Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Barbaro

Membru activ
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Barbaro

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Neamt

Recent Profile Visitors

361 profile views
 1. Salut . Un receptor vlf publicat acum aproape 40 de ani ( revista Sperimentare noiembrie 1981) Si comentariul de pe pagina anterioara
 2. Barbaro

  Oak Island

  Multumesc ! Apreciez ironia . Vazusem intro revista straina destul de veche o schema de receptor vlf ,am retinut ceva si sper sa dau de ea la sfarsitul saptamanii si sa postez articolul in cauza. Intre timp am rasfoit nitel pe aici si am vazut ca discutia despre receptor vlf e inceputa de mai multi ani pe forum , nu se vad toate atasamentele, am inteles si de ce ,asa ca va rog sa ma scuzati pentru postarea nepotrivita . Numai bine .
 3. Barbaro

  Oak Island

  28 khz (sau pe aproape)cica se mai folosea acum cateva zeci de ani in comunicatiile cu submarine ,dar nu vreau sa ma gandesc ce puteri ar fi necesare sa transmiti la mii de mile ,si ce antene . Hi.
 4. Salut ! E vreo problema cu ei daca unii au data de fabricatie acum mai bine de zece ani ,sau "epcos" e o garantie suficienta ?
 5. Sant de acord intru totul cu respectarea legii mai ales la butelii ,numa ca in ultimule doispe luni am primit la schimb de patru ori butelii cu robinet defect (nu mai inchideau ) ,prima de acest gen am golit-o in aer liber unde la urma a iesit o mizerie de nedescris ,si toate cu sigiliu intact . Pe la statiile de gpl , la noi cel putin refuza sa incarce butelii pentru aragaz ,spun ca la cutare peco un operator a fost dat afara . In concluzie , cand nu o sa mai intalnim situatii de genul ? Cand o sa lucram dupa norme ,nu " las' ca merge si asa".
 6. Buna ziua ! Sant interesat de achizitia reperelor de la pct 1, si pct 2 , daca mai sant disponibile .
 7. Un bibelou ....viu bineinteles .
 8. Dom-le , ziua hai mai treaca mearga , da noaptea mi sa cam luat de toate luminile astea aiurea pe auto ,de ex : -xenoane si leduri neomologate in faruri nereglate conform si netrecute in documente - becuri de stop puse pe lumini pozitie , - faruri (de)reglate sa orbeasca, sau unu in ochi si altu in plopi , -un fel de lumini portocaliu intens pe pozitie fata , cand vine din contrasens la lasarea serii creeaza confuzie , -lumini de ceata aprinse tot timpul si alte asemenea .
 9. Barbaro

  Ovidanie vinde:

  Primit azi coletul in conditii foarte bune cu materialele solicitate plus bonus . Multumesc inca o data si recomand userilor interesati .
 10. Aveti dreptate cu totii . Am vazut tipuri asemanatoare iar acesta se conecteaza cam asa : -24vDC = A1/A2. -T31/T32= serie de butoane stop avarie ,limitatori cursa de siguranta . 13/14 ; 23/24 ; 33/34 ; 41/42 = contacte curate ,ce suporta curentii si tensiunile specificate pe eticheta cu schema .
 11. Va salut ! Punctele : 7 ; 13 ; 15 ; 16 ; va rog pentru mine . Multumesc .
 12. Barbaro

  Ovidanie vinde:

  Va salut ! Va rog sa-mi rezervati difuzorul de Orion daca mai este disponibil. In acest sfarsit de saptamana merg sa masor radio la care sper sa mi se potriveasca ,si o sa mai adaug cate ceva . Multumesc .
 13. FA = Fiinta Adorabila !
 14. Barbaro

  Trafo Darclee

  Va salut ! La mica publicitate pe radioamator.ro vinde cineva ,anunt pus azi .
 15. Va rog daca-mi permiteti : Schema userului "@icar" se foloseste atunci cand nu ai secundar cu priza mediana ca in cazul dumnealui si ,cand ai nevoie de tensiuni peste mia de volti de exemplu in amplificatoare cu tuburi de inalta tensiune ,iar un transformator cu priza mediana pune probleme de izolatie . condensator disc de 1nF/1000v in paralel pe fiece dioda ,rezistor paralel pe c1 si c2 ,si un rezistor de zeci/sute de ohmi in serie cu minus la masa dupa c2 functie de anodica , inductanta cam obligatorie si este perfect echivalenta cu redresarea dubla alternanta cu tub si filtru CLC . Avantajul acestei redresari este ca elimina in totalitate zgomotul de comutatie al puntii redresoare cu siliciu care cica da armonice de pana la '100 × fundamentala' si poate crea probleme in constructiile diy . Cele spuse mai sus sant un scurt rezumat din 'rivista CHF n°01-MAR.07' . Sant curios daca cele afirmate in articol se aplica in cazul userului @icar poate ne va spune cum se comporta receptorul pe unde lungi , medii , eventual comparativ cu o redresare cu siliciu .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.