Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Balazs Andras

Membru activ
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Balazs Andras

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sunt la fel majoritatea componentelor sunt interschimbabil, unele piese necesita pasuit, modelul fabricat în arad parca e finisat mai bine, se găsește uneori modele cu motor de 2.2kw si 3kw.
 2. Da asa este, când trebuie să câștigi pâinea cu mașinile nu prea ai timp sa cureți si sa ai grija de vopsea, si eu lucrez ca sculer si lucrezi pe tot fel de masini unelte dar noi curățam de două ori pe an, nu prea avem timp pt asaceva. Sn320 e cam primitiv dar e un strung bun, e ca o dacie bună poți să repari ușor e perfect pt hobby. Altfel te urmăresc pe youtube, e fain ca împărtășești proiectele ce faci in atelier. Respect.
 3. E "restaurat" cat de cat poate, si eu am pus la punct un sn320 dar sta departe de restaurare dar e bun pt ce folosesc, pe forum unde am gasit pozele au comparat cu tos s28 si păreri generale despre sn-ul.
 4. Un sn320 import in cehia restaurat o bijuterie, cu tabel filete in stare bună. Am găsit pe un forum străin.
 5. Este M14x1.5 normal la fel ca surubul ce tine roata la mașină vw asa am verificat. Mai greu era sa gasesc un arc ce apasă surubul trebuia un anumit lungime si forța sa aiba sa acționează asa cum trebuie.
 6. Se poate cu un invertor vfd dar te costă, pot sa construiești un convertizor rotativ dar si varianta asta e min 500ron plus timp investit, Eu am înlocui motorul, am pus motor de 2.2kw monofazat dar nu sunt mulțumit cam leneș până nu se încălzește ambreajul, un motor mai mare ar fi mai bine minim 3kw.
 7. Mersi, pt cote, am vrut să bag tarod de M16x1.5 dar nu intră, trebuie să fac un șurub de m14x1.5 atunci. http://www.magafor.com/841/uk.htm Eu folosesc acest calculator online pentru a afla conicitate e simplu ai nevoie de doar trei cote, lungime si diametrul maxim si minim.
 8. Mersi, mai am mult de făcut pe strung, ex sistemul de emulsie, tava unde cade span e distrus, mai lipsește un șurub la cărucior sub maneta de avans, care reglează forța de decuplre cărucior . Puteți să ajutați? Stie cineva ce pas si diametrul are surubul din desen marcat cu roșu.
 9. Asa arata după curățare, nu am vopsit am nevoie de strung am ceva piese de făcut am facut o mini reparație capitală.
 10. Am facut poze cu ambreaj desfăcut, era plin de mizerie, în prima poza se vede stiftul de reglare ambreaj, se apasa cu un dorn sau o surubelnita, și piulita care e blocat de stift e liber pentru a roti, strângi sau slăbești piulita pt a regla ambreajul. La mine discurile sunt din tablă călit, mansonul din mijloc acționează căței care strânge sau slăbesc discurile, trebuiam sa schimb si cele doua rulmenti aflat pe axul erau duse făceau gălăgie.
 11. Bună ziua, primul meu post pe acest forum, multumesc pt accept. Recent am achiziționat un strung sn 320 și cu ajutorul vostru am inceput sa pun la punct, exista multă informati despre acest subiect pe forumul elf. Am găsit acest strung intrun depozit acolo a stat si a ruginit timp de 10 ani nu a fost folosit, după urmele era o mașină abuzat și neglijat dar pretul era corect am cumparat după câteva zile de gândit. Probleme? Sunt multe primul e rugină, lipsa de șuruburi si manete, ulei gros ca nămol, distribuitor slăbit, țevi lipsa la ungere, ambreaj blocat. Am acces la un strung tos sui 50 la firma unde lucrez ca sculer acolo am refăcut manetele care lipsesc, am de montat tot am curățat am uns tot, am facut rost de un motor monofazat de 2.2kw cu flansa b5 de la electroprecizia săcele, din pacate nu am bransament trifazic asa am decis să schimb motorul. Ambreajul era blocat, după ce am scos am constatat că cineva a reglat greșit era prea strâns unul dintre ambreaje si nici nu primea ulei corect, am reușit să curăț si sa reglez, acum trebuie să montez totul la loc si sa pornesc. In rest nu e rau deloc nu prea are uzura Pun si cateva poze cand am reușit să pornesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.