Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bostan

Membru activ
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About bostan

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bihor

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tranzistoarele astea or fi originale https://www.elforum.info/topic/134121-bipolari-audio-thermaltrak-onsemi/
 2. Ma tem sa nu se defecteze iar.Inainte de a mi-l strica,cand era cu finalii originali,nu se incalzea la maxim decat putin,iar acum cam incinge.
 3. Am inseriat cu rezistentele de 560 ohmi semireglabil si am reglat ca sa nu se mai incalzeasca finalii.Acum stau reci dar cand dau la volum maxim tot mi se incalzesc.
 4. E ok 15 lei cu posta,asta vine 115 lei de plata total Adresa mea este Bostan Lucian,strada Menumorut,nr. 4,loc.Oradea,jud.Bihor,codul postal 410004.Astept confirmarea expedierii.
 5. bobinezi trafuri?am si eu un traf de bobinat de la o statie de 2x14V. cat ceri pe bobinaj?
 6. 35-1x11.5v 8a toroidal slim 3cm grosime si 14cm latime 100lei plus transport pret fix https://postimg.cc/gallery/17eoafsp8/ cat e transportul la traf ?
 7. Am pus in loc 680 de omi ca asta am avut,iar acum constat ca finalii stau reci,dar sunetul e mai gajait decat cu BD-urile.Asta numai pe un canal,ca nu umblu la ambele odata ca sa nu fac avarie mare.Nu se mai incalzeste nici traful si nici diodele de la puntea de redresor.
 8. Astazi am mai avut ceva timp si am pus pe un canal ASZ15.Sunetul este curat dar finalii se incalzesc de ma ard la mana,chiar si cu volumul mic.Am incercat sa combin un ASZ15 CU ASZ16 si ASZ16 cu ASZ17 dar tot frig si daca il las asa sigur imi duce finalii.Stiu de bias dar nu stiu cum sa reglez la acest amplificator la care vad ca se incalzeste si traful si puntea de la redresare.
 9. Am gasit un ASZ15,doua ASZ17 si un ASZ16. Acum apare intrebarea,cum le imperechez? Intreb ca sa nu le pun in placa si sa fac o prostie mai mare.
 10. Nu vreau sa-l vand, il am de mult timp si tin la el. Problema ca l-am dat la cineva care mi l-a ars si acum na belea cu el ca sa-i dau de cap. Acum am facut ce mi-ati spus, dar nu e vorba de masarutorile acestia nici nu are rezistenta semireglabila pt bias daca era vorba de distorsiune il faceam; el nu primeste destul curent pe 2 finali il primeste in jumate si nu ca distorsioneaza se aude ca si cum ai pune un traf mic si de abia au curent finalii ca si cum s-ar ineca mai ales ca finalii suporta 100V si 2 primesc numai 20V deci de abia ii misca si nici nu se arde. Faza cu firu de pe minus sa bag si la ceilalti 2 nu ar merge ceilalti 2 cum au direct de pe - de la cond pe colector ca doar sunt pnp si au acelas sens de curent; mersi de raspuns.
 11. Da,acela din poza e e amplificatorul meu. Si ce am pus eu in loc cum pot adapta la aceasta schema? Nu stiu unde sa masor inca ceva cei 2 finali care au pe colector 40 de volti sunt alimentati cu -de la condensatorii de filtraj ceilati 2 sunt alimentati de pe placa nu pot sa bag un fir de -si la acei 2 care au numai 20 de volti cand masor cu minus de la cond cu aparatu pe cei 2 merge cu +20 iar la ceilalti nu masoara decat daca scimb +de la aparat pe + condens filtraj asa masoara la amandoua perechi pe colector -la doua 40 si la 2 20 v si cum de e curentul asa is toate pnp nu ar trebui sa fie aceeasi polaritate sa masoare in acelas fel nustiu daca m-am facut inteles de 3 zile ma tin de ea spunemi macar te rog unde sa masor si cum curentul in gol.
 12. Salut la toata lumea , va rog tare mult daca poate sa ma ajute cineva am un amplificator nikko 40 ic scoate vreo 2x40 de W pe care l-am dat la cineva si mi l-a ars ,avea 4 finali 2sb361 hitachi i-am schimbat cu bd 318 ca erau arsi toti, alimentarea e diferentiala +20v gnd -20 v dupa ce i-am schimbat surpriza imi merge dar nu la puterea ei normala si se aude distorsionat mai ales cand e incet am masurat la finali si am observat ca la amandoua esiri in cate un final in colector am 40v iar in ceilalti 20 de v din cate am vazut 2 finali imi merg la puterea lor normala iar 2 la jumatate si se intampla chestia asta pe amandoua esiri curios , nu ajunge tot curentul am masurat si rezistentele si condensatorii si nu imi mai dau seama ce ar putea sa fie va rog mult mult mult sau o schema ca nu am gasit pe net.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.