitarea zgomotului. Cablajul il voi face pe un perfboard. Sunt relativ incepator, nu am mai facut proiecte asa de complexe (mai mult cu arduino, si laptop mainboard repairs), dar stau mult mai bine pe partea software, care este in cazul asta mai importanta (aplicatia pt care vreau sa folosesc este neurofeedback). De aceea am deschis topicul asta, poate are cineva idei, sau experienta.
 10. Alta sursa de inspiratie, cablaje homemade cu un aspect final profesionist, de la cineva din Sf.Gheorghe: Si tutorial:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.