Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Dumitru Apostolache

Membru activ
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About Dumitru Apostolache

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

141 profile views
 1. Vă mulțumesc mult la toți pentru că îmi sunteți alături !
 2. Salut prieteni , Incep cu o intrebare . un motor asincron trifazic de 750 w poate functiona printr-un invertor AA 1000 W /1000A de la un acumulator 110 Ah ? Multumesc !
 3. Inteligenta explicatii corecte , totul frumos !

 4. Banuesc ca are bobinele inseriate , ca la 500 r/m produce ce produce , daca sar lega in paralel , ar schimba situatia ? Multumesc ! Cind am cumparat generatorul nu eram inscris la forum , m-am consultat cu citiva prieteni . eu am stiut ce vreau dar nu credeam ca am surpriza asta pe olx.
 5. Pe rotor am 12 magneti 40/20/10 cap in cap (24) , as dori sa-l rebobinez cu sirma de 1,5 mm ,are sa intre mai putine spire acum are in jur de 30 spire sper sa ajung la 15 - 18 spire cu sirma de 1,5 dar ce tip de bobinaj ar fi eficient cu 12 magneti ? la rotor nu as dori sa mai modific nimic . poze nu stiu si nupot sa va trimit , dar va explic : o bobina cuprinde 4 crestaturi , ramin 2 la mijlocul bobinei , din cele 2 ramase la mijloc pleaca 1 in stinga si una in dreapta si tot asa pina se inpreuna rindul ,un singur rind de 18 bobine inpartit in 3 faze. Va rog daca sinteti in domeniu ajutati-ma mai ales ca sintem doljeni eu sint din Sadova. Eu am lucrat ca maistru mecanic utilaj ,macarale , buldozere excav etc si auto , cunosc multe si in energ regen . dar in bobinaje nu si nu am de unde ma documenta ca pe internet sint youtube dar nu in limba romana explicit . eu sint pensionar 69 ani , sper sa mai comunicam , Multumesc !
 6. Nu am poze , dimensiuni :D interior stator 93 mm , lungime suprafata de lucru interior 100mm , lung. suprafata lucru rotor 100mm 18 bobine / un singur rind , 3 faze , 6 bob/ faza , D sirma 0.7 mm
 7. Salut pe toata lumea ! dimensiuni stator generator : 93 mm D interior , lung. portiunea de lucru rotor 100 mm , lung . portiunea magneti 100mm , 18 bobine / 1 rind inpartite in 3 faze , 6 bob /faza .
 8. Va salut prieteni ! Am si eu o poveste pe care o spun si voua ; Sint un inpatimit al energiei alternative , am incercat cu eoliene , cu ax orizontal , vertical , dar unde locuiesc eu ,vintul e slab pentru ce vreau eu ,bate in rafale sau e un soi de uragan . Nu am rezolvat mai nimic .Am trecut pe generator autonom, am construit mecanismul ,am facut probe cu alternator de dacie modificat pe magneti .Producea 30 v /20 A . Am zis sa merg mai sus , am cumparat de pe olx un generator asa zis de 4 kw care in cele din urma sa dovedit o facatura . Avea 10 magneti montati aiurea ,toti la rind cu un gol ramas intr-o parte de 15 mm ,18 bobine cu fir de 0,7 pe un singur rind inpartit in 3 faze .Am luat plasa cu el . Am calculat si am montat 12 magneti cap in cap (24) am refacut rotorul , l-am montat merge , dar nu produce mai mult de 500 w pe monofazat ,pe trifazat ceva mai mult . Intrebare : Daca l-as rebobina cu sirma de 1,5 mm , ar intra spire mai putine , cam ce avantaj as avea ? acum pe bobina sint in jur de 27- 30 de spire, atit a permis crestatura. stie cineva formula corecta a puteri in raport de sectiune si turatie ? acum 500w scoate la 700 r/m Va multumesc !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.