Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

moldyecc88

Membru activ
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 core_reputation_level_4

About moldyecc88

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Satu Mare

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hai ca ma si intreb daca faci totul ca si Gica contra ? Omul a avut mai multe amplifuri de fabrica 300B , si a recunoscut ca e depasit de ampliful cu 6C33C care este facut fara condensatoare ( profesionistii stiu ce implica acestea ) si datorita impedantei mici de iesire , ampliful "trage"de la 17 Hz in sus liniar pana la o putere de 19W ....... (apropo , esti dealer de 300b sau CE ? )
 2. The F2a is a pentode or tetrode (depending on how one draws the distinction) produced exclusively by Siemens in Germany for professional applications. It is best known as the output tube in some of the most famous of Siemens' Klangfilm amplifiers. Klangfilm means "sound of cinema" or, in modern speak, movies with sound. These amplifiers were employed for theater use and, especially by the Japanese vintage gear cognoscenti, are currently much sought after. Among the most highly prized Klangfilm amplifiers are the KL-203 and 204 models, both of which used either the F2a or F2a11 tube, albeit in single-ended configuration, thus producing about 7 watts. Shindo Laboratory uses the F2a in two of its amplifier models, one single-ended (the Cortese), one push/pull (the Sinhonia). The Cortese produces ten watts and was in fact the first Shindo amplifier I listened to extensively. In the Sinhonia, the F2a produces not only a natural sound but much of the magic of a properly implemented SET design, along with the power and grip of a great pentode amplifier. Mai vedeti cat costa una de asta si cat un EL34. Nu trebuie sa construiasca NIMENI amplif in locul meu , asa cum sunt de ambitios si am construit o motocicleta cu care am castigat in 3 tari titlul de cel mai frumos motor , asa cum am facut cele mai deosebite narghilele unicat ( sunt membru pe un forum strain de nerghilele ) exportate in mai multe tari , o sa fac si cel mai exceptional amplif pe tuburi de pe net . Si degeaba e 300b liniara , ca cel care a spus ca ampliful cu 6c33c suna mai bine are amplif cu 300B - conteaza cum e FACUT..... Si acum plec de pe acest forum care nu m-a ajutat cu nimic ; apreciez munca lui Viobio , macar el face ceva vizibil......( apropo , cineva a folosit trioda din ech81 = si nici nu-i asa de rea.....)
 3. Cand m-am inscris pe acest forum am crezut ca este un loc unde iubitorii de electroni se ajuta ,impartasesc experienta , dau idei bune ,solutii etc ......incep sa vad ca este o lupta de orgolii ,cine e mai mare si mai destept si le stie pe toate .... Nu e nevoie sa-ti bati joc de tuburile omului ,fiecare "gateste " cu ce are .Pt mine EL34 este o pentoda foarte buna pt amp de chitara ......atat.Si da , nu-mi plac tuburile prea in voga , e plictisitor sa pui ECC83-ECC82 si EL34 ,in scheme arhicunoscute .Poate ma inspira spiritul acelui japonez care face amplifuri cu tuburi exotice , care "bat " pe cele arhifolosite . In rest nu mi-e rusine de tuburile mele ,am 6550 Groove Toobe perechi , ECC82 nos cu zecile ,E80CC -uri ,OS 51 8buc nos =parerea mea ca sunt mai bune decat EL34 . ,OT100 10 buc nos ,6C33C , E88CC ; 10 buc SIEMENS EC900 -trioda preamp zgomot redus , ,si inca multe pana la 1000 tuburi. ECH81 am numai folosite pt cele 35 radioreceptoare cu "lampi" dar am ECH 84 - 100 buc nos , PS .ampliful lui Peter Denes ( HU ) cu 6C33C ,cu trf interstage "mananca "la mic dejun 300B...... PS. am sfantul graal al pentodelor un Siemens F2a ,daca are cineva inca una cumpar......( bun si F2a11) PS asteptam ceva linkuri .......constructive .
 4. " Un singur voltmetru si un comutator cu patru poziții sunt suficiente ." Da , asta va fi pt testat toate tensiunile , dar cu inca 2 -SE sau 4PP , arata bine , dau mult pe aspect ...... Are cineva o lista cu multe tuburi si impedanta OT necesara ?
 5. Mersi de informatie ,nu stiam daca sunt bune sau nu ,asa ca nu mai cumpar , poate investesc in ampermetre retro pt fiecare catod .
 6. https://www.ebay.de/itm/Bausatz-fur-Auto-Bias-2Ch-f-6c33-KT88-Rohrenverstarker-etc/163614744619?hash=item261832e02b:g:es0AAOSwRQlXdRxb La nemti e la moda modulul auto bias ,odata raglat se autoregleaza in functie de uzura tuburilor ,asigura maximum de viata pt ele .sunt pt 2 si 4 finale
 7. Unii cer pe imperechere intre 3 si 8 euro ,dar in multe locuri oficiale sunt tuburi gata imperecheate dublu,quad octa....fara plata in plus . Am citit o statistica : pt a gasi 2 la fel este nevoie in medie de 12 buc
 8. Da ,a fost idee buna ca finalele sa aiba rezistenta proprie...conteaza in regim dinamic .....nu inteleg de ce producatorul se zgarceste la cateva rezistente ...
 9. O pagina educationala in domeniul OT ,de la Lenard audio institute . necesita cunostinte engleza .In partea de sus sunt si alte meniuri =notiuni de baza ,preamp ,driver stage ,etc http://education.lenardaudio.com/en/14_valve_amps_5.html
 10. Prietenul meu vine din Suedia peste 25 zile , vroiam sa comand o pereche ,dar te cam baga in ceata .......mai ales ca folosesc acelasi cod ......Am citit ca folosesc tole cu particole orientate ,de cea mai buna calitate .Cred ca renunt , fac eu trafurile ,pt o satisfactie mai mare .( si neaparat cu 10% spire pt catod , am cateva trafuri hipersil ., )
 11. https://www.lundahltransformers.com/wp-content/uploads/datasheets/1664.pdf
 12. se sudeaza cu flacara mica , flacara va fi oblica pe suprafata ,atentie : pe aluminiu nu se vede clar la ce temperatura s-a incalzit , nu schimba culoarea asa ca tabla de fier , poti sa te trezesti ca pica o buc topita , necesita mare experienta , rabdare si....borax.
 13. Exista curiozitati care te pun pe ganduri ,recent am studiat transformatoarele Lundahl ,suedeze ,cu mare experienta in domeniu ,acelasi traf merge si PP si SE ( pt SE se face o legatura intre 2 borne ),dar cum ramane cu intrefierul? Singurul lucru la care ma pot gandi este ca sunt supradimensionate ,tole calitative ...(watajul dat pt PP sunt ametitoare )
 14. NU se runca nimic ! cele microfonice sunt bune pt amplifurile cabinet de ghitara , unde ampliful este comun cu boxa , microfonia produce efectul sustain , adica sunetul se aude prelung ( unii mai dau o gramada de bani pe pedale speciale cu acest efect ) . In rest daca amplificatorul are picioare moi cu efect amortizor , nu este aproape de boxe , eventual pui in jurul tuburilor curele speciale siliconice amortizoare -se gasesc mai nou , e chiar o moda , nu e problema .Tuburile NOS devin tot mai rare si mai scumpe . https://reverb.com/nz/item/4870555-2x-vacuum-tube-damper-for-6l6-6l6gc-6ca7-6v6gt-6sl7-tube-amp-old-ham-radio am vazut catometru care are in anodul tuburilor un traf de iesire cuplat cu un difuzor ,se poate testa instant si microfonia. eine kleine problem ! nagy baj.... peste tot se specifica ca e interzis aplicarea de bobarnace tuburilor ! poate produce scurt intre electrozi.....
 15. " fiind stereo nu poate fi decat SE"" nu e sigur , ce am gasit este ca inregistreaza /reda semnal stereo ,dar are un final care reda la 10w ( probabil PP ) ambele canale mixate , exact cum este la MAIAC .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.