Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

fane buy

Membru activ
 • Content Count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 core_reputation_level_3

About fane buy

 • Rank
  core_member_rank_2
 • Birthday 11/05/1973

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Olt

core_pfieldgroups_1

Recent Profile Visitors

275 profile views
 1. Ati masurat tensiunile pe sursă daca sunt ok ? daca sunt bune treceti la verificarea tensiunilor pe pcb si atunci separi unde ieste defectu or pe sursa, or pe pcb...
 2. Nu am avut așa model la reparat dar presupun că degeaba nu le punea cine lea proiectat, după notarile 12v inclusiv 24v presupun că sunt stabilizatoare au si iele rolul lor.
 3. Lam scos de pe cablaj avea notarea pe placa sub iel bce iar dupa ce lam curătat cu alcol izopropilic lam masurat si erea tranzistor în stînga era b cel singur colector iar pinu oxidat e, la masurare a dat pnp.(3Gw) Lam remediat si la pus la loc am pus 2 becuri de 12v 5w înseriate pe tensiunea de 24v pe cea de 12v- si 5 v am pus cîte unu de 12v 5w cînd alimentam sursa pornea cel de pe tensiunea 5 v apoi printro rezistenţa de 1k de pe tensiunea de 5 v pe stb si a pornit tensiunile de 12 și 24 v cînd decuplam stb rămînea doar cea de 5v. Vă multumesc pentru toate detalile.
 4. Vă multumesc si dvs deasemenea sănătate si toate cele bune.
 5. Vă mulţumesc pentru toate îndrumarile bune si sfaturi am luat la rumegat sursa din nou si probema a fost Q 905 (3GW) pinu de la emitor corodat (oxidat) am cuplat becurile pe cele 3 tensiuni si iam dat sb cu o rezistenta de 1 k si totul e ok. Și referitor la ce meserie de bază am dle Costică calificare de mecanic (profesională) dar tv-uri am reparat de la cele hibrid cu lămpi și pînă la color crt însa de la o probemă de sănătate de vro 7 ani lucrez mai greu (sunt mai puţin deplasabil) Vă mulţumesc tuturor și multă sănătate.
 6. Mulţumesc dle Florinel,ic 905 TNY277 este functional sursa de 5 v este ok rămâne cele doua ic902 FAN6961 (pfc) si ic901 NCP1271 care e pe choperu de 12-24 v. Am veruficat mosfeturile, diodele si lipiturile inperfect totu e bun, am facut comanda de cele doua ic-uri am sa revin cum primesc comanda prin postă (sunt în zonă rurală). Vă multumesc pentru ajutor cu mult respect.
 7. Mulţumesc dle Florinel, mulţumesc dle Costică, întradevăr ic902 =fan6961. După amiază mă ocup de sursă și vă informez ce am făcut va multumesc o zi bună.
 8. Da așa sunt dle Miticami eu suspectez ic902 , tensiunile la iesire mufă sunt identice cum aș putea sa o pornesc fortat cu consumatori pe toate tensiunile? Multumesc.
 9. Mulţumesc dle Florinel, mai am o întrebare la dvs cum aș putea să o pornesc fortat pe mufa cu firele ce duce la pcb are +5v,S/B,24v,GND,12v,DIM si ENA. Multumesc
 10. Vă salut, am această sursă 715G4802-P01-H20-003H lcd philips care la iesire scoate doar tensiunea de 5v celelalte 12v si 24 v nu rog colegi care au mai reparat acest model aceste două tensiuni pornesc odată cu cea de 5v sau trebui alimentat cu 3-5v sistemu de stamby și a doua rugaminte ce integrat e ic9002 la mine nu se mai vede e șters, mulţumesc cu stimă.
 11. Dacă îi știţi tensiunea de ieșire alimentaţil cu o sursă step down și vedeţi dacă funcţionează sau mai are și alceva.
 12. Verificati cotacte imperfecte, condensatoarele din primaru si secundarul sursei deci cea de 5v debiteaza bine problema este pe choperu mare verificati contactele la choper si condensatoarele,optocuploru ,tl431,diodele si în ultima instanţă controleru.
 13. Verificati condensatoru pe recuperare,tensiunea pe b+ sa nu fie mare si altele aferente baleajului orizontal...
 14. Merge fără probleme bu508 simplu fără dioda atentie la condesatoarel 680-470 pf dacă aveţi de calitate dacă nu mai bine puneti recuperate de pe alte plăci. Si decuplaţi colectoru la finalu video si puneţi un bec de 60w pentru a proba... Controlaţi și celelalte tranzistoare din sursă.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.